|
Příspěvky uživatele - 90.235
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prosím o rychlou radu ohledně rajčat, 7.5.2014  Takto vypadá celá rostlinka.
Děkuji |  | Prosím o rychlou radu ohledně rajčat, 7.5.2014  Dobrý den, prosím o radu - na 2 San Marzanech se vždy na jednom listu objevila tato skvrna. Rostliny byly v pařníku, během hlášení mrazů v garáži a dnes v noci prvně zas v pařníku. Snad to nic není, ale tak když už se s tou přísadou piplám od... celý příspěvek > |  |
|  | Tulipány - zaschlá poupata, 7.5.2014 Dobrý den, už je sice po odkvětu, ale pořád mi vrtá hlavou, proč mi některé tulipány sice udělaly poupata, ale ta jakoby zaschla a nevykvetla. Na stejném záhoně mnoho tulipánů krásně kvetlo. Je to u terasy, poměrně suchý záhon, nebo jestli je to tím,... celý příspěvek > |  | Nevím název této rostliny. Roste na mezi, 4.5.2014 Odhaduji na 2. fotce rozrazil, na třetí kopretina. To první - možná pryšec?
|  | Mráz - mám nakrýt jahody?, 2.5.2014 Dobrý den, vzhledem k předpovědi počasí přemýšlím, jestli nakrýt kvetoucí jahody netkankou. Mají už i malé plůdky. Je to třeba?
Děkuji. |  | Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 2.5.2014 Tak jsem dnes postříkala angrešt bioanem. Zajímavé je, že loni bylo padlí jen na koncích větví (ty jsem ostříhala a stříkla bioanem), ale letos jsem ho našla nikoli na výhonech, ale na plodech. Zatím jen na jednom keři (mají to být rezistenty).... celý příspěvek > |  | Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 29.4.2014 Pane bože, samozřejmě měly být. Taková hrubka . |  | Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 29.4.2014 Dobrý den, máme druhým rokem 4 angrešty, odrůdu nevím, ale dle školky by měly bít k padlí odolné. Loni měly padlí jen na koncích větví, plody byly v pohodě. Tak jsem postříkala bioanem a konce větviček ostříhala. Letos vypadají konce větví zdravé,... celý příspěvek > |  | Pampeliška, pýr, pcháč - zlikviduji vytrháváním?, 25.4.2014  Část skalky loni vypadal takto:
Záhon jsem ale loni ještě rozšíříla a nejvíc plevele je v loňi založené části. |  | Pampeliška, pýr, pcháč - zlikviduji vytrháváním?, 25.4.2014 Máre pravdu, ve skalce jsou i holá místa. Ale skalničky jsou třetí rok, růže a levandule loni sázené. Takže se ještě rozrostou. Některé pampelišky vyrostly pod kanadskými borůvkami. Ale rozhodně děkuji za tip, tento pohled mě nenapadnul. Pokud se... celý příspěvek > |  |
|  | Pampeliška, pýr, pcháč - zlikviduji vytrháváním?, 25.4.2014 Všem přispívajícím děkuji za reakce. Na základě vašich zkušeností jsem podlehla tlaku souseda zkušeného zahrádkáře a vzala jsem do ruky neředěný round-up a štěteček. I když jsem přesvědčená, že mi nikde nic neukáplo kam nemělo, přesto se děsím, která... celý příspěvek > |  | Pampeliška, pýr, pcháč - zlikviduji vytrháváním?, 25.4.2014 Děkuji. |  | Pampeliška, pýr, pcháč - zlikviduji vytrháváním?, 25.4.2014 Ještě dotaz - dá se Targa použít pod tůjemi, aniž by je poškodila? Vím samozřejmě, že tůje mezi trávy nepatří, ale co jsem slyšela, jehličnany jsou na chemii citlivé.
Děkuji. |  | Pampeliška, pýr, pcháč - zlikviduji vytrháváním?, 25.4.2014 Děkuji všem za rady... I když mě teda moc nepotěšily bohužel. Takže nezbývá, než sáhnout po chemii. Bude stačit, když u pýru potřu koncentrátem sem tam list štětcem, nebo musím stříkat? Ta bestie se stěhuje z trávníku, kde se jí sekáním nedaří, na... celý příspěvek > |  | Pampeliška, pýr, pcháč - zlikviduji vytrháváním?, 24.4.2014 Dobrý den, pampeliška a pýr se mi dostaly do skalky. Je už třetí rok, krásná, nechtěla bych ji rozvrtávat. Muž tvrdí, že jen trháním se toho nezbavím a musím to vypálit round-upem. Já si říkám, že jednou se ty kořeny unavit musí, ne?
Pcháč mám... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|