Příspěvky uživatele - 189.156

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Oullinská renglóda, 1.9.2016
Osobně se domnívám, že to co se tu bežně vydává za Oulinskou renglodu, tak Oulinská rengloda nebude. ne ta, která je popsána v Říhově českém ovoci, jakožto velká delikatesa. Opravdová Oulinská rengloda je více tmavě žlutá, má plody menší, strom je... celý příspěvek >
Letní řez jabloní, 1.9.2016
Těžko nějak fundovaně poradit, když zde nejsou ani fotky. Nicméně, lze si asi strom představit. Osobně bych řez odložil na jaro a snažil bych se o polopřirozenou pyramidální korunu.. Ing. Fidla
Moravská jadernička, 31.8.2016
Jako velkou výhodu Jadernic vidím to, že minimálně hnijí na stromě a to co předčasně spadne třeba vinou červivosti se dá bez problémů spotřebovat do moštu, nebo třeba pro ovce. Považuju za Big problém znehodnocení velké části sklizně u mnoha odrůd... celý příspěvek >
Neznámá odrůda, 31.8.2016
No na Hardyho to taky nevypadá, ledaže by byla dsot netypicky zbarvená. Nesedí ani listy, Hardyho jsou větší...            Ing. Fidla
Moravská jadernička, 31.8.2016
No Jadernice zas tak malé plody mít nemusí, v teplejších oblastech klidně běžně přes 100 g a to zas z vysokokmenu zas tak špatné není..Nedá se to jistě srovnávat třeba s Libernáčem Winitzkim, Nej plod z předválečného stromu měl 570 g a to jsem... celý příspěvek >
Neznámá odrůda, 30.8.2016
Avranšská stopro ne, nesedí ani tvar plodu, ani vybarvení, ani list. Ledaže by to byl nějaký netypický vzorek, ale takto přeci nemůžem uvažovat..            Ing. Fidla
Moravská jadernička, 30.8.2016
No a to je právě ta ovlinitelná psychika pane inženýre...            Ing. Fidla
Inu ono se říká na hrubý pytel hrubá záplata, mé ostřejší výrazivo, je jen reakcí na systematickou dehonestaci určitých odrůd. Nejlepší na tom je, že mnoho z oněch hlavounů (nebo lidí, chcete li) ty odrůdy o nichž tak nechutně mluví, bud... celý příspěvek >
Čas od času děláváme koncem října výšlap po javornických úbočích a koštujeme přítomné odrůdy. Z jabloní převažuje jednoznačně Jadernice a ujíždíme havně na její nezaměnitelné chuti. Jen hlavouni mohou napsat do pomologií, že jeji chuť je... celý příspěvek >
Jeanne d' Arc, 29.8.2016
Možná nebude od věci zmínit fakt, že tato odrůda se dá (stejně jako mnoho jiných) ochutnat v sadech pod Petřínskou rozhlednou, je zde několik stromů. Neměl jsem bohužel tu čest ochutnat v optimální zralosti...
Neznámá odrůda, 29.8.2016
No ony někdy to líčko lehce mají, souhlasím ale že spíše ne, nakolik pokud je to mladý strom, tak se asi jedná o odrůdu novou a tady přiznávám, jsem vedle... Ing. Fidla
Špinka, 29.8.2016
Ty tzv. hruškové chipsy, jak se zvyknou nazývat tence nakrájené nasušené plátky, se dle mého nevyrovnají klasicky nasušeným půlkám, popř. i celým hruškám. Chut a konzistence je prostě jiná, osobně preferuju větší masu a nejlépe i s jádřincem... Na... celý příspěvek >
Těchobuzická, 29.8.2016
No já tu mám dva stromy této odrůdy, 4 leté, zatí, ještě neplodily. Letos tam bylo pár květů, ale plody nakonec nebyly. Odrůda je vizuálně dost typická, myslím tím růst a charakter stromku... Jeden strom asi za rok přeroubuju, přeci jen místo není... celý příspěvek >
Kozačka Štuttgartská, 28.8.2016
No situace je bohužel taková že existuje dost silná nevraživost mezi tzv. pokrokovými ovocnáři k odrůdám starým a mají tendenci je hanit, kudy chodí. Tohle jsem si nevymyslel, to je bohužel fakt, který mám vícekrát potvrzený. Způsoby jaké používají... celý příspěvek >
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 28.8.2016
No tak todle na Domácí velkoplodou rozhodně nevypadá. Bůhví co vám prodali...            Ing. Fidla
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika