Příspěvky uživatele - 248.136

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak sušit vlašské ořechy?, 18.11.2015
Až čas ukáže, jestli se hlívové podhoubí uchytilo... Na ledkování je pařez příliš velký, odhadem cca 1-2 kubíky hmoty pod zemí, než budou kořeny slabší pod 30 cm průměru. Na kácení byla potřeba 80 cm lišta se zápichem z protilehlých stran (zářezy na... celý příspěvek >
Azalka venkovní v květináči - jak ji zazimuji?, 18.11.2015
V podstatě souhlas. Pokud je bal v květníku kompaktní je zakládání bez květníku lepší. Předběžná opatrnost pro nekompaktní bal v kontejneru pak vede k zakládání s květníkem a nutnost utopení o více než 5 cm, aby vlhkost šla přes mulč... celý příspěvek >
Jak sušit vlašské ořechy?, 17.11.2015
Nemohu sloužit s celým lesem, ale potřeboval bych dobrovolníka, co by za pocit z dobře provedené práce na našem dvorku vykopal pařez od 168 let starého ořešáku, který jsem skácel 3 roky zpátky. Kácení nebylo z důvodu, že by neplodil nebo byl již... celý příspěvek >
Hrušeň Bohemica, 17.11.2015
Osobně musím hrušeň Bohemica sklízet jako "kamennou", aby mi vydržela do konce ledna. K udržení v kondici cca do března je potřeba mít klimatizovaný sklad s řízenou atmosférou. Důležité je zejména odvětrání etylénu. Jev opačný si můžete snadno... celý příspěvek >
Já se nechci taky přít, ale v době zakládání produkčních sadů v oklí Valtic, tedy za doby Rakouska-uherska, byla jiná měřítka než dnes. Dnes také málokdo zakládá jabloňový sad extenzívního typu. Tolik rozšíření kontextu, jak to bylo myšleno.
Neberte to pejorativně - u ořešáku jsou nahodilé semenáče a semenáče ze záměrných výsevů mnohdy v poměru "fifty-fifty" a ve stejném poměru jsou i jejich kvality. Proto je stále jednodušší provádět vyhledávání perspektivních jedinců metodou "polních... celý příspěvek >
Je tohle odrůda Nero?, 17.11.2015
Jj, tvar plodů je tak trochu na cestě k BV-18-109 nebo Kodrianka.
Azalka venkovní v květináči - jak ji zazimuji?, 17.11.2015
Ten zbytek živin co tam je stačí. Přihnojení nechte až na jaro, na začátek rašení. Pokud ale trváte na přihnojení, tak volte jen to co by dostaly pokojové rostliny jako hnojivou zálivku (takové to 1× za 14 dnů malé štamprle do 2 litrů vody) ale jen... celý příspěvek >
Omlouvám se za nepřesnost, ale nepíši vědeckou práci, takže v rámci časových možností, které tomuto fóru chci věnovat. jsem užil to "pojmenování" co mi připadlo příhodné. Avšak i u generativně množených ořešáků se jedná o určitou selekci. O odrůdě... celý příspěvek >
Azalka venkovní v květináči - jak ji zazimuji?, 17.11.2015
Já osobně bych Azalku zimoval venku. A to i v případě, že bych neměl jasné, kam ji nasázím "na trvalé stanoviště". Právě pro tento případ uvedu, že než ji sázet a přesazovat jen na zimu je lepší vhloubit jamku pro zapuštění květníku cca o 10 cm... celý příspěvek >
Ano "Stavba skořápky hraje asi významnou roli...". K tomuto závěru jsme také se známým dospěli. Ono stačí udělat jednoduché nepřímé stanovení na základě poznatku, že tuk a sušina se neodpařují. Zváží se tedy vzorek cca 20 plodů před susěním.... celý příspěvek >
Založení ořechového sadu, 17.11.2015
Zkuste sem dát fotky a popis plodů obou Vašich ořešáků. Pak se zkuste zamyslet, jestli stejné podmínky jako mají, jste jim schopen dát i na pozemku uvažovaného sadu. U hnoje máte velmi dobře živený strom a ten na dvorku určitě netrpí suchem. V... celý příspěvek >
Problém s divočáky, 16.11.2015
No, pokud prase nebude mít důvod ignorovat pachový ohradník, tak fungují dobře. Ale pole se sladkou kukuřicí je dostatečně lákavé, že tam je ignorace 100%ní. Hlavně je potřeba pamatovat, že pach není věčný, a že nosnou pěnu je potřeba občas nasytit... celý příspěvek >
Jak sušit vlašské ořechy?, 16.11.2015
ne. Louskali jsme vzorky různých odrůd, hodnotili chuť, odhadovali olejnatost a popíjeli čerstvý nezkvašený mošt z holovouských malináčů.
Jak sušit vlašské ořechy?, 16.11.2015
Nedávno jsem diskutoval s jedním známým na téma odolnost proti plísním a náchylnosti k žluknutí. Zjednoduším závěr ke kterému jsme dospěli. Jsou kultivary papíráků a polopapíráků, které mají vysoce olejnatá semena a tudíž dokáží nezplesnivět ani... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika