Příspěvky uživatele - 189.156

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hardyho - pro a proti, 15.11.2014
Překvapuje mě, že tato kultovní odrůda vzbudila takovou malou pozornost. Minimálně bych očekával obsáhlý vychvalovací příspěvek sadaře Vlady. Tak sem s ním Vlado:)            Ing. Fidla
Esperenova bergamotka, 14.11.2014
S esp. bergamotkou nikoliv, má to být zimní odrůda nepřekonatelné chuti. Letos jsem se ale prvně setkal s Esperenovou máslovkou, několik stromů v hruškovém ráji severních Čech a jeden kupodivu u nás na krnovsku. Chut velkých plodů opravdu... celý příspěvek >
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 14.11.2014
S tím souhlasím, s jedinou výhradou že v půlce března může být některý rok (třeba lonský) na radikáln¨ější zmlazení pozdě. Radikálnějším zmlazením není samozřejmě myšlen torzoidní řez. Kdybch si moh vybrat dělám řezy taky až koncem zimy, ale já... celý příspěvek >
Hardyho - pro a proti, 13.11.2014
Pro- lahodná chuť, velikost plodů, vynikající na kompoty. Proti, někomu může vadit bujný růst, slupka někdy bývá přitrpklá. Klasická podzimní odrůda, strupovitsoti aspon tady u nás odolává zdatně. Ale víc by nám řekl sadař Vlada, jehož je hardyho... celý příspěvek >
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 13.11.2014
Inu, na všechno se můžeme dívat z různých úhlů pohledu. Jistě že bežná zahrádka má daleko do sadů štíhlých vřeten, ale stejně tak má dnes daleko k tomu jak zahrady vypadaly kdysi, tedy velké kmennéé tvary na semenných podnožích. Pro to, jak ošetřovat... celý příspěvek >
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 13.11.2014
Dle fotky nelze říci stoprocentně, ale mohlo by se jednat o kultovní odrůdu Mulhauptova reneta. Oblíbená byla hlavně tady ve Slezsku, zimní odrůda vydrří při vysoké štavnatosti až do... celý příspěvek >
Bernské růžové - neplodí, 29.9.2014
Přestárlé Bernské růžové už může být problematické zmlazovat, nakolik to není zrovna vitání odrůda... Na druhou starnu možná stojí za to to zkusit, protože právě u benrského jsou hodně velké rozdíly v kvalitě plodů na mladém a strém dřevě. rovněž... celý příspěvek >
Příprava půdy před založením sadu, 18.6.2014
Je taky otázka jaké a čí to bylo pole. Zda tam hospodařil malý rolník, nebo velkozemědělec, což bývá často docela průser, nakolik tam bývá dost zničená půda. Určitě lepší pro výsadbu sadu než pole je louka. Nakolik je to přírodnější systém,, tak tam... celý příspěvek >
Příprava půdy před založením sadu, 18.6.2014
Pochybuju že broskvoně na myroši tvoří větší stromy než meruňky... Navíc i velký strom se dá dobře sklidit, když je na něm proveden správný výchovný řez.            Ing. Fidla
Krovinořez z Lidlu - Florabest - zkušenosti, 10.6.2014
Já bych doporučil tradici a sice kosu. S dobrou kosou (nejlépe rakouský Fux) a po zvládnutí techniky si to budete při 1000 metrech užívat, narozdíl od křovinořezu, který je prostě vždy nezáživný. Záruka je prakticky... celý příspěvek >
Slivoň Hanita, 5.6.2014
Ona tolerance znamená, kor u pravých švestek což Hanita je, pokud se nemýlím, vždy jen o něco vyšší odolnost než Domácí švestka. Je to svým způsobem slovíčkaření. Letos jsem měl pár šarkou napadených plůdků na mladé Wangenheimově, z Hanity loni též... celý příspěvek >
Moniliový úžeh na jabloni?, 4.6.2014
Já tohle viděl před pár lety na Podkarptaské rusi, zdá se že některé odrůdy jabloní jsou vůči Monilii laxe poměrně vnímavé. Znám to i z jistých stromů od nás, napsled jsem iděl takto napadené stromy na... celý příspěvek >
Althanova se zbláznila, 4.6.2014
U nás má Althaniova problémy jen a puize s pilatkou. Nebýt jí, je každým rokem bohatá úroda, protože Althanova je zkrátka plodič. Letos z nějakého záhadnégho důvodu má masazeno taky mnohem více než jindy... Příznaky šarky se na ní nevyskytují,... celý příspěvek >
Švestka Gabrovská a ryngle Althanova - nevím si rady, 27.5.2014
Calpyso musí stačit, absolutně není třeba aby se zlikvidovali veškeré pilatky.  I těch 50 procent od výtažku z Quasie amary je dostačujících. Plody pak maj aspon lepší kvalitu, když jich není... celý příspěvek >
Švestka Gabrovská a ryngle Althanova - nevím si rady, 25.5.2014
Inu absolutní klasika, pilatka švestková, Althanova je superatraktivní pro ni a Gabrovská zdá se taky. Kdbyste ty plůdky rozlomila objevila byste uvnitř malého červíka. Ochrna spočívá bud tedy chemicky, používá se Callypso v době opadávání květních... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika