Příspěvky uživatele - 224.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Čačanská rodná, Katinka, 7.10.2013
Mám ji ve 230 m a stále je tak 1/4 plodů na stromě a nechce se jim dolů. Jinak ty "bílé krystalky" gelové konzistence jsem zaznamenal i u koupených odrůd Jojo a Haganta.
Akane - perla podzimu, 3.10.2013
Asi jsem to vpředchozím příspěvku nenapsal přesně - stromky se tu a tam sehnat dají, ale na, pro mě, nevhodných podnožích. Lepší by byly rouby, podnože mám.
Akane - perla podzimu, 3.10.2013
Tak jsem dneska ochutnal v jistém hypermarketu zakoupené plody Akane a jedním slovem - vynikající! Aromatické, šťavnaté, v aroma je znát Jonathan a já tam cítím i takové to specifické aroma jako má třeba Gascoigneho šarlatové. Bylo mně divné, že... celý příspěvek >
Jak vyhlíží úroda 2013, 30.9.2013
Co člověk, to jiná chuť. Musím souhlasit s panem Milošem ohledně vlastností Vandy. Já osobně řadím její chuť stále vysoko už od dob, kdy jsem se s ní kdysi jako student setkal při degustacích (mimochodem v degustacích tehdy vévodila) - voňavé,... celý příspěvek >
Kidd´s orange, 27.9.2013
Už jdou česat a chutnají už i teď. A bude to ještě lepší.
Elena, 27.9.2013
Elena tu ještě nedozrála. Sklizně se stářím stromku postupně zvyšují, plody střední velikosti, jejich chuť je zajímavá, dobrá. Letos, jako skoro u jediné odrůdy, více plodů popraskalo.
Cherry Cox, 24.9.2013
To silné praskání slupky, které jde hodně i do dužniny plodu, letos zaznamenávám na příbuzné odrůdě Kidd's Orange.
Těchobuzická, 20.9.2013
Tak onen jediný plod jsem opomněl o víkendu zkontrolovat a včera jsem s hrůzou zjistil, že už na stromku není - jen stopka. Pod stromem spousta spadaných plodů z okolních stromů jiné odrůdy, a tak jsem neváhal a provedl rekonstrukci opadu plodu a... celý příspěvek >
Kudy monilie?, 20.9.2013
Prasklé plody jsem u sebe kupodivu ještě nikdy nezaznamenal - až letos - asi dva prasklé plody u nějakého klonu (?) Domácí švestky. Ta infekce monilií - zřejmě to souvisí s životním cyklem houby, která při osidlování plodu "počítá" s jeho slupkou... celý příspěvek >
Čačanská rodná, Katinka, 20.9.2013
Zdá se mi, že Č. rodná se nějak pozastavila v dozrávání - za týden od poslední sklizně jen pár plodů - cca půl kýble zralých, ostatní ještě ne úplně vybarvené, tvrdé. Chuť zralých dosti proměnlivá - "několik stupňů chutí" - od chuťově špičkových až... celý příspěvek >
Rajka, 20.9.2013
Nepěstujete někdo Rajku na A2?
Rajčata odolná k praskání plodů, 20.9.2013
Pěstuji na dvou lokalitách stejné odrůdy - Bejbino, Ildi, Zlata, Start, Stupické, S. Marzano 3, Tipo, Tornádo. Zatímco na jedné lokalitě rajčata praskají (kromě Bejbina, Ildi jen velice málo), na druhé ani jeden plod prasklý. Místa jsou od sebe... celý příspěvek >
Podnože do horších půd, 18.9.2013
Taky jsem letos po letech nakonec zakotvil u A2 příp. semenáčů. V těžkém jílu ostatní typové podnože moc nevydrží a A2 bude pro tento typ půdy snad dobrou volbou. Ještě mám v podnožové minimatečnici na vyzkoušení M1 a MM106. Často se většina odrůd dá... celý příspěvek >
Sviluška - neviditelná pohroma, 18.9.2013
Stejným způsobem mi tak 2-3 roky haprovala Bohemia na M9. Brzký opad listů, dole houbové poškození kmínku. Ani ošetření kmínku nepomohlo a strom začal před měsícem usychat a před 14 dny jsem ho podřízl a vykopal.
Neznámá stará odrůda jabloně, 16.9.2013
Co vůně plodů? Po vyzrání (žluto-červené zbarvení) plody intenzívně typicky voní.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika