Příspěvky uživatele - 224.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Plodové myrobalány 2013, 14.8.2013
Docela bych rád viděl plody St. Julien. Letos mi podnož kvetla, ale plůdky opadly. Zde jsou vyfoceny, ale pokud mají být modré, tak asi v nedozrálém stavu. Jinak tady ve vedlejší vesnici rostou také tmavě modré myrobalány - momentálně ale nevím,... celý příspěvek >
Těchobuzická, 13.8.2013
Docela brzy se vybarvuje (i když to je jeden z jejích znaků) a i ten tvar je takový jiný oproti pomologickým výjevům. Já opatruji (po asi 6-7 letech od výsdby) jeden jediný první plod této orůdy, ještě je zelený.
Omluva Hermanovi, 2.8.2013
Pěkné plody. Můžete, pane Miloši, porovnat plodnost a chuť Hermana v posledních třech, čtyřech letech? Mám ho letos naroubovaný na starším odkopku pro přípat budoucí potřeby roubů pro vypěstování nového stromku na vhodné podnoži, tak jsem docela... celý příspěvek >
První broskvoně dozrávají, 29.7.2013 Obsahuje fotku
Pane Petře, plody Luny jsou spíše střední (v tom zanedbaném sadu se vyskytují i menší plody), pecka je neodlučitelná od dužniny, dužnina je měkčí (u hodně zralých plodů), ale ne úplně měkká, hodně šťavnatá, voňavá. A i chuťovou kvalitu Luna opravdu... celý příspěvek >
Praskání plodů, 29.7.2013
Doplňuji termínová doporučení: - první dávka do půdy 10-15g/10m2 - druhá dávka - při rašení - třetí dávka - před květem - čtvrtá dávka - po květu - pátá dávka - konec června Druhá až pátá dávka - Borax postřik (25g/10 l)
Nejaromatictejsi odruda, 24.7.2013
Ano, včera jsem dosklidil již zralé plody Bergeronu (již skoro všechny spadly) společně s Lenovou (ta chuť je fakt zajímavá - šťavnatý plod a sladká chuť s meruňkovým aroma a na konci přechází jemně do kyselkava). To současné počasí dělá divy - tady... celý příspěvek >
Čačanská rodná, Katinka, 23.7.2013
Pěkné, Paľo! Na jaké podnoži (podpniku) máte Katinku? Předpokládám myrobalán.
Nejaromatictejsi odruda, 22.7.2013
Pane Petře, Lenova roste docela bídně (vysazena na podzim 2007, je od p. Kubáčka) - je na M-VA-1 v jílu a na dosti stinném místě, a to není dobrá kombinace a i těch plodů (spíše malých) je dost málo - jen tak na ochutnání. Bergeron je pravděpodobně... celý příspěvek >
Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 19.7.2013
To jste ji letos sklidili docela brzy.
Co je s Hagantou, 19.7.2013
Občas se to povede - je to reakce na stres (sucho, velké teplo, mechanické nebo chemické poškození apod.), avšak u švestek je to méně vídané.
Mrkev jde do květu, 19.7.2013
Přesně tak, ale reklama účel splnila a osivo se prodalo.
Nemoc višně, 18.7.2013
Za nějakých 8 let se mi toto asi 2× u této odrůdy vyskytlo, ale v poměrně malém rozsahu. Nijak jsem neošetřoval.
Roubování, 17.7.2013
Na rynglótach- aj na starších stromoch príznaky šarky na listoch nie sú tak výrazné... Je pravda, že tak pěkné listy (čisté, tmavozelené, pevné, lesklé) jako má Malvazinka, se jen tak nevidí (alespoň u mě). Zato u jedné starší ryngle... celý příspěvek >
Roubování, 16.7.2013
Rouby jsem bral ze starého stromu ZR, na které jsem kupodivu nikdy projevy šarky zatím nezaznamenal, ale odkopek s velkou pravděpodobností šarku roubu předal. S tím úvazkem máte, pane Miloši, pravdu - dost to při roubování utahuji a teď jsem... celý příspěvek >
Nejaromatictejsi odruda, 16.7.2013
Jéje, nádhera pane Paľo! Hlavně ta poslední fotka. Sliny se sbíhají. Letos budu Leskoru pořizovat, tak jsem natěšen.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika