|
Příspěvky uživatele - 224.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Plodové myrobalány 2013, 14.8.2013 Docela bych rád viděl plody St. Julien. Letos mi podnož kvetla, ale plůdky opadly. Zde jsou vyfoceny, ale pokud mají být modré, tak asi v nedozrálém stavu.
Jinak tady ve vedlejší vesnici rostou také tmavě modré myrobalány - momentálně ale nevím,... celý příspěvek > |  | Těchobuzická, 13.8.2013 Docela brzy se vybarvuje (i když to je jeden z jejích znaků) a i ten tvar je takový jiný oproti pomologickým výjevům. Já opatruji (po asi 6-7 letech od výsdby) jeden jediný první plod této orůdy, ještě je zelený.
|  |
|  | Omluva Hermanovi, 2.8.2013 Pěkné plody. Můžete, pane Miloši, porovnat plodnost a chuť Hermana v posledních třech, čtyřech letech? Mám ho letos naroubovaný na starším odkopku pro přípat budoucí potřeby roubů pro vypěstování nového stromku na vhodné podnoži, tak jsem docela... celý příspěvek > |  | První broskvoně dozrávají, 29.7.2013  Pane Petře, plody Luny jsou spíše střední (v tom zanedbaném sadu se vyskytují i menší plody), pecka je neodlučitelná od dužniny, dužnina je měkčí (u hodně zralých plodů), ale ne úplně měkká, hodně šťavnatá, voňavá. A i chuťovou kvalitu Luna opravdu... celý příspěvek > |  | Praskání plodů, 29.7.2013 Doplňuji termínová doporučení:
- první dávka do půdy 10-15g/10m2
- druhá dávka - při rašení
- třetí dávka - před květem
- čtvrtá dávka - po květu
- pátá dávka - konec června
Druhá až pátá dávka - Borax postřik (25g/10 l) |  | Nejaromatictejsi odruda, 24.7.2013 Ano, včera jsem dosklidil již zralé plody Bergeronu (již skoro všechny spadly) společně s Lenovou (ta chuť je fakt zajímavá - šťavnatý plod a sladká chuť s meruňkovým aroma a na konci přechází jemně do kyselkava). To současné počasí dělá divy - tady... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 23.7.2013 Pěkné, Paľo! Na jaké podnoži (podpniku) máte Katinku? Předpokládám myrobalán. |  | Nejaromatictejsi odruda, 22.7.2013 Pane Petře, Lenova roste docela bídně (vysazena na podzim 2007, je od p. Kubáčka) - je na M-VA-1 v jílu a na dosti stinném místě, a to není dobrá kombinace a i těch plodů (spíše malých) je dost málo - jen tak na ochutnání. Bergeron je pravděpodobně... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 19.7.2013 To jste ji letos sklidili docela brzy. |  | Co je s Hagantou, 19.7.2013 Občas se to povede - je to reakce na stres (sucho, velké teplo, mechanické nebo chemické poškození apod.), avšak u švestek je to méně vídané.
|  |
|  | Mrkev jde do květu, 19.7.2013 Přesně tak, ale reklama účel splnila a osivo se prodalo. |  | Nemoc višně, 18.7.2013 Za nějakých 8 let se mi toto asi 2× u této odrůdy vyskytlo, ale v poměrně malém rozsahu. Nijak jsem neošetřoval. |  | Roubování, 17.7.2013 Na rynglótach- aj na starších stromoch príznaky šarky na listoch nie sú tak výrazné...
Je pravda, že tak pěkné listy (čisté, tmavozelené, pevné, lesklé) jako má Malvazinka, se jen tak nevidí (alespoň u mě). Zato u jedné starší ryngle... celý příspěvek > |  | Roubování, 16.7.2013 Rouby jsem bral ze starého stromu ZR, na které jsem kupodivu nikdy projevy šarky zatím nezaznamenal, ale odkopek s velkou pravděpodobností šarku roubu předal.
S tím úvazkem máte, pane Miloši, pravdu - dost to při roubování utahuji a teď jsem... celý příspěvek > |  | Nejaromatictejsi odruda, 16.7.2013 Jéje, nádhera pane Paľo! Hlavně ta poslední fotka. Sliny se sbíhají. Letos budu Leskoru pořizovat, tak jsem natěšen. |  |
 |
|
|
|