Příspěvky uživatele - 32.26

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Teplota v skleniku, 22.4.2015
Zkusím zítra nějaké fotky pořídit. Aspoň mě to donutí trochu něco na zahradě vyfotit, jinak v poslední době nějak nejsem schopen na to najít čas.Přitom jak se to hodí, když člověk třeba dělá plány, co kde pěstovat a jak se tomu kde dařilo apod., že.
Kdy sazenice do skleníku a kdy na záhon?, 22.4.2015
Pokud ta brokolice není moc rozmazlená, skleník byl dostatečně vetrán a ráno pravděpodobně nebudou mrazy buď žádné (ojediněle snad jen slabé přízemní), myslím, že to v pohodě zvládne. I ten malý přízemní by neměl mít fatální následky.  Ještě... celý příspěvek >
Kdy sazenice do skleníku a kdy na záhon?, 16.4.2015
Domnívám se, že odpověď se doby výsadby sazenic týká, neboť představuje další způsob, jak můžete vysadit choulostivou sadbu dříve, než by to počasí dovolilo a získat tak dřívější úrodu. Přerostlý květák např. k výsadbě není ideální a v malých... celý příspěvek >
S tímto vším souhlasím. Jen mám dojem, že v předchozích letech jsem se na aladina spoléhal více (na stále stejném místě) a nezažíval jsem neustálá překvapení jako v tomto roce. Myslím, že je to menší stabilitou počasí, takže platí ještě více... celý příspěvek >
Ještě jsem si vzpomněl na jednu metodu. Kdysi jsem se domníval, že je nutné kupovat balenou vodu, a tak jsem nashromáždil mimo jiné i dost 5l PET lahví. U nich jsem odíznul dno a občas je nasazuju na sazenice. Zkoušel jsem např. saláty, květáky, ale... celý příspěvek >
Kdy sazenice do skleníku a kdy na záhon?, 15.4.2015
Měl jsem na mysli meteogram Aladin, který ukazuje průběh teploty na dva dny dopředu (odkaz dole) a máte tam detailně pro každou hodinu teplotu. Problém ale vidím v tom, že v poslední době je ta skutečná minimální teplota, kterou zjišťuji, docela... celý příspěvek >
Jen bych si dovolil doplnit z vlastní zkušenosti, že např. brokolici, pokud vysadíte ven a NENÍ otužená, je jedním nočním mrazem zničená (kolem -2). Květák by podle mě dopadl podobně. Takže otužovat a nedat z teplého skleníku do venkovní země, pokud... celý příspěvek >
Ano, Aladin v poslední době zcela selhává v předpovědi ranních minim. Většinou je o několik stupňů méně,  yr.no je na tom podobně. Snad lepší je meteoblue.
Teplota v skleniku, 7.4.2015
Pokud jsou ve 22 hodin ve skleníku už jen 4 stupně, chtělo by to podle mě, aby v případě přitápění už došlo v tuto chvíli k zapnutí. Jestliže takový ventilátor 2kW necháme následujících 10 hodin běžet a nemáme k dispozici nižší tarif, stojí... celý příspěvek >
Roubování okurek na tykev 2014, 6.4.2015
Cituji z přípěvku paní Jiřiny výše: "Jako páska mi nejvíce vyhovuje nastříhaný mikrotenový sáček. Ta nejjemnější folie např. od pečiva"
Poprvé sadím rajčata, 5.4.2015
Tak bych navrhoval mnohem méně pracnou variantu, aby ty nádoby neměly dno nebo měly alespoň veliké otvory ve dně a stály klidně na neopracované půdě. Rostlina, jejíž kořeny mohou jít dolů z nádoby do půdy, roste mnohem vitálněji a mnohem více plodí.... celý příspěvek >
Roubování okurek na tykev 2014, 5.4.2015
Vím, že to tématicky patří jinam, ale tady to zase plynule navazuje, tak snad to nikomu nebude vadit, když pokračuji zde Zeptat se chci na to, jestli u melounu byste u jazýčků také počkala na pravý list melounu. Jak jsem psal, používal jsem to... celý příspěvek >
Teplota v skleniku, 5.4.2015
Mně takto jednou nastydla u okna v nevytápěné místnosti, kdy venku bylo asi -15 a studený vzduch proudil netěsným oknem přímo ma sazenice. Tak snad zvětšit počet vrstev, na noc lze použít všechno možné. Dobrá je třeba bublinková folie, staré deky (na... celý příspěvek >
Když se dívám na ta rajčata, ještě jsem si vzpomněl na jednu věc, kterou jsem kdysi s úspěchem použil ve starém folio-skleníku. Přikrýval jsem malé sazeničky skleněnými lahvemi (pak i třeba těmi velkými 5l) a mám dojem, že to byla ochrana velice... celý příspěvek >
Neudělal jsem nakonec na uplynulou noc žádné další opatření. Nejnižší teplota ve skleníku byla 8 stupňů při venkovním kolísání kolem nuly. Aby to ve skleníku spadlo pod nulu, to by asi muselo být za současných podmínek veknu tak -10. Takže jde jen o... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika