|
Příspěvky uživatele - 224.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Elena, 9.11.2015 Kioto a VP zrají ve stejnou dobu. |  | Vhodná podnož pro vysokokmen, 30.10.2015 Navíc Švédové to dotáhli domů snad z Francie. |  |
|  | Kdy budou první plody?, 27.10.2015 Záleží na odrůdě, podnoži, řezu, podmínkách stanoviště, výživě, vlivu počasí ad.
|  | Dušičková - legenda nebo skutečnost, 22.10.2015 Z toho rozpůleného plodu to vypadá na přezrálé plody, které jsou schopny vydržet dlouho na stromě. Švestky mám sklizeny, ale u sousedů, kteří je nesklízejí jsou ještě teď obalené stromy (stejná odrůda) a plody ve velice dobré kvalitě. Některé odrůdy... celý příspěvek > |  | (Báječná) Bláhova oranžová reneta, 21.10.2015 Také uvažuji, že jí přiroubuji... |  | Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 21.10.2015 Nevím, co sem pane Polehlo pletete rezistenty a nějaké podprahové protěžování vybraných odrůd. Já u každého respektuji jeho odrůdovou volbu, každý máme jiné chutě a požadavky, sám pěstuji dost "nerezistentních" odrůd. Postřehy pana P.Z. vítám, možná... celý příspěvek > |  | Dušičková - legenda nebo skutečnost, 21.10.2015 Před pár lety jsem objevil strom, který jsem česal 27. 10. Nějak mě to zaujalo a v zimě jsem odebral rouby a 3 stromky narouboval. Uvidíme. Ale často se u těchto starších stromů stává, že pozdní sklizeň má na svědomí vliv ročníku - průběh počasí v... celý příspěvek > |  | Dušičková - legenda nebo skutečnost, 19.10.2015 Na zahradě ne, ale předevčírem jsem trhal na j. Moravě švestky - pravděpodobně odkopky Domácí. Nevím, kdy dozrávaly, ale vydržely na stromech doteď ve sklizňové kvalitě - pevné, chuťově dobré. |  | Kyselé odrůdy na štrůdl, 9.10.2015 Velice dobré zkušenosti v tomto směru mám s Boskoopským - nakyslost, žádná řídká dužnina, na pečení a sušení výborné. |  | Rajčata pro sezónu 2015, 23.9.2015 Goldkrone chuťově dobré, ale mně na obou dvou lokalitách totálně popraskalo.
Chuťově nejlepší, i když také popraskané, bylo Valdo. |  |
|  | Hanita a sarka, 23.9.2015  Ač jsou letos na jednotlivých odrůdách projevy šarky překvapivě malé, tak na Hanitě jsem zaznamenal pár plodů s mírně deformovaným povrchem ("varhánkování"), i když na listech se šarka zatím neprojevila. Odlišnost v chuti plodů jsem nepozoroval. |  | Švestky z pecky - juvenilní růst, 23.9.2015 Ten pozdní nástup do plodnosti není u Těchobuzické způsoben výběrem roubů, ale je to charakteristický znak této odrůdy.
Švestkové pecky, alespoň u odrůd, které mám, klíčí velice neochotně (až na výjimky - Chrudimská(?)) a prakricky všechny nově... celý příspěvek > |  | Co Vaše réva 2015?, 18.9.2015 Resveratrol moc neřešte. Ale co kdyby... |  | Ovocné aleje a tradiční odrůdy, 16.9.2015 Ona "nabídka" (ovoce v alejích) asi převyšuje poptávku, ale v poslední době vidím u obcí víc cedulí na jednotlivých stromech, že patří obci nebo některým obyvatelům a je zde sběr ovoce zakázán. Jinak v některých lokalitách se o sběr, byť ještě dalece... celý příspěvek > |  | Fotky dýní a vaše zkušenosti s pěstováním, 15.9.2015 To nebude modřín, ale douglaska. Plody má ale pěkné! |  |
 |
|
|
|