|
Příspěvky uživatele - 189.156
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Oullinská renglóda, 1.9.2016 Osobně se domnívám, že to co se tu bežně vydává za Oulinskou renglodu, tak Oulinská rengloda nebude. ne ta, která je popsána v Říhově českém ovoci, jakožto velká delikatesa. Opravdová Oulinská rengloda je více tmavě žlutá, má plody menší, strom je... celý příspěvek > |  | Letní řez jabloní, 1.9.2016 Těžko nějak fundovaně poradit, když zde nejsou ani fotky. Nicméně, lze si asi strom představit. Osobně bych řez odložil na jaro a snažil bych se o polopřirozenou pyramidální korunu..
Ing. Fidla |  |
|  | Moravská jadernička, 31.8.2016 Jako velkou výhodu Jadernic vidím to, že minimálně hnijí na stromě a to co předčasně spadne třeba vinou červivosti se dá bez problémů spotřebovat do moštu, nebo třeba pro ovce. Považuju za Big problém znehodnocení velké části sklizně u mnoha odrůd... celý příspěvek > |  | Neznámá odrůda, 31.8.2016 No na Hardyho to taky nevypadá, ledaže by byla dsot netypicky zbarvená. Nesedí ani listy, Hardyho jsou větší...
Ing. Fidla |  | Moravská jadernička, 31.8.2016 No Jadernice zas tak malé plody mít nemusí, v teplejších oblastech klidně běžně přes 100 g a to zas z vysokokmenu zas tak špatné není..Nedá se to jistě srovnávat třeba s Libernáčem Winitzkim, Nej plod z předválečného stromu měl 570 g a to jsem... celý příspěvek > |  | Neznámá odrůda, 30.8.2016 Avranšská stopro ne, nesedí ani tvar plodu, ani vybarvení, ani list. Ledaže by to byl nějaký netypický vzorek, ale takto přeci nemůžem uvažovat..
Ing. Fidla |  | Moravská jadernička, 30.8.2016 No a to je právě ta ovlinitelná psychika pane inženýre...
Ing. Fidla |  | Moravská jadernička, 30.8.2016 Inu ono se říká na hrubý pytel hrubá záplata, mé ostřejší výrazivo, je jen reakcí na systematickou dehonestaci určitých odrůd. Nejlepší na tom je, že mnoho z oněch hlavounů (nebo lidí, chcete li) ty odrůdy o nichž tak nechutně mluví, bud... celý příspěvek > |  | Moravská jadernička, 30.8.2016 Čas od času děláváme koncem října výšlap po javornických úbočích a koštujeme přítomné odrůdy. Z jabloní převažuje jednoznačně Jadernice a ujíždíme havně na její nezaměnitelné chuti. Jen hlavouni mohou napsat do pomologií, že jeji chuť je... celý příspěvek > |  | Jeanne d' Arc, 29.8.2016 Možná nebude od věci zmínit fakt, že tato odrůda se dá (stejně jako mnoho jiných) ochutnat v sadech pod Petřínskou rozhlednou, je zde několik stromů. Neměl jsem bohužel tu čest ochutnat v optimální zralosti... |  |
|  | Neznámá odrůda, 29.8.2016 No ony někdy to líčko lehce mají, souhlasím ale že spíše ne, nakolik pokud je to mladý strom, tak se asi jedná o odrůdu novou a tady přiznávám, jsem vedle...
Ing. Fidla |  | Špinka, 29.8.2016 Ty tzv. hruškové chipsy, jak se zvyknou nazývat tence nakrájené nasušené plátky, se dle mého nevyrovnají klasicky nasušeným půlkám, popř. i celým hruškám. Chut a konzistence je prostě jiná, osobně preferuju větší masu a nejlépe i s jádřincem... Na... celý příspěvek > |  | Těchobuzická, 29.8.2016 No já tu mám dva stromy této odrůdy, 4 leté, zatí, ještě neplodily. Letos tam bylo pár květů, ale plody nakonec nebyly. Odrůda je vizuálně dost typická, myslím tím růst a charakter stromku... Jeden strom asi za rok přeroubuju, přeci jen místo není... celý příspěvek > |  | Kozačka Štuttgartská, 28.8.2016 No situace je bohužel taková že existuje dost silná nevraživost mezi tzv. pokrokovými ovocnáři k odrůdám starým a mají tendenci je hanit, kudy chodí. Tohle jsem si nevymyslel, to je bohužel fakt, který mám vícekrát potvrzený. Způsoby jaké používají... celý příspěvek > |  | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 28.8.2016 No tak todle na Domácí velkoplodou rozhodně nevypadá. Bůhví co vám prodali...
Ing. Fidla |  |
 |
|
|
|