|
Příspěvky uživatele - 68.74
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak ošetřit řez - vosk nebo balzám?, 15.4.2015 Nejpohodlnější a nejlevnější je práce s latexem. Krabička 800g venkovního latexu vyjde na cca 60 Kč. Krabička 300g stromového balzámu Rosteto (je velmi dobrý) stojí o 20-30 kč více.
Latex, samozřejmě, nepopálí jednoleté výhony (Rosteto také ne) a... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 11.4.2015 Vida, u mě většina odrůd nemá ani myší ouško, některé sotva začaly rašit. |  |
|  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 5.4.2015 Petře, ty údaje na Agromanuálu či v Registru přípravků na ochranu rostlin jsou udávány v kg nebo litrech na ha. Ta se musí u mechanizačních prostředků dodržet. Dávka vody se pak volí podle podmínek (např. vegetačního stadia) v rozmezí 200-1000 l/ha.... celý příspěvek > |  | Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 5.4.2015 Měďnaté přípravky bych s přípravky proti monilii nemíchal.
Navíc, na triazolové přípravky nebyla v těchto dnech vhodná teplota. Počkal bych, od středy se má oteplit a tak budou účinkovat rychleji a spolehliveji. Postříkat a čekat, že se za týden či... celý příspěvek > |  | Opora pro vřetena, 5.4.2015 Ano, také používám, pokud možno, vyřazené 1/2 až 3/4 vodovodní trubky. Ale stačí i ty obyčejné, černé. U části vřeten je také mám. |  | Pomoc s určením odrůdy, 31.3.2015 Přesně tak. Tvar plodů a jejich vybarvení má Zuzana jiné. |  | Pomoc s určením odrůdy, 31.3.2015 Milane, Zuzana to určitě není. |  | Podnože pro jabloně a jejich "odolnost" proti poškození hryzci, 29.3.2015 Moje zkušenost s hryzci (ne ze své zahrady) je taková, že nejdříve odejdou jabloně na M9. Protože převažují slabé a vlásečnícové kořeny. Bujněji rostoucí podnože či mladší semenáče přijdou na řadu později. |  | Opál, 29.3.2015 Mám 8 leté vřeteno Opalu a nijak nadšený z něho nejsem. Jeho hlavní přednost je skladovatelnost. Je to opravdu dubnové jablko a pro příznivce sladších odrůd je to i velmi dobrá chuť.
Vytýkám mu slabší rodivost (u mě to může být i nevhodnou podnoží)... celý příspěvek > |  | Melrose a Gloster, 26.3.2015 Ano, Melrose nevyniká úrodností. Ve velkovýsadbě jsem ho na jednom místě asi před deseti lety ještě viděl. Dnes už tam není.
Také barva slupky není pro obchod nijak atraktivní. |  |
|  | Panenské - zkušenosti s pěstováním, 25.3.2015 Moje zkušenost s Panenským je jenom z dětství v 50. letech minulého století. Byly to hóódně vysoké stromy v alejích podél silnic, polních cest i na mezích. Nikdo je většinou neprořezával, natož aby je stříkal. Sklízeli se spodní části koruny,... celý příspěvek > |  | Melrose a Gloster, 25.3.2015 Ta otázka, Petře, je opravdu Melroze nejlepší pozdně zimní odrůda jabloně, je hodně odvážná až provokační.
Moje odpvěď je stručná. Není. Už jenom proto, že říci o nějaké odrůdě, že je nejlepší, nejde. Podle jakých kriterií se přitom... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 19.3.2015 Proběhl jsem své záznamy a zjistil, že TM Syllit + Reldan jsem za posledních 8 let použil třikrát. V jednom případě ještě se smáčedlem Ekol. A problémy nebyly.
Na všechny postřiky, včetně listových hnojiv, používám pouze měkčí vodu z potoka, teče... celý příspěvek > |  | Topaz vydrží, 19.3.2015 Včera jsem si přivezl Topazy od opravdu velikého pěstitele, skladovány v umělé atmosféře. Veliké celočervené plody, ale co hlavní, chuť opravdu jedinečná!
Podobně, od téhož producenta, Šampion. Veliké nádherné plody, jaké kdysi míval v dobách slávy... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 19.3.2015 Tank mix Syllitu s Reldanem či Mospilanem je možný. Také ho někdy dělám. |  |
 |
|
|
|