|
Příspěvky uživatele - 240.105
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
"Předpěstování" rostlin, 6.4.2014 Zdravím.
Letos v rámci úprav kolem domu dojde i na jezírko, ovšem nevím, zda se to podaří již během léta nebo až na podzim. Mám možnost získat nějaké bahenní rostliny už teď, později už nebudou. Totéž se týká nákupu v zahradnictví, kdy teď je... celý příspěvek > |  | Malé zahradní jezírko 2 x 1,5 m, 6.4.2014 Tchynin jazyk mám, ale mám ho ráda na okně jak je, s tímto umístěním jsme spokojeni oba. S tou hostou mi asi nezbude než zkusit, když to bude vypadat na umřítí, tak ji holt vylovím. |  |
|  | Výběr odolného plaménku, 5.4.2014 Po pěkně dlouhé době, ale přece - děkuji za odpověď a tip na kultivary. Plamének stále ještě nemám (zato několik zahrad po rodině už ano) a opět jsem dneska v zahradnictví vybírala. O velikost květů mi až tak nejde, mohou být i malé. Ještě jednou dík... celý příspěvek > |  | Malé zahradní jezírko 2 x 1,5 m, 5.4.2014 Zdravím.
Nechci zakládat další téma, tak se zeptám tady. Zahradní jezírko je v plánu, ale pro letošek musí stačit jenom nádobové jezírko na terase. Něco takového. Nádoby jsou kulaté zednické kalfasy, 90l a 65l. Z rostlin jsem si zatím pořídila... celý příspěvek > |  | Australsky rozmar prirody, 31.3.2014 Api, jedna z nejstarších odrůd. Chuťově to není žádný zázrak, ale líbí se mi, chci mít jeden strom jenom pro to, jak jsou dekorativní. |  | Kanadska boruvka v kvetinaci, 31.3.2014 Zdravím.
Mám to stejně. Dala jsem je do velkých květináčů jako provizorní řešení, už jsou tam pátým rokem a zatím dobré. Do budoucna je tedy chci opravdu dat jinam, ale i takto to jde udržet na pár let. Borůvky se krásně rozrostly (první dva roky... celý příspěvek > |  | Jak správně rozdělit jiřiny?, 31.3.2014 Zdravím.
Není to žádná věda. Musíte se dobře podívat, kde jsou očka na krčku a rozdělit tak, aby na hlízách bylo vždy aspoň jedno očko. Pomáhám si u toho tím, že jiřiny namočím na den do kýblíku s vlažnou vodou a nechám je v teple. Očka se začnou... celý příspěvek > |  | Zmlazení měsíčních jahod, 21.3.2014 Děkuji za rychlé odpovědi. Udělám tedy oboje, vyseju si nové pro další rok, staré zkusím kde to půjde vysadit znova, jinak jim ještě nasypu kompostu. O sklizňové výkony nejde, spíš že děti hledají na zahradě něco k uzobnutí. A nasypu i... celý příspěvek > |  | Žluté třešně, 21.3.2014 Zdravím.
V naší obci jich pár je, říká se jim bělice. Dnes už jsou to letité stromy, jako padesát jim asi už bude. Nějaké rostly v aleji u cesty, ta už dneska neexistuje, něco rostlo v bývalém sadu v dolíku u vodu, ty přežily dodnes. Stromy to... celý příspěvek > |  | Moje nové tekvice 2014, 21.3.2014 Zdravím.
Také jsem si dýně oblíbila a rozšířila to i do širší rodiny. Zkusila jsem prvně Hokkaido, pro děti do příkrmů, pro nás na polévku. Postupně jsem se to naučila používat víc (kompot s anannasovou trestí opravdu ne). Nejčastěji ji dávám do... celý příspěvek > |  |
|  | Zmlazení měsíčních jahod, 20.3.2014 Zdravím.
Mám na zahradě už několikátým rokem měsíční jahody pro děti. Postupně se vytahují, takže jsou to vyholené tuhé delší stvoly s listovou růžicí na vrcholku. Dají se nějak zmladit? Jako třeba rozdělit (=olámat, protože kořeny to má až... celý příspěvek > |  | Modřenec ze semen, 25.1.2013 Zdravím.
Tuto rostlinu miluju. Ano, je jí všude až moc, ale já mám komplet novou zahradu, úplně prázdnou. Už jsem si koupila několik sáčků s cibulkami, taky jsem zasadila modřence, co si občas koupím v květináči. Tvoří i nové malé cibulky. Ale... celý příspěvek > |  | Zahrada bez chemie - tipy a triky, 30.7.2012 Zdravím.
Já teda nechci divoká rajčata nějak hanět, mám je taky doma, ale takový zázrak to zase teda není. Ano, rostou sama, bez péče, bez postřiků, ale jedna rostlina taky umí zabrat pěkný kus místa a ten výnos je hmotnostně dost slabý. A... celý příspěvek > |  | Clematis Montana Rubens - jaký má roční přírůstek?, 5.6.2012 Zdravím.
Našla jsem ho v nějakém časopise, taky se mi líbil. Tak jsem si pak někde na netu našla, že doroste až do deseti metrů, že je to bujná a odolná rostlina. Má i hezké květy, kvete ale jenom jednou v sezoně. |  | Výběr odolného plaménku, 7.4.2012 Zdravím.
V místním zahradnictví nabízí asi 15 různých plaménků, všechny pěkné. Ale jak to bývá, na některých chybí druhové označení, je jen jméno. (Příště si to opíšu a pohledám na netu, vybavuju si jen Cardinal a Piliu.) Vím, že plaménky trpí... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|