|
Příspěvky uživatele - 189.156
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Třešeň Sweet Early, 26.10.2016 Inu opylovací hysterie je tu co já pamatuju. Nic novýho...
Ing. Fidla |  | Hrušně na semenáči, 25.10.2016 No dal bych 5 m třeba pro Williamsku, 7 m pro Calppovu či Konferenci a 10 metrů pro odrůdy typu Špinka, Solanka.. Ono dost záleží i na tom, zda budete dělat kvalitní výchovný řez, stromy mohou potom vyrůst... celý příspěvek > |  |
|  | Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 25.10.2016 Řekl jste to pěkně- moučnatý.. Šampion je dle mého vhodná odrůda jen do vyších poloh a to ještě jen na určitá místa- otevřené, výslunné polohy. Z tama snad i chvíli vydrží, jinak je to jablko, které musíte pakticky hned zkonzumovat. Do vyších poloh... celý příspěvek > |  | Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 25.10.2016 Tady ni to nedá a musím připojit svůj pohled. Nevím, kde se bere názor že Kokska je nějak mimořádně citlivá na strupovitost, u mě se chovala v podstatě jako resistent, na rozdíl od Šampionu, který trpí touto chorobou určitě více. Plody Šampionu mohou... celý příspěvek > |  | Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 23.10.2016 No to je ale ono. Z 520 m.n.m aroma dobře vyzrálé Strýmky nikdy nezažijete, ještě tak možná v lonském teplém roce.Dnes jsem očesal 2 pytle luxusních Strýmek z vršků stromů z jednoho starého sadu, který jsem takříkajíc adoptoval. Na mladším dřevě jsou... celý příspěvek > |  | Jablon Gravštýnské, 22.10.2016 Ty názory se liší, Kamenický popisuje severomoravskou krajovou odrůdu Lašské, Tetera zas Grávštýnské Lašské, jakožto specifický typ Grávštýnu. Za sebe říkám Lašské má v sobě hodně grávštýnské krve, jeho konzistence se blíží Grávštýnu, jakkoliv... celý příspěvek > |  | Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 22.10.2016 Nečekám Petře že zasloužilý kokskař Vašeho ražení ocení delikátní, angreštové aroma dobře vyzrálé Strýmky, tady myslím je zbytečné cokoliv předkládat..
Ing. Fidla |  | Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 22.10.2016 No vzhledem k tomu že příspěvky, které Strýmku haní tady jednoznačně řevažují, tak asi Strýmku shánět nebude:) A i kdyby, osvěřující, kvalitní jablko to jednoznačně je. Špatná pověst Strýmky je do značné míry daná tím, že se vyazovalal i do poloh,... celý příspěvek > |  | Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 21.10.2016 Velice rád, děkuju za pozvání, vážím si Vaší vstřícnosti. Jinak Vaše stromy jsou opravdu silný argument, koruny na fotkách vypadaly parádně, tady nelze na rozdíl od té podnože... celý příspěvek > |  | Jablon Gravštýnské, 21.10.2016 Úrodnější, pozdnější a lehce chuťově jiné je severomoravský typ Grávštýnu- Lašské. Neprávem zapomenuta odrůda (jako většina), která by si zasloužila renesanci.. Dá se ještě nalézt v některých zapomenutých valašských údolích, kde si ji velice... celý příspěvek > |  |
|  | Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 21.10.2016 Z jakého zdroje? No nejlepší zdroj jsou stromy samotné, o tom snad nemusíme diskutovat. Symtomy netriové rakoviny a to leckdy dost fatální vídám na všech odrůdách mladší provenience, které se na zahradách běžně vyskytují.(Rubín, Šampion,Melodie...)... celý příspěvek > |  | Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 21.10.2016 No vzhledem k tomu že já typové podnože nepoužívám, tak kmínek by byl vždy ze semenáče, v mém případě jaderničky moravské. Je to opravdu dost velký rozdíl, pokud mám třeba odrůdu Šampion naštěpenou dole, nebo až v... celý příspěvek > |  | Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 21.10.2016 Nemyslím si že má zpravokořenění nějaké zásadní výhody a proto ho nedělám. Myslím si že kvalitní podnož je výhodou, více než nevýhodou. Řeknu příklad- jsou odrůdy, které jsou citlivé na rakovinu, což je asi většina nových odrůd, popřípadě jsou odrůdy... celý příspěvek > |  | Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 21.10.2016 Inu já taky etvrdím, že spravokořenění je vhodné, jen říkám že to je Jediná možnsot jak stromek naštěpený na konkrétnní podnoži přimět k silnějšímu růstu. Nezlobte se, ale myšlenka že zasazením stomu hlouběji ho přiměji k silnějšímu růstu, je... celý příspěvek > |  | Kde sehnat Admirál na silnější podnoži, 20.10.2016 Nějak mi hlava nebere jaký bude rozdíl v růstu, pokud stromek zasazen hloubeji než je běžné. Pokud bude, tak ale jen takový že strom poroste v prvních letech slaběji než by měl, což je logické, bude mít kořeny utopené a potrvá mu chvíli než vypustí... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|