|
Příspěvky uživatele - 248.131
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prosychání tůjí (smaragd), 6.8.2015 Mohu říct jen to, že tři měsíce zasazené stromky bych rozhodně nehnojila, musejí mít dost živin ještě od výsadby. Spíš bych zastínila kořeny nějakým mulčem a dvakrát týdně pořádně zalila (ne denně cvrndat, voda se pak nedostane ke kořenům). Je hrozné... celý příspěvek > |  | Scvrkávání rajčat, 6.8.2015 Asi je sušíte nastojato... Rajčara se sklízí, když jsou červená nebo tmavě oranžová (tedy téměř červená), ještě tvrdá. Pokud mají zelenkavý flíček u šťopičky, nevadí to, může to být i současným horkem - tím se neotrávíte. Některé plody mohou mít... celý příspěvek > |  |
|  | Pomůžete určit tuto rostlinu?, 4.8.2015 Pryšec, pravděpodobně křižmolistý (na fotce nejsou listy moc vidět). Lída |  | Řez přestárlé jabloně, 4.8.2015 Vyřezala bych jen suché větve. A musíte se rozhodnout, zda chcete krásný starý vysokokmem pro stín a pohodu, nebo strom pro ovoce. Osobně bych pro úrodu vysadila stromky mladé a starý strom bych jen udržovala. Protože pokud ho budete nějak zmlazovat... celý příspěvek > |  | Ovocné stromky v mulčovací kůře, 3.8.2015 Dotaz - vy jste dávala pod kůru černou textilii? Podle fotky mi to tak připadá. Pokud ano, tak jak vám budou maliny vyhánět skrz ni nové pruty? Lída |  | Ovocné stromky v mulčovací kůře, 3.8.2015 Mulčovací kůra okyseluje a odebírá dusík. Kačírek - nedovedu si představit třeba takové přihnojení kompostem, což mladé stromky vyžadují. Pro rostliny nejlepší by byl mulč z posekané trávy, drží vlhkost a dodá i živiny, ale zas to není... celý příspěvek > |  | Co je nejlepší na zelené hnojení?, 3.8.2015 Záleží na tom, jakou máte půdu, co bylo na zahoně před zel.hnojením a co bude po něm. Třeba p.Kozák po bramborách před česnekem doporučuje hořčici. Sama pro svou písčitou zem nejvíc používám svazenku, není s ničím pěstovaným příbuzná, dobře se seká i... celý příspěvek > |  | Jahody - co po sklizni, 3.8.2015 Obvykle stříhám všechny starší listy, nechávám jen nejmladší. Pokud byly hodně napadené skvrnitostí, postříkám Kuprikolem. Přihnojím Cereritem. Letos jsem ale nechala listů víc, odstranila jsem jen opravdu staré, protože opět mají přijít horka, tak... celý příspěvek > |  | Prosím o pomoc s identifikací kaktusu, 2.8.2015 Co to máte sice nevím, trochu mi to připomíná cylindropuntii nebo opuntii, ale dejte to proboha na plné světlo, ty hubené ocásky to mít nemá (a bohužel už se to ani dalším růstem ve správných podmínkách nespraví). ... celý příspěvek > |  | Poznáte rostliny z okolí Úvozu v Brně?, 30.4.2015 Ta vaše určení jsou správná. Jinak 120 tavolník vanhoutteův, 128 rozrazil, 131 fialka, 132 křen, 133 skalník, 134 tařice, 135 hvozdík (nějaký hodně proschlý). Ty keře to chtělo trochu víc z dálky. Lída |  |
|  | Co je to za plevel a jak ho ničit?, 30.4.2015  ;-)) pětilístek... je pěkná... Lída |  | Choroba broskyn, 30.4.2015 Nevím, napadlo mne jedině, jestli není přehoustlá koruna, pak na plodech může být strupovitost a z té následně moniliová hniloba. Tomu by odpovídala i úroda v relativně suchém roce. Takže pokud je koruna hustá, raději bych ji prosvětlila, aby v ní... celý příspěvek > |  | Staré odrůdy z polo až na vysokokmenů na zákrsek, 30.4.2015 ps -byly také do 3,5-4m výšky - a pod ČK se dá sekat tráva ;-)) |  | Staré odrůdy z polo až na vysokokmenů na zákrsek, 30.4.2015 My jsme měli čtvrtkmeny na M4, dožily se cca 25 let (ale písčitá půda). Lída
|  | Nemoc rybizu, 30.4.2015 Jen mšice, to nic není ;-)) Lída |  |
 |
|
|
|