|
Radikální řez ptačího zobu, 5.11.2015 Pokud bude tuhá zima, vymrznutí nehrozí. Horší by to bylo, že pokud by byly časté oblevy, mohl by radikálně seřízutý začít rašit předčasně a tím by utrpěl jeho vzhled, protože by různé výhonky nenamrzly stejně. Nechte si střih na druhou polovinu... celý příspěvek > |
 |
Kopr roste až teď, 4.11.2015 Semínka mají specificky jinou chuť i vůni. Je to asi takový rozdíl (obrazně) jako kdyby jste užil místo kmínu koriandr. Jak asi Vaše zkušenost napovídá, radši dáváte do okurek stonky bez květenství, protože přezrálé květenství má úplně jinou chuť než... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kopr roste až teď, 4.11.2015 Souhlas, pokud někdo nemá vakuovačku co umí dělat malé proužkové balíčky, tak ten kopr nemá tu správnou kvalitu při mražení. Plno lidí to obcházelo tím, že zamrazovali kopr s vodou (nebo nálevem) do kostek na led, ale jak píšete, proč mrazit, když to... celý příspěvek > |
 |
Kopr roste až teď, 4.11.2015 To záleží na způsobu, jak jej chcete používat. Mladý kopr ať už pěstovaný jako nejjarnější koření (s prvními ředkvičkami) i ten pozdní ze srpnového výsevu (ve skleníku i ze zářijového) je aromatický pouze při požití jako čerstvý, mražený nebo... celý příspěvek > |
 |
Jak "obnovit" substrát pro rajčata a papriky, 4.11.2015 Vápno použij, pokud bude do směsi přidávána nějaká okyselující složka. Zatím jsem ji v tom seznamu/popisu nějak nezahlédl. |
 |
Listopadova zalivka mrkve, 4.11.2015 Pokud mrkev nenarostla doteď a už ukončila růst, tak zalévání k větší velikosti už nepomůže. Někdy je ale potřeba provést zálivku pár dní před sklizní, aby půda měla správné mechanické vlastnosti (nebyla tvrdá jako beton). Na nejnižší raní teplotě... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 4.11.2015 Pane 147.46, Vy dlužíte podpis, aby se Vám taky tak trochu věřilo. Taky dlužíte foto svého rýče, kde máte nabroušeno+prodlouženo ostří vykováním.
A proč bych si měl fotit přelomený rýč? Vždy při cestě z "velké" zahrady do místa bydliště jsem se... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 4.11.2015 Asi se jich potřebovali zbavit, takže jsem jich zlomil všech 5 co měli skladem v provedení "oblouk". Na dalších 40 v provedení "špičatý" jsem neměl už náladu ani čas. Jinak k železu u MacHook se dá říci, že tvar prolisu odvozený od prolisu na lopatě... celý příspěvek > |
 |
Česnek jako cibule, 4.11.2015  Pokud chcete jednostroužkový česnek domácí provenience, pak se mi nejlépe pěstuje z pacibulek odrůd Tristan (Tagro) a Mirka (Kozák). Po vysázení pacibulek totiž naroste cca 2/3 dělených malých cibulí a 1/3 jednostroužkových. Ty jednostroužkové jdou... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 3.11.2015 Víte, pane 147.46, on škovnej chlap umí rýt pěkně a pravidelně ornici kdečím. Tuhle jsem jel přes Vršovku a tm viděl rýt chlapa pomocí srdcovky lopaty. Výsledek byl úhledný a pokud by jste ho neviděl při práci, asi by jste nepoznal, čím to bylo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přežije Pelargonie mráz?, 3.11.2015 Pokud to jsou takové ty nejlevnější, tak je hoďte na kompost. Je snadnější naklonovat jedno platíčko koupené hned na začátku prodeje "řízkováním co 14 dnů" než na jaře hledat cokoliv použitelného na řízek z muškátu přezimovaného ve tmě. Skoro potmě... celý příspěvek > |
 |
Jak "obnovit" substrát pro rajčata a papriky, 3.11.2015 Vápno do kompostu nepatří, protože brzdí rozklad biomasy. K úpravě pH je vápno možné použít při druhém překopávání, ale praktičtější je nechat kompost kyselý až do jeho použití. Máte tak možnost jej používat jak pro rostliny vápnostřežné, tak pro... celý příspěvek > |
 |
Kopr roste až teď, 3.11.2015 Kopr se dá vysévat prakticky od jara až do konce srpna. Pokud se vám kopr na zahrádce daří jako plevel, tam kam jste ho nenaseli (samovýsevem) a naopak tam kam jste ho naseli neklíčí, určitě děláte chybu v hloubce do jaké semínka vyséváte. Při... celý příspěvek > |
 |
Zazimování růží, 3.11.2015 Pokud jste si nevšimnul, nikoho nenutím pořídít si 4 - 8 bříz starých cca 36 let aby měl listí na zimní mulč do růží. Jen konstatuji, že některé listí je nutné ze sanitárních důvodů prohnat kompostem (ořešák, hrušeň a dlaší) a pak jiné, které je... celý příspěvek > |
 |
Jak "obnovit" substrát pro rajčata a papriky, 3.11.2015 Použitím substrátu se mění jeho vlastnosti tak, že se odčerpají dostupné živiny a rozkládá se organická hmota. Při zálivce tvrdou vodou se také substrát zasolí minerály z vody, které rostliny nevyužívají. Pokud jej dáte do kompostu, není to špatně,... celý příspěvek > |
 |