Příspěvky uživatele - 68.74

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak ošetřit řez - vosk nebo balzám?, 15.4.2015
Nejpohodlnější a nejlevnější je práce s latexem. Krabička 800g venkovního latexu vyjde na cca 60 Kč. Krabička 300g stromového balzámu Rosteto (je velmi dobrý) stojí o 20-30 kč více. Latex, samozřejmě, nepopálí jednoleté výhony (Rosteto také ne) a... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 11.4.2015
Vida, u mě většina odrůd nemá ani myší ouško, některé sotva začaly rašit.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 5.4.2015
Petře, ty údaje na Agromanuálu či v Registru přípravků na ochranu rostlin jsou udávány v kg nebo litrech na ha. Ta se musí u mechanizačních prostředků dodržet. Dávka vody se pak volí podle podmínek (např. vegetačního stadia) v rozmezí 200-1000 l/ha.... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 5.4.2015
Měďnaté přípravky bych s přípravky proti monilii nemíchal. Navíc, na triazolové přípravky nebyla v těchto dnech vhodná teplota. Počkal bych, od středy se má oteplit a tak budou účinkovat rychleji a spolehliveji. Postříkat a čekat, že se za týden či... celý příspěvek >
Opora pro vřetena, 5.4.2015
Ano, také používám, pokud možno, vyřazené 1/2 až 3/4 vodovodní trubky. Ale stačí i ty obyčejné, černé. U části vřeten je také mám.
Pomoc s určením odrůdy, 31.3.2015
Přesně tak. Tvar plodů a jejich vybarvení má Zuzana jiné.
Pomoc s určením odrůdy, 31.3.2015
Milane, Zuzana to určitě není.
Podnože pro jabloně a jejich "odolnost" proti poškození hryzci, 29.3.2015
Moje zkušenost s hryzci (ne ze své zahrady) je taková, že nejdříve odejdou jabloně na M9.  Protože převažují slabé a vlásečnícové kořeny.  Bujněji rostoucí podnože či mladší semenáče přijdou na řadu později.
Opál, 29.3.2015
Mám 8 leté vřeteno Opalu a nijak nadšený z něho nejsem. Jeho hlavní přednost je skladovatelnost. Je to opravdu dubnové jablko a pro příznivce sladších odrůd je to i velmi dobrá chuť. Vytýkám mu slabší rodivost (u mě to může být i nevhodnou podnoží)... celý příspěvek >
Melrose a Gloster, 26.3.2015
Ano, Melrose nevyniká úrodností. Ve velkovýsadbě jsem ho na jednom místě asi před deseti lety ještě viděl. Dnes už tam není. Také barva slupky není pro obchod nijak atraktivní.
Panenské - zkušenosti s pěstováním, 25.3.2015
Moje zkušenost s Panenským je jenom z dětství  v 50. letech minulého století. Byly to hóódně vysoké stromy v alejích podél silnic, polních cest i na mezích. Nikdo je většinou neprořezával, natož aby je stříkal. Sklízeli se spodní části koruny,... celý příspěvek >
Melrose a Gloster, 25.3.2015
Ta otázka, Petře, je opravdu Melroze nejlepší pozdně zimní odrůda jabloně, je hodně odvážná až provokační. Moje odpvěď je stručná. Není.  Už jenom proto, že říci o nějaké odrůdě, že je nejlepší, nejde. Podle jakých kriterií se přitom... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 19.3.2015
Proběhl jsem své záznamy a zjistil, že TM Syllit + Reldan jsem za posledních 8 let použil třikrát. V jednom případě ještě se smáčedlem Ekol. A problémy nebyly. Na všechny postřiky, včetně listových hnojiv, používám pouze měkčí vodu z potoka, teče... celý příspěvek >
Topaz vydrží, 19.3.2015
Včera jsem si přivezl Topazy od opravdu velikého pěstitele, skladovány v umělé atmosféře. Veliké celočervené plody, ale co hlavní, chuť opravdu jedinečná! Podobně, od téhož producenta, Šampion. Veliké nádherné plody, jaké kdysi míval v dobách slávy... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 19.3.2015
Tank mix Syllitu s Reldanem či Mospilanem je možný. Také ho někdy dělám.
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika