|
Vzduchování koupacího jezírka, 7.5.2015 Moj osobny nazor a skusenosti:
Venturiho hadica ano, ale zadarmo to nie je. Na to aby venturi pracovalo musite mat zuzene miesto pre prietok vody a zrejme to ma slusne tlakove straty. Tlak z jazierkovych cerpadlach je dost maly takze neviem ako... celý příspěvek > |
 |
Vzduchování koupacího jezírka, 5.5.2015 Vsetkych nas trapi v jazierku ten fytoplankton. Plyn moze mat vyznam v mrtvej vode v bazene, kde sa pouzitim chlorovych pripravkov (mozno) naozaj vytvara zakal z vyvyjajucich sa plynov alebo coho. Meral som pomocou UV spektroskopie aj pri... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vzduchování koupacího jezírka, 5.5.2015 Vzduch a priehladnost vody... to je nezmysel. Mozno to je meratelne citlivymi pristrojmi (i ked sam som nieco take nedokazal nikdy zmerat ani v UV oblasti nad 200 nm), ale garantujem Vam, ze sytenu vodu nerozlisi ludske oko od jemne perlivej a... celý příspěvek > |
 |
Rýč a vytrhávač plevele Fiskars, 4.5.2015 Ryl, velka sekera a velke kladivo do zenskych ruk nepatria. |
 |
Vzduchování koupacího jezírka, 4.5.2015 Vysoke pH sposobuje aktivita sinic a tzv. rias, ktore su schopne fotosyntezou spotrebovat kompletne pritomne hydrogenuhlicitany a CO2 vo vode tak, ze sa pH posunie vyssie. Najmarkantnejsie je to na konci dna. Co je nebezpecne, dokazu takto eliminovat... celý příspěvek > |
 |
Rýč a vytrhávač plevele Fiskars, 4.5.2015 ja podrezavam radsej nozom. Noz sa mi lepsie skladuje o cene nehovorim. |
 |
Jak pohnojit staré stromy trávníku?, 30.4.2015 Bez debaty krompac je optimalne riesenie pre taku pancierovu podu. |
 |
Naprostý začátečník - co pěstovat?, 27.4.2015 Papier ceruzku a do nejakeho zahradneho centra. Ked sa vam bude nieco pacit zapiste si, prekonzultujte... dajte si poradit v centre. Ked budete mat nejaky sirsi vyber, da sa diskutovat. Ale myslim si, ze rovno nakupite a bude hotovo. |
 |
Brambory v seně, 24.4.2015 Na jednej strane slama na druhej strane zahradna zemina. Ked to zratam a spriemerujem je z toho nieco ako nedozrety kompost. Otazka. Mozno pestovat zemiaky v nedozretom komposte? |
 |
Zalévání rezavou vodou, 24.4.2015 Zle jazyky tvrdia, ze surikom pochybni predajci dofarbovali mletu cervenu papriku. Aj na vahe riadne nabrala! |
 |
|
 |
Kde pořídit substrát, 22.4.2015 lacnejsiu variantu aprenajmite si si dobry stroj s ktorym to premiesate, nejaky kultivator alebo co. |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 22.4.2015 aj tak drzim palce |
 |
Nádoby na terasu, 22.4.2015 Ja som z drevoplastovych dosiek urobil take ohradky asi 15 cm vyska, vystlal geotextiliou a dal specialnu mineralnu vlnu na zadrziavanie vlahy. Nie su moc krasne tie dosky, ale do tej vysky sa to uplne strati, navyse my sme tam oblozili aj kamepom...... celý příspěvek > |
 |
LED osvětlení nebo klasika, 22.4.2015 Aj kovane sa daju skombinovat s led. |
 |
Kompost, 22.4.2015 Ferdo: "A nenapadlo vás, že tím, že se takový odpad vyhazuje na skládky, se usnadňuje budoucí rekultivace těch skládek? Že skládky už v sobě budou obsahovat nějaký ten humus? A že ten se bude hodit až se ty skládky budou osazovat nějakou tou... celý příspěvek > |
 |