|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mala brokolice kvete, 25.7.2016 Paní Evo. Ty potvory prokousávají rostlinu od kořene dření nahoru. Obrýzek nepřidám, mám ho v PDF a prostě to nejde. Je to stejný "červík", který prolézá ředkvičky, ředkve, pekingské a obyčejné zelí... Přidávám se ke všem, kterým letos brokolice... celý příspěvek > |  | Mala brokolice kvete, 22.7.2016 Když bych si měl všimnout toho co neroste tak jak vloni, tak mi letos nevyšly moc dobře ani saláty. Letní odrůdy šly hodně brzo do květu, kvete i ledový. Solidní byl hrášek, kedlubny popraskaly po kroupách, ale jíst se daly, vodnici dost žere... celý příspěvek > |  |
|  | Jahody krásně kvetou, rostou ale neplodí?, 22.7.2016 Možná je problém v odrůdě. nebo v původu sadby. Jestli je od certifikovaného výrobce nebo od souseda. Existují i vyloženě samičí odrůdy, pokud jsou vysazeny bez oboupohlavných, máte smůlu. Plodů bude málo, budou znetvořené. Pokud přisadíte nějakou... celý příspěvek > |  | Je to úplný konec?, 22.7.2016 Prevence? Výběr odrůdy, podnože do dané oblasti, tam, kde není dostatek vápníku v půdě jeho doplnění pod kořeny před výsadbou, nepřetěžování úrodou, pravidelná péče (řez, ošetření proti monilióze), |  | Proč mi neplodí lilek?, 22.7.2016 Uvádí se, že lilek je cizosprašný, potřebujete více než jednu rostlinu a nějakého toho opylovače. Ti mu možná ve foliáku chybí. pěstoval jsem je ve velkém foliáku (50x6m), zhruba v prostředku. Byly dva a plodily tak, že jsme je nemohli ujíst a známí... celý příspěvek > |  | Rapikaty celer sklizeni, 22.7.2016 Dá se sklízet i postupně odlupováními vnějších listů. Když se o celery postaráte, budou dorůstat. Chuť mají jak tenké tak i silné řapíky. Listy bývají oproti celeru bulvovému a listovému trochu nahořklé. Nechte si rostliny na sklizeň na podzim a jen... celý příspěvek > |  | Mala brokolice kvete, 22.7.2016 Brokolice potřebuje spoustu vody, podobně jako květák. Vadí jí i nízké teploty po vysazení, též skoky v teplotách "nastartují" tvorbu malých hlaviček a z nich květů a ne velkého květenství, které obyčejně sklízíme. Rostliny mají třeba jen 10-15 cm a... celý příspěvek > |  | Je to jen strupovitost?, 4.7.2016 Kombinovat nemusíte. vy potřebujete aby se strupovitost zastavila, popř. aby přípravek ještě nějakou tu nejčerstvější infekci vyléčil. A to Discus zvládne. "Putuje" rostlinou a někde konzervuje, jinde i vyléčí nejnovější napadení a chrání existující... celý příspěvek > |  | Sázení a pěstování malin, 4.7.2016 Třeba tahle malina (?Bristol, Cumberland?,...) z kruhu neutíká. Potřebuje při své poléhavosti a bujnosti nějakou oporu potřebuje. Je z těch nejranějších. Roste podobně jako beztrnné ostružiny z jednoho místa. No a ty novější odrůdy rostou spíše jako... celý příspěvek > |  | Plody cukiny, 1.7.2016 Ten nedostatek vápníku je fyziologický, v půdě může být, ale do rostliny se ho dostane málo. Obyčejně se to srovná při poklesu teplot k 25 °C. Lze pomoci ošetřením nějakým vápenatým hnojivem na list. I v horších podmínkách se jim daří na kompostech -... celý příspěvek > |  |
|  | Ostružina Reuben, 1.7.2016 Reuben se chová obdobně jako remontantní maliny. První květy na nových výhonech po jejich vyzrání a sklizeň až od srpna, do mrazů. To je ale sezóna téměř všech plodících na dvouletém dřevě také. V případě ponechání starých výhonů dřívější (vítaná)... celý příspěvek > |  | Nepostříkal jsem stromky, 1.7.2016 Pane 110.33: Pokud jde o píďalky, chovají se tak trochu jako věřící o ramadánu. Dokonce mají ještě kratší dobu na nasycení, hodují až za tmy. Chtělo by to připravit jim něco, co jim vadí už při lezení (dotykový insekticid), nebo to, co by mohly... celý příspěvek > |  | Co chyba jabloni, 1.7.2016 Pane S.P.,Ch., možná jde jen o nějakou záměnu v pojmech nebo v kliknutí na nesprávné www. Tady moc vzrušení nenajdete, tady je broskvička, jahůdka, třešínka, borůvka, bobule opravdu buď plod nebo souplodí či jiný "botanický útvar" třeba jako ty... celý příspěvek > |  | Leskora, 1.7.2016 To praskání plodů potvrdit nemůžu, ale náchylnost na monilii ano. Kolega říká, že pokud se neošetří, dopadne daleko nejhůře - ve srovnání vedle Bergeronu, Pavlovické. Má více stromů od každé, už možná 15-20 let. Tak mě napadlo, aniž bych o tom... celý příspěvek > |  | Co to je?, 30.6.2016 Myslíte si (víte), že by tu ježatku z porostu kostřavy dostala Targa? |  |
 |
|
|
|