|
Písková filtrace, 2.2.2015 Jinak použití pískového (myšleno bazénového) typu filtru je v jezírku možné, jako vysoce účinné mechanické složky filtrace. Provozní nároky, především pak na energie, jsou zde ale vysoké.
skor je problem v tom, ze klasicke sety... celý příspěvek > |
 |
Kanadská borůvka, 25.1.2015 elektronicke merace kyslosti meraju skrz sondu kt. je treba kalibrovat. su najpresnejsie ale dost drahe. dalsou moznostou su bezne dostupne kvapkove testy na meranie pH pody. pri nich je iba nutne pouzit destilovanu vodu aby vysledok merania nebol... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Písková filtrace pro bazén 30m3, 25.1.2015 Nijak nezatracujem zmienenu BSFA8000-45 iba ta cena sa mi zda podozrivo nizka. Bolo by smutne keby tu o par mesiacov pribudol dotaz typu slaby vykon bazenoveho vysavaca apd. Rovnako som sa dopatral aj k poznamke jedneho uzivatela kt. tvrdi, ze... celý příspěvek > |
 |
Písková filtrace pro bazén 30m3, 24.1.2015 Filtracia v bazenoch je odlisna od filtracie v jazierkach alebo akvariach. Pri jazierkach a akvariach je hlavnou ulohou filtracie biologicka filtracia a az potom mechanicka. Z toho dovodu je velkost filtracnej naplne dolezita, cim vacsia tym vacsie... celý příspěvek > |
 |
Činska vinna reva, 31.12.2014 obdobné odrody velkostou a tvarom dodavaju slachtitelia z Ukrajiny a Ruska. Na rozdiel od tých čínskych je uvedený povod, rezistentnost voci hubov. chorobám, cukornatosť atd. vsetko co vyzaduje europska legislativa.
čínania sa vsak nestítia... celý příspěvek > |
 |
Činske kvety, 31.12.2014 tie dúhové kvety a zrejme a iné sú dosiahnuté klasickým kolorovaním.
potravinarske farbivo a spol. zmeny badať už po 30min. ale pre dokonale vyfarbenie treba počkať asi 5dni. Návod tu.
|
 |
Vodáreň max. tlak, 20.12.2014  Takze servis Sigma odpisal, ze nadoba bola vyrabana na prevadzkovy tlak do 10bar. Dnes som vsetko pospajal a odskusal. Vsetko funguje tak ako som predpokladal. Na regulatore je v kludovom rezime 4.5bar a pri plnom odbere klesa na konstantnych... celý příspěvek > |
 |
Vodáreň max. tlak, 17.12.2014 samozrejme to už mam za sebou. Hadica vydrzí aj vacsi tlak ale má tendenciu pri tlakoch viac ako 4.5bar vyletiet z nátrubkov. Preto som už dávnejsie vymenil prirubu na cerpadle za zavitovú a prepojenie cerpadlo-nadoba je napevno. Iba som musel osadit... celý příspěvek > |
 |
Vodáreň max. tlak, 17.12.2014 dakujem, samozrejme poznám uskalia regulátorov. viac som o nich napisal hore do odpovede na prispevok. |
 |
Vodáreň max. tlak, 17.12.2014 Vaše úvahy sú pane samozrejme správne ale to sa bavíme o tom ked staviam závlahu od základu. Ano ak by som mal novostavbu alebo vacsiu trávnatú plochu nebudem strácat cas nejakým bastlením gardenou ale v tomto prípade boli v dome a záhrade ovela... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vodáreň max. tlak, 17.12.2014 Dakujem. Presne ste pochopil co chcem urobiť a preto som sa v úvode pýtal na ten maximálny tlak kt. zvládne nádoba. Miesto výmeny celeho čerpadla alebo nedajbože prerobenia celých rozvodov stačí zmeniť rozsah tlakov na vodárni a regulatorom tlaku za... celý příspěvek > |
 |
Čerpadlo Sigma, 20.11.2014 Viem, že je to už 4 roky starý príspevok ale je tu jedna mala nezrovnalosť. Píšete "Pokud Vám nefunguje automatické spínání při poklesu tlaku, voda opět přes netěsnící klapku ve studni odteče."
Toto nie je pravda, pretože na samonasávacích... celý příspěvek > |
 |
Zamrznutí betonového bazénu v zimě, 10.10.2014 Plavaky rozneho typu na hladine su pre klud duse ze lad neposkodi steny bazena. Odpustanie vody cca 20cm pod trysky je z dovodu ze lad tieto plastove diely poskodi. Pokial vo vasom bazene nemate zabudovanu techniku ako trysky skimer svetlo malo by... celý příspěvek > |
 |
Kiwi - jakou oporu, 30.9.2014 kiwi je liana. bude mat tolko priestoru kolko jej date. Rez je podobny vinicu, takze mozete rezat na zaves (tahany na drate iba jednym smerom) alebo na obe strany ako to bolo v tom obrazku. Rocne prirastky su pri argute cca. 1.5m, opelovac trochu... celý příspěvek > |
 |
Kiwi - jakou oporu, 29.9.2014  ja kiwi pestujem na dratenke ako vinic, cize dva stlpiky a tri draty vo vyske 60-120-180 pripada mi to asi najvhodnejsie pre bezproblemovu udrzbu viac v prilozenom obrazku.
Niektore odrody arguty napr issai je samoopeliva ale len ciastocne takze... celý příspěvek > |
 |