|
Příspěvky uživatele - 32.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 13.5.2015 Viděl bych to spíše optimisticky. Když mají ty slabší sazeníce dobré podmínky (kyprou zeminu s živinama a dostatkem vláhy, dobré světlo i teplo), dovedou dělat divy. Asi před dvěma týdny jsem dal do skleníku do nádob zapomenuté takové slaboučké... celý příspěvek > |  | Rajčata pro sezónu 2015, 12.5.2015 Zaujala mě informace z diskuze o počasí na MeteoFóru.
Je zde pěkně rozebráno, že zažitá představa o vysazování po 15.5. je spíše jen zvykem, aniž by to odpovídalo realitě:
Cituji:
"Ledoví muži se sice letos obejdou bez mrazíků, ale krátce... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata pro sezónu 2015, 12.5.2015 Rozdíly teplot dovedou být veliké i na vzdálenost pár desítek metrů. Například za oknem na severní straně ve výšce asi 4 m máme ráno 4 ºC, na části zahrady, která míří do oblasti zástavby, je 2 ºC a na části, která míří do otevřené krajiny... celý příspěvek > |  | Rajčata pro sezónu 2015, 12.5.2015 Před následující sobotou bych asi nevysazoval, pokud bych to neměl možnost přikrýt. Zmrzlí letos (ale i jindy) kalendář moc nerespektují. Vypadá to, že se ochladí až po nich.
|  | Rajčata pro sezónu 2015, 11.5.2015 U nás u Pardubic klesla dnes ráno teplota na -0,3°C ve dvou metrech. Neohrozilo to však nic, i odkrytý patizon nemá ani náznak poškození. |  | Rajčata pro sezónu 2015, 10.5.2015 Na metoblue.com doporučuji se raději nedívat. Hlasuji také pro nečinnost zmrlých, zvláště pak jejich následníků pro následující období.. A s vysazováním budu pokračovat. |  | Rajčata pro sezónu 2015, 10.5.2015 Tak zatím vypadá nejhůře zítřejší ráno. Při zemi by to na nulu nebo lehce pod ní jít mohlo. Pro jistotu přikryji teplomilné.. |  | Rajčata pro sezónu 2015, 9.5.2015 Sledování modelů mi přijde v poslední době jako zoufalství, a to se přiznám, že to taky dělám. Přijde mi, že počasí je značně nestabilní, modely dělají na delší období skoky na obě strany klidně dvakrát za den. Zatím nevidím vyhlídku na nějaké... celý příspěvek > |  | Kdy sazenice do skleníku a kdy na záhon?, 6.5.2015  Jaké očekáváte úřadování zmrzlých? Lehký pokus o jejich vládu bych viděl, ale kromě mrazových kotlin to nevypadá zatím špatně. Trend s přicházejícími novými modely se mi jeví dokonce jako zlepšující.
Řešil jsem dilema, jestli vysadit tykvovité na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|