|
Příspěvky uživatele - 220.132
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Bílá plíseň na dřevě, 25.6.2013 taky si musím postěžovat, v posledních letech se u nás velmi rozšiřuje
a ten líh, to prosím vás aplikujete postřikem? zatím to stačilo mechanicky rozmačkat, ale co kdyby |  | Úprava lehce zanedbaných korun, 25.6.2013 on totiž ten letní řez může docela dobře omezit růst stromu a spíše ho donutit k větší plodnosti, on se i tou vysokou plodností dost oslabuje, a tak by tolik nemusely růst.. no ale to se dozvíte i ve videu |  |
|  | Úprava lehce zanedbaných korun, 25.6.2013 ano, letní řez, čekal jsem, kdo až s tím přijde :D někde je tu na fóru popsaný i dvoufázový sektorový řez, tam by pro vás taky mohly být užitečné informace, jinak jsem se nedávno díval na pěkné video o letním řezu, ten se vám určitě hodit bude ;)
|  | Jak zvládají odrůdy strupovitost po deštivém květnu 2013, 25.6.2013 Taky pozoruju padlí už od květu, hlavně na průsvitném letním, a letos asi poprvé i na Rubínu, pak ještě nějaké starší dvě (pro mě) neznámé jabloně. Takže je to asi docela jedno, jaké je počasí, mrška si najde příležitost vždycky :) |  | Řez rubínu, 25.6.2013 Téda, 160 stromů :) to já mám něco přes 20, většinou starších a v mládí "nevychovaných" stromů, a až posledních pár let se o ovocnářství trochu zajímám, takže si s některými věcmi (hlavně tedy některými stromy) stále lámu hlavu, a doufám, že neudělám... celý příspěvek > |  | Řez rubínu, 24.6.2013 Dobrý večer, děkuji za reakci, ty stromy už jsou všechny v plné plodnosti, jenom jsem v zimě udělal průklest a detailní zmlazovací řez, no a ony se toho ty stromy jaksi lekly, přitom už zase na nich mám spoustu adeptů na průklest :D jinými slovy byly... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 24.6.2013 co máte z toho, já jsem letos koupil katinku na myrobalánu, a je celá žlutě flekatá, jakoby měla vyrážku.. tomu říkám virus free! |  | Řez rubínu, 24.6.2013 Dobrý den, mám dotaz ohledně rubínu (nebo nějaké jeho mutace). Nahoře v koruně to po průklestu hodně roste a jedna svislá, dejme tomu terminální větev, dost obrostla asi vlky - z holé větve vyrašilo do všech stran spoustu proutí, hodně dlouhého, a... celý příspěvek > |  | DSR - Dvojstupňový sektorový rez, 24.6.2013 paráda, díky, ani mě nenapadlo použít tento řez i u jádrovin, kdesi jsem vyčetl že se to hodí pro peckoviny tak to s úspěchem používám na broskvích, ikdyž jsem si zvykl jádroviny vyvazovat, tohle bude přece jen efektivnější způsob |  | Jakou odnož pro Rubín na polokmen 600 m.n.m, 24.6.2013 Jak bylo výše zmíněno, MM 106 vykazovala v kombinaci s Rubínem nejhorší výsledky, tak pozor na to! Já mám zřejmě nějaké stromky na té M9 a ty jsou tak pro ten zákrsek, mám je sice ve vyšším tvaru, ale je to bída. Jeden je na vzrůstnější podnoži, nebo... celý příspěvek > |  |
|  | Rubinola - praskanie kôry kmeňa, 24.6.2013 tak já mám několik stromků rubínu nebo nějaké jeho mutace, tedy sklizeň i skladovatelnost odpovídá rubínu, no a taky mi to sem tam praskne, občas z toho jde i něco jako klejotok, ale to jen na jednom stromku se silně poškozeným kmenem, ostatní jenom... celý příspěvek > |  | Jaké dvouruční nůžky na větve, 10.3.2013 můžete prosím upřesnit, jaké nůžky přesně máte? já jsem koupil nějaké střední, dvouruční nůžky, plastové rukojeti, háková čepel, a letos se mi tu čepel podařilo zkřivit (no moc jsem je nešetřil, však je to nějaká kvalita ne) no uprostřed čepele se to... celý příspěvek > |  | Rozmarýn, 24.1.2013 to může záležet na odrůdě, jestli venku přežije nebo ne, nicméně tyhle rostliny jsou schopny přezimovat venku, protože je to přirozené prostředí tak se dokáží přizpůsobit, dřevo dostatečně vyzraje a kytka se zazimuje, takže rozdíl mezi rozmarýnem... celý příspěvek > |  | Ginko biloba, 27.3.2012 a co jiného by z toho vylezlo než jinan? ginko plané? |  |
 |
|
|
|