|
Sklizeň 2015, 27.7.2015  Každý rok suším spoustu rajčat, většinou typu San Marzano. Letos jsem vyzkoušela i nějaká masitá, hlavně Annu Russian, a jsem spokojená. Usušila jsem tuto šarži na sluníčku a vypadá uspokojivě.Letos to nebudu dávat hned do oleje, ale uskladním a... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 16.7.2015  Toto extrémní sucho a horko zřejmě vyhovuje rajčatům s jižním původem, takové Kumato si vyloženě libuje, krásně zraje a má výbornou chuť. Zlatava ovšem taky neprotestuje a to jižní původ nemá. Jen já trpím, ovšem takový střik z červeného vína a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jen několik fotek, 16.7.2015 Hezké pokoukání. Taky jsem svého času pěstovala kaktusy, snad se k tomu ještě někdy vrátím. |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 12.7.2015 Miluju datlová rajčata, máte je parádní, jakápak je to odrůda? To Tornádo, je chuťově dobré? A jakou má produkci? Potřebuju rajče, které je hodně úrodné, permanentně bojuju s místem tak mi vyhovuje výkonná "fabrika". |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 12.7.2015 Ta velká steaková jsou Black Krim, letos je mám prvně a jsem nadšená, některé plody mají ovšem snahu praskat, musím doladit zálivku. Sympatie k Anně Russian s vámi naprosto sdílím. Letos jsem ještě vůbec nic a vůbec ničím nestříkala a přihnojuji jen... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 11.7.2015 Všechna jsou venkovní, nemám ani skleník ani foliovník. Zhruba polovina je z rostlin v nádobách a druhá půlka z volné půdy. |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 11.7.2015  Tak u nás dnešním dnem skončilo tzv. přídělové období, kdy se na každé utržené rajče stojí fronta a dostane ho jeden šťastný vylosovaný. Už je rajčat dost pro všechny. Dnešní ranní sklizeň. |
 |
Dýně, 10.7.2015 Zkoušela jsem, v domění ušetření místa na záhoně, pěstovat dýni Hokkaido v nádobě. Poskytla jsem 20l kyblík od fasádní barvy a velmi kvalitní kompost. Poctivě jsem zalévala. Bylo to plýtvání energií mojí i té dýně. Vyrostlo pár "tenisáků" a rostlina... celý příspěvek > |
 |
Dýně, 8.7.2015  Letos to vypadá, pokud nevyschne řeka protékající kolem zahrady a bude tak dost vody, že by se, navzdory slimáčí invazi z počátku pěstování, mohly urodit nějaké dýně. Bohužel Muscade de Provence slimáci zlikvidovali. Malá ukázka.
|
 |
Bifteková rajčata, 7.7.2015  Letos zkouším premiérově pěstovat nějaká masitá rajčata. Je normální, aby v tomto suchu a přiměřené zálivce praskala, nebo to k těmto odrůdám patří?
|
 |
|
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 1.7.2015  V této sezoně pěstuji poprvé tolik vychvalované Tomatoberry garden a uznávám, že je to šlechta mezi rajčaty. Exkluzivní vzhed i chuť. Mám dvě rostliny v nádobách a dvě v ohrádce.Pěstuji je na dva až tři výhony, všechny už mají kolem metru osmdesáti. |
 |
Špatně zaštípnuté rajčata, 15.6.2015  Naši američtí přátelé zpanikaří pokaždé, když musí z nějakých důvodů rajčeti vylomit zálistek nebo ho omezit v růstu. Přicházejí o produkci. Proto vymýšlejí, jak poznamenal Vladimír, různé klece a způsoby vedení. U nás je zvykem tyčková rajčata... celý příspěvek > |
 |
Nemocna cuketka?, 13.6.2015 Máte nádherné cukety. Jsem úplně bledá závistí a to je co říct, protože jsem docela opálená.Jsme "cuketová" rodina, zbožňujeme je na všechny možné způsoby, a mě se už druhý rok vůbec nedaří je vypěstovat.Přitom to vypadá tak jednoduše.První malé... celý příspěvek > |
 |
Pěstování dýně (hokaido), 7.6.2015  Dýně už mi vylézají z ohrádek a rozhlížejí se po nějaké opoře. Mám starý žebřiňák, tak jim ho asi pronajmu. Musela jsem tvrdě zakročit proti slimákům, kteří květy dýní považují za delikatesu. |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 7.6.2015  Taky jsem už zahájila ochutnávání, sklizní se to ještě nazvat nedá. První jsou balkónová keříčková a začíná se červenat Tamina.
|
 |