|
Ananasová meruňka, 30.5.2013 Odrůdu není problém nalézt nebo zakoupit (ovocná školka Venuta Kadov), ale jde mi spíše o zkušenosti zdejších pěstitelů s touto odrůdou (Bohutická). |
 |
Škůdce v rajčatech, 30.5.2013 Možná viroid.
Ty herbicidy v půdě - kdo zná polní pěstování rajčat i jiných hospodářských plodin, tak ví, že se běžně klasické herbicidy používají před výsevem a žádné problémy to nezpůsobuje. Něco jiného je, když se použijí vybrané herbicidy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Opylovač Rivan, 29.5.2013 Petře, nemáte z vlastní zkušenosti porovnání dobu květu Rivana a Kaštánky? |
 |
Plodový myrobalán, 29.5.2013 Podle mě jeden z kultivarů myroše (Prunus cerassifera).
|
 |
Čačanská rodná, Katinka, 24.5.2013 Jsem taky zvědavý - letos by měla být první větší sklizeň, nasazeno je pěkně a loňská ochutnávka asi dvou (červivých) plodů mě navnadila. Odrůda je pravděpodobně na myroši a roste na místní poměry poměrně bujně, což u této čačanky není moc typické.... celý příspěvek > |
 |
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 24.5.2013 No, to vypadá velice zajímavě. Je to něco podobného jako toto.
|
 |
Vyrustky na řapíku - choroba či normál?, 24.5.2013 Jsou to bradavčité řapíkové žlázky resp. extraflorální nektaria - sekreční orgány vylučující šťávu s bohatým obsahem cukrů. Je to druhový a rodový znak některých rostlin. |
 |
Jabloň Jonathan, 22.5.2013 Toho Boskoopa potvrzuji - sice taky nevím, co je to Dohnálkův způsob řezu, ale díky rozumnému letnímu řezu má teď tato alternující odrůda již čtvrtý rok po sobě velice dobrou úrodu. |
 |
Je na obrazku oresak nebo pajasan?, 15.5.2013 Měl by být. |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 13.5.2013 Jak se na přípravku objeví věta R40, tak je tam podezření z karcinogenity. Ale testování je poměrně složité, zdlouhavé a nekompletní, i u relativně neškodných přípravků se může za xx let objevit toto podezření. Navíc některé látky mají schopnost se v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ktoré odrody sú vhodné na vypestovanie semenáčov?, 10.5.2013 Myslím, že pro slivoně jsou osvědčené a vyzkoušené podnože - pokud si sám chcete "vyrobit" stromky.
Ale jinak pokud rád pokusničíte, tak proč ne. |
 |
Ktoré odrody sú vhodné na vypestovanie semenáčov?, 10.5.2013 Semena jádrovin ponechávám zabalené do fáče (to abych je na jaře našel) v květináčích s pískem venku přes zimu. Následný jarní výsev zatím zaručuje dobrou vzcházivost jak u ušlechtilých odrůd, tak i u vytipovaných pláňat. Peckoviny - stejný způsob... celý příspěvek > |
 |
Postrik proti pilatce, 10.5.2013 Do letoška jsem ani jednou proti ničemu, tedy ani pilatkám, na modrých peckovinách nestříkal - a vždycky pilatka způsobovala dost velký propad plůdků. Letos jsem to poprvé zkusil s postřikem a asi by byla náhoda, kdyby zrovna letos byl výskyt pilatky... celý příspěvek > |
 |
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 10.5.2013 No jo, pane Petře, vysvětlujte to lidem, pro které je lepší po odumření stávajících kupovat stále nové stromky (které během pár let čeká stejný osud), než použít postřik (prý není čas hlídat počátek a konec kvetení a pak to stříkat). Jiný soused tam... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 7.5.2013 Je to dichlofluanid. |
 |