|
Kiwi arguta, 20.4.2015 A pri akej teplote, ak sa smiem spytať? U nas totiz nocna teplota neklesa pod 6 stupnov a podla predpovede najblizsich 10 dni nema klesnut pod 8. |
 |
Lipnice roční v trávníku, 20.4.2015 Znizil som citlivost na snimaci podnej vlhkosti z 50% na 25% tak uvidime co to urobi. Lipnica by mal byt jednorocny druh travy takže ak by sa ju podarilo do leta redukovat a zabezpecit podmienky aby nove semena uz nevyklicili bol by travnik... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tlak pro závlahu, 20.4.2015 čo je to za čerpadlo? |
 |
Kiwi arguta, 19.4.2015  Zdravim,
na jar som vysadil mlade sadenice kiwi. Jedna je univerzalny opelovac arguta a druha odroda issai. Obe pekne zakorenili a cely rok rastli, opelovac trochu rychlejsie. Na jesen, po opade listov som urobil prvy rez. Tento rok obe sadenice... celý příspěvek > |
 |
Pestovani kanadskych boruvek trvale v nadobach, 19.4.2015  na jesen som zasadil do nadob dve male asi 30cm borievky zakupene v hobby markete. Odrodu samozrejme nepoznam ale kazda bola podla stitku od ineho pestovatela, obe maju kvitnut v kvetnu ale jedna ma mat urodu v cervenci a druha od polovice srpna.... celý příspěvek > |
 |
Olej na údžbu nářadí, 19.4.2015 Na zbrane a naradie pouzivam genialny CLP Brek Free, nevyparuje sa, staci naniest jemny film a vydrzi chranit roky, resp. do prveho pouzitia. Len ta cena, 6,50€ za 20ml. Udajne rovnako dobry je aj transformatorovy olej, ale k nemu sa tazko dostat. |
 |
Lipnice roční v trávníku, 19.4.2015  Este par foto z dnesneho kosenia. Na tom zavlazovani asi nieco bude. Mam 3 travniky. Prvy 100m2, osivo Aros Zahrada, automaticka zavlaha, ten je najviac postihnuty. Dalej 21m2, osivo Aros do sucha, bez znamok Lipnice, zavlazovany max. 1x tyzdenne po... celý příspěvek > |
 |
Lipnice roční v trávníku, 18.4.2015 Od minuleho roka sa mi v okrasnom travniku silne rozmohla Lipnica rocna. Kedze je travnik strihany na 2cm jediny problem su nevzhladne zltozelene flaky v travniku. Viem, ze proti lipnici nemozno pouzit ziadnu chemiu bez toho aby utrpela aj ostatna... celý příspěvek > |
 |
Sestřih 3m thují (brabant), 17.4.2015 Sundaval som plot z tuji s motorovou pilou o polovicu, asi tak o 2m a vsetky to prezili a zenu aj nove vyhony, ale robil som to na 2x kazdy rok o meter aby rastlina neutrpela tak velky sok. |
 |
Poradíte začátečníkovi jak správně nabrousit pilu?, 17.4.2015 Zakupte si brusny nastroj na to urceny, pilnik s voditkom. priemer pilniku podla vasej retaze. Kazdy zub pretiahnite 2 maximalne 3x. Je to ako socharstvo. Ked raz uberete viacej uz nikdy to nevratite. Ja amater som pouzil prvy krat iba pilnik co bol... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mladé větvičky jsou úplně ulepené, 16.4.2015 "láká to mravence, ti si sosnou a zároveň uloví housenky, které by jinak mohly rostlinu potrápit až holožírem."
Takto rastlinu potrapia iba vosky kt. mravenci prenesu... takze srdce bude zrejme vacsie ako mozog |
 |
Mladé větvičky jsou úplně ulepené, 16.4.2015 a neni v blizkosti Topol osikovy? Z neho s rannou rosou pada lepkavy bordel a auto mam kazdy den pekne za_rate. |
 |
Jak zastřihnout špici stříbrného smrku?, 15.4.2015  rez a zastipovanie odlisne to veci
neviem ako reaguje iny ihlicnan ale tu je nieco o zastipnuti borovice |
 |
Rýč na dobývání pařezů, 13.4.2015 F Solid je na rylovanie nie na tazku pracu. Zopar korenov z tuji som vydoloval s F Ergonomic a vydrzal bez problemov aj skakanie po nasade. |
 |
Drtič větví - štěpkovač z Baumaxu, zkušenosti, 9.4.2015 To je ako povedat "Kupil som si poriadne 1500W buracie kladivo, s nim vyvrtam diery neuveritelne rychlejsie ako s 650W priklepovou vrtackou". Ano, do panelu, ale skuste dat do toho buracieho kladiva 3mm vrtak a vyvrtajte mi dieru do dreva.
Aj ja... celý příspěvek > |
 |