Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zakoupené hrušky, 12.1.2017
Dělat chuťová hodnocení ovoce má podobnou validitu, jako hodnotit kvalitu automobilů podle vzhledu přední masky chladiče. Nejde jen o to, že jde o subjektivní vjem.  Chuť je pouze jedna z celé řady vlastností ovocného druhu a odrůdy. Co nám bude... celý příspěvek >
Natírání kmenu vápnem, 11.1.2017
Ani v zapravování zelené skalice na podzim do půdy nevidím smysluplný důvod.  Za vegetace postřikem na list budiž...
Natírání kmenu vápnem, 11.1.2017
Modrou skalici do půdy? Proč?
Poškození broskvoní mrazem, 10.1.2017
Mohu-li posoudit svých cca 15 stromků broskvoní a 10 meruněk v hodně "nebroskvoňovém kraji", tak za posledních 10 let zmrzly na jaře květy nebo plůdky zhruba každý druhý rok (nebo možná dva roky ze tří). Nerozvité pupeny vymrzly přes zimu zatím... celý příspěvek >
Mráz - hodina pravdy, 10.1.2017
Nojo, ale řekněte mi -  kolik lidí v okrese má obrovskou zahradu, aby na ni mohli vysadit bezpočet velikých ovocných stromů? Kdo si může dovolit "odtrhnem pár plodov zospodu a zvyšok nechám pre prírodu. veď aj oni chcú niečo žrať"? Komu žena... celý příspěvek >
Cibule ze semínek, 10.1.2017
Vyroste a nevyroste. Chcete-li cibuli ze semene, mělo by jít o cibuli jarní (např. Alice, Lucy, aj.) Výhody cibule ze semen:  1. po celý rok sklízíte zelenou cibulku k přímé spotřebě 2. Sklizené cibule jsou trvanlivější Nevýhody: 1.... celý příspěvek >
Udírna dehtuje, 6.1.2017
Všechny rady jsou v podstatě správné, ale nevím, jestli řeší podstatu problému. Zahřátím masa ve vodě před uzením zabráníte zašpinění jeho povrchu, ale nakysle hořká dehtovitá chuť chuť  horní vrstvy masa je způsobena něčím jiným. Poměr teplot v... celý příspěvek >
Lipnická švestka, 5.1.2017
Asi tak. Silně rostoucí odrůdy jako Lipnická vytvoří i na S.J. dostatečně velkou korunu. Plodnost by měla být o něco vyšší a neodnožuje jako myrobalán. 
Karina, 5.1.2017
Plody Kariny jsou pěkné, velké, krásně červené, chuť je taky docela na úrovni. Růst je ale tak slabý, že to prakticky vylučuje pěstování na stromě s dalšími odrůdami. Čímž u mě ztrácí atraktivitu. Soudím, že mimořádně slabý růst mohl být jednou z... celý příspěvek >
Jak prořezat starou hrušeň?, 5.1.2017
Tipnul bych si, že Bílé Karpaty byly osídleny o dost dřív než počátkem 18. století, ale to je jedno. Každopádně jsou to krásné stromy.
Lipnická švestka, 5.1.2017
Ad krekaříček: Co máte proti podnoži St. Julien? Já ji považuji za jednu z nejlepších.
Lipnická švestka, 4.1.2017
Dosud jsem Lipnickou švestku neochutnal (snad letos), tak nevím, jaká bude. Ale její rozjezd považuji za dobře maketingově zvládnutý. Všichni o ni vědí, kdo ji chtěl koupit, ten ji dostal. Kde jsou ostatní česká novošlechtění? Kde se prodávají... celý příspěvek >
Natírání kmenu vápnem, 3.1.2017
Pravda, Konference se pěstovala i před válkou. Osmdesátiletá hrušeň je vcelku běžná, u odrůd jako Wiliamsova či Konference by to bylo hodné obdivu.
Elektricky zahradny rosic, 3.1.2017
Nevyznám se v rosičích. Ale pokud lze vyrobit výkonnou řetězovou pilu s pohonem na baterii,. neměl by být problém sestrojit rosič s podobným pohonem. Jestli existuje, nevím, pokud by ano, volil bych ho spíš než na kabel, třebaže 230V mám na zahradě... celý příspěvek >
Klíčení, 3.1.2017
Máte-li pecky z meruněk schované, ještě se to dá stihnout. Můžete je vylouskat, jádra smíchat s pískem, dát třeba do květináče a ten zakopat až po vrch - pokud to přez zmzlou zem půjde - do půdy. Bez namáčení. Na jaře pak naklíčená jádra vysejte do... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika