|
co mě to to kouše?, 20.3.2008 Mě pomáhá proti všemu kousacímu Australský olejíček, je to myslim výtažek Tea trea (nevim, jak se to přesně píše).Je to trochu dražší, ale vydrží to dlouho a opravdu to pomáhá. |
 |
co mě to to kouše?, 20.3.2008 Jsou to takové černé malinké breberky? |
 |
|
 |
citronečník - poncirus trifoliata, 20.3.2008 Jste si jista mít tento keř? Příšerně píchá. |
 |
Jakého stáří se dožívají ořechy?, 20.3.2008 100 let je u zdravého ořechu celkem málo.Ořech se v našich podmínkách dožije až 500 let.Záleží však na tom, jak byl dříve ošetřovaný a nedocházelo k velkým řezným ranám.Jestli strom vypadá zdravě, nevidím problém ale kontrola odborníků by neměla... celý příspěvek > |
 |
Pražce v zahradě - časovaná bomba, 5.3.2008 Z vlastní zkušenosti vím, že když se z dřevěných pražců udělá cesta, tak po několika letech za mokra to na nich pěkně klouže, zvláště, když jsou ve stínu. |
 |
Robinia pseudoacacia Frisia, 4.3.2008 Problém u akátu je, že píchá a silně vysušuje půdu, jinak žádné toxinx nevylučuje. |
 |
škumpa octová, 4.3.2008 Určitě je. Štava z větviček a kmenu můzě u citlivějších osob vyvolat alergickou reakci. |
 |
Neznámý stromeček, 4.3.2008 Ricinus to neni, ten má jiné listy a truchu i stonek jiný, ale vypadá to hezky. |
 |
Pražce v zahradě - časovaná bomba, 4.3.2008 Dřevěné železniční pražce se pořád vyrábějí,protože jsou pružnější než betonové,používají se hlavně na výhybkách.Nový pražec stojí asi od 5000 až do 20000,přesně nevým.Polovina rodiny pracuje u ČD, tak o tom něco vím, na hromadu vysloužilých pražců... celý příspěvek > |
 |
pokojové květiny, 3.3.2008 U běžných pokojových rostlin by přímé slunce neměl být problém, ale musí se na něj postupně zvykat. |
 |
|
 |
Ficus Elastica - množení, 3.3.2008 Tento druh fíkusu jde množit zakořenováním větvičky ve vodě. |
 |
Okrasný listnáč, 25.12.2007 Já bych doporučil trnovník akát kultivar UMBRACULIFERA. |
 |
Břiza - převislá, 25.12.2007 Toto je kultivar obyčejné břizy s názvem Youngii. |
 |
Fikus benjamina na slunci, 25.12.2007 Na plném slunci se nespálí z pokojovek citrusy. |
 |
Dutina v jabloni ve které se drží voda, 24.3.2007 Vyplnovat dutiny betonem je totální nesmysl.Nejdříve se musí odstranit staré ztrouchnivělé dřevo,potom dutinu natřít lněnou fermeží(tepelně zpracovaný lněný olej)proti vlhkosti.Aby do dutiny nezatékala voda,udělá se nad otvorem malá stříška.Pokud se... celý příspěvek > |
 |