|
Sekacka pro 63 letou matku, 16.4.2018 Mila Lido, moje zahrada ma k seceni cca 2000 m a muzu vam rict, ze sekat ji celou se sekackou je poradny zaber pro chlapa, natoz pro zenskou. Nejde o chuzi za ni, ale o zvedani kosu s travou. Co urvete dneska zaplatite priste. Ano reseni je... celý příspěvek > |
 |
Sekacka pro 63 letou matku, 15.4.2018 To chce jeste na zada hrabe aby mohla pohrabovat a dobrou lucernu, aby mohla kosit i v noci.
Taky mam takove povedene deticky. Ruce nevohnou, sou porad natazene... |
 |
|
 |
Jak se zbavit vzrostlého náletu?, 13.4.2018 Tady se sedlaci potykaji se drevinami prorustajicimi z remizku do poli. Nedavno tu jezdil velky traktor s prednim nastavcem, ktery za par chvil vsechny vetve zlikvidoval az k zemi. Takovy obrovsky stepkovac.
Pak asi preorat ja nevim. |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 29.1.2018 Taky mi nekape nic na maso. Strop je dvojity, uz jsem to psal minule (kourova brzda) k omezeni tahu a rozprostreni proudeni. Kondenzat co kape z komina na nem konci z vrchni strany. Po zahrati uzaku se odpari.
Tohle uzeni v bedne bez komina ma... celý příspěvek > |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 29.1.2018 O to snad tady jde aby maso nebylo cerne. Hulka neni tak stara jako udirna, ale jestli ma nekdo cerny maso bude mit cerny uplne vsechno. Az se maso teplotne vyrovna s teplotou vnitrku udirny, tak kapky zmizi. Uschnou a dalsi se nevytvori. Aspon ja... celý příspěvek > |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 28.1.2018  Ono to neni tak jednoduche. Nad dnem uzaku mam udelany kourovy rozptylovac ze dvou na sobe lezicich jemne derovanych plechu a nahore kourovou brzdu, ktera zabrani zvyseni tahu. Na kominu je priskrceny uzaver. Proste nesmi dojit ani k jednomu extremu,... celý příspěvek > |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 26.1.2018 Jak myslite podle mne dela tah komin. Neni komin, neni tah.Neni tah, je zacouzene maso. Ze to vyrabi nejaka firma neznamena, ze to funguje. Me delala profi firma solarni kolektory, dokonce na projekt vyridila dotaci a pak sem to po nich musel... celý příspěvek > |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 26.1.2018  Vrchni kominek? Muj vrchni kominek ma 3 metry, jak je na tom ten vas? Asi to bude tim, ze mi kominek navrhl kominik. Jestli mate nejaky pidi kominek, tak se nedivte ze je maso zadehtovane. |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 16.1.2018 Vsimnete si ze problemy s udirnou jsou vzdycky tam kde neni komin. Neni komin, neni tah. jestli udirnu, tak udirnu s poradnym kominem. |
 |
Kohout a co teď?, 15.1.2018 Hezky cteni. Ja mam druheho kohouta. Prvni byl agresivni, napadl i zenu, ze se k nemu bala chodit. Na me si netroufl, jak po me jednou sel dostal kopanec, ze se zvedal ze zad. Na hruby pytel hruba zaplata. Pak kolem me chodil obloukem. Slipky ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plnění klobás mlýnkem, 11.1.2018 Ne zadny prat, michame rucne. Robot jsem mel, ale v tom to michani trvalo nesmirne dlouho. Ted maso michala manza a myslim ze to chtelo o trochu lepsi peci, ale vysledek je ok. Klobasky po vyuzeni nenechavam schnout, ale mrazim a postupne vyndavam.... celý příspěvek > |
 |
Plnění klobás mlýnkem, 10.1.2018  Jeste obrazek nemletych ale sekanych klobasek. 2/3 bucek a 1/3 kruti noha. Uz nemeleme maso ani na karbose |
 |
Plnění klobás mlýnkem, 10.1.2018  Maso se nemuze zahrat, trochu se drcne a hotovo. Maximum 5x stisknout kratce tlacitko. Mele se po malych castech v sekacku. Vyhodu vidim v tom, ze maso je "ostre" neni kulate jako po mlynku. Krasne do sebe zapada, klobasy jsou celistve. Pouzivame na... celý příspěvek > |
 |
Vyhnuty gril, 10.1.2018 To ze se naklonil svedci o nestabilnim podlozi. Cim vic se naklani tim vetsi silou na to podlozi pusobi. A cim vic pusobi tim vic se bude naklanet a naopak az spadne. Je to zrejme nejaka stavebnice z betonovych dilcu, ty se skladaji nasucho, nebo jen... celý příspěvek > |
 |
Vyhnuty gril, 10.1.2018 Neblaznete s heverem. Az ten zpackany gril na nekoho spadne tak vas zavrou.
Rozeberte to, udelejte betonovy zaklad do nezamrzne hloubky a znova postavte. Druha moznost je vyvrtat plotovym vrtakem opet do nezamrzne 4 diry vylit betonem s oceli a... celý příspěvek > |
 |