|
Slimáci a měděné pásky, 4.4.2016 Ke každému pólu jeden vodič, tak aby se nedotýkali. |
 |
Slimáci? Vím jak na ně, 8.2.2016 Dělám to podobně. Používám měděné 2,5mm2 dráty, ty ale také v místě styku se slimákem korodují... Je potřeba je vždy před sezonou vyměnit. Odměnou je ale záhon naprosto bez slimáků (stačí jen občas usmrcené slimáky odstranit z drátů) v okruhu mám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Slimaci oziraji vsechno listi na vysazenych ovocnych stromech, 22.5.2015 Měď bohužel nefunguje (vyzkoušeno), navíc drátek z trafa je lakovaný, takže ten neučínkuje 100%. Měď funguje pouze pokud na ní přivedete napětí (např. za autobaterie, ale postačí i obyč. 9V baterie)- takovýto "mini ohradník" používám a slimáci nemají... celý příspěvek > |
 |
Sršně - jak na ně?, 5.5.2015 Dítě je nejspíše alergik. Sršní jed je mnohonásobně méně jedovatý, než jed včely medonosné. |
 |
Slimáci, 4.5.2015 Mi se nejlépe osvědčil jednoduchý elektrický ohradník napájený autobaterií (lze použít i obyč 9V baterku). Slimáky to 100% odradí a ty odvážnější, kteří se jej snaží za každou cenu překonat i usmrtí...
|
 |
Záchrana ovocných stromů, 31.3.2015  Dobrý den,
jsem úplný začátečník. koupil jsem zahradu s několika staršími a mladými stromy o které se nikdo nestaral. Rád bych stromy zachoval, ale jsou zanedbané. Prosím o radu, zda je možné stromy zachránit, případně jak je ostříhat.
|
 |
Jak udržet cca 1000m2 nevyužívané travnaté plochy?, 6.3.2015 A co koupit Kamerunské ovečky. Jsou nenáročné, nemusíte nic sekat, kupovat benzín a stroj za x tisíc... Navíc z nich máte téměř bez starostí (v létě jen voda a sůl, v zimě seno) užitek. |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 22.10.2014 Vážený pane, nekecám vidím velice dobře a už vůbec NELŽU. Nemám k tomu žádný důvod. Pouze píši svoji zkušenost... Bohužel je dnes moderní se schovávat za klávesnici a označovat lidi za lháře, či je jinak urážet! Vůbec mě neznáte, tak si prosím nechte... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 22.10.2014 Pokud se s tou sekerou štípaly staré pražce plné kovu, tak bych tomu věřil, jinak to není možné... Vlastním sekeru Fiskars již 13 let a až na jeden malý zub (způsobený mou vinou) je sekera stále ostrá a to bez jediného broušení a to dostává pěkně na... celý příspěvek > |
 |
Dýňové slavnosti Šebrov, 13.10.2014 Děkuji za reakci. Co jsem koukal tak máslová dýně má jadýrka jen vespod. Ty moje mají jadýrka po celé délce... |
 |
|
 |
Dýňové slavnosti Šebrov, 13.10.2014  Dobrý den,
vypůjčil jsem si jeden autorův obrázek (snad mu to nevadí). Jsem začítečník a letos jsem se dal poprvé do pěstování tykví. Sklidil jsem opravdu velké množství tykví a mezi nimi jednu odrůdu, u které se nemohu dopátrat co to vlastně je.... celý příspěvek > |
 |
Proč by se měly používat rukavice při práci s motorovou pilou?, 5.8.2014  Viz foto... |
 |
Proč by se měly používat rukavice při práci s motorovou pilou?, 5.8.2014 Po mých předchozích zkušenostech bych si rukavice v životě při práci s jakoukoli pilou ať už motorovou či okružní nevzal! |
 |