|
Příspěvky uživatele - 38.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Bezsemené stolní odrůdy, 30.4.2013 No přeci tenhle
Nevím odkud přišel a kam jde, podle popisu mi přišel jako vhodný.
S pozdravem GB
|  | Bezsemené stolní odrůdy, 29.4.2013 Tak to jo.
Já zkusil vloni zasadit krome ostatních odolnějších odrůd, do našich 300mnm VČ, Jupiter. 2 sazenice na zkoušku, tak uvidim. Určitě poreferuji.
Děkuji za info. |  |
|  | Bezsemené stolní odrůdy, 25.4.2013 Osobně mám výbornou zkušenost se sapara.cz, ale máte půl roku zpoždění. Na jaro se tam objednává od listopadu, tak do max ledna. Všechno je roubované.
|  | Co vaše réva? (2013), 25.4.2013 No, pěkně nás vykostil. Nezbývá, než tiše závidět, prošlapat si cestičku ve sněhu k drátěnce a vzývat boha Slunce, aby povytáhl i ty naše klacíky. |  | Co vaše réva? (2013), 25.4.2013 To jsem rád, že to říkáte, protože, když jsem ty fotky viděl a vzpomněl si na ty své klůcky, co se na nich zatím jen nalévají pupeny, tak jsem zapochyboval jestli přežili zdárně zimu. ;-) |  | Dravý roztoč Typhlodromus pyri, 19.3.2013 1 min hledání, a je to tam - Typhlodromus pyri, dravý roztoč proti sviluškám, hálčivcům a vlnovníkovcům
|  | Co vaše réva? (2013), 18.3.2013 Dobrej všem,
chtěl bych se zeptat, jak jste na tom s řezem. Jsem na pardubicku 300mnm a zatím vyčkávám, ale pomalu začínám být nervózní. Mám loni vysazených 20 hlav(Jupiter, Nero, Prim, Vostorg, Hibernal) a nerad bych to nějak dokopal nevhodným... celý příspěvek > |  | Jak řezat "vějířové" volné vedení na zdi?, 7.3.2013 Rozhodně jsou pro stolní odrůdy doporučovány dlouhé tažně. Takže buď jeden s třeba 8 očky. Nebo 2 tak po 5. Začal bych s jedním a tak 6-8 očky. Uvidíte co to s ním udělá. ;-)
Pro zvětšení hroznů a bobulí udělat ještě probírku. Jednak před... celý příspěvek > |  | Hibernal, 2.11.2012 Mohu se Vás jako úspěšného pěstitele Hib zeptat na zatížení? Jaklý máte spon sazenic. Kolik oček na m2 necháváte a kolik hroznů na letorostu. Je mi jasné, že je to silně individuální záležitost, ale přece jenom pro představu by se to... celý příspěvek > |  | Hibernal, 31.10.2012 Dobrá zpráva :-) Letos na jaře jsem ho zasadil 10 hlav jako svoji první pokusnou moštovku. Vých.Č(PU) 300m.n.m. |  |
|  | Kdy sázet víno?, 25.10.2012 Já bych ten způsob úplně nezatracoval. Koneckonců dříve se pěstovalo tzv na hlavu běžně. A ta hlava byla 10-15 cm nad zemí, takže to vypadalo trochu jako rybíz. viděl jsem to letos na vlastní oči a bylo min. zajímavé. Pěstovalo se tak někde ještě... celý příspěvek > |  | Kdy sázet víno?, 24.10.2012 Ano, ale pokud někdo poradí A je nutné říci i B, protože méně zvídavý/á tazatel/ka to pak vezme za bernou minci a může si tím i uškodit.
K tématu: Obecně jsem někde v brožuře četl, že jarní výsadba je vhodnější pro oblasti s... celý příspěvek > |  | Kdy sázet víno?, 24.10.2012 Jediná možnost, která mě napadá při tomto způsobu 1 roku zapěstování je, že to všechno v zimě vymlátí a teprve 2 rok začnete "pracovat" na kmínku. A to by v okrajovějších oblastech mohlo mít logiku. Dojde sice k posunu růstu o 1 rok, ale se zajistí... celý příspěvek > |  | Malinové, ostružinové, ribízové - mám problém, 4.10.2012 No osobně jsem to dělal tak, že jsem tu dávku rozpustil v převařené vodě(nechat alespoň trochu zchladnout!!!) a nalil jako první do demižónu před tím, než jsem do něj začal stáčet.
Ve Vašem případě bych postupoval obdobně. Pokud máte víno po... celý příspěvek > |  | Malinové, ostružinové, ribízové - mám problém, 3.10.2012 No jako nejjednodušší vidím přidání pyrosulfitu. Dá se koupit od množství 2g v drogerii. Nevím kolik toho vína máte. Myslím, že na obalu píšou 0,35g/l, ale osobně jsem dával méně, asi polovinu. Ale neměl jsem to nemocný. :-) |  |
 |
|
|
|