Příspěvky uživatele - 248.136

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 6.11.2015
Jirko. Já docela pana Vladimíra chápu a v jeho případě bych to udělal stejně = tedy ručně. S parafrází na 23 kapitolu Malého Prince bych v případě, že budu mít 7 hodin ušetřeného času šel na zahradu, vzal rýč a kochal se obracením kypré půdy.
Čím umýt bubnovou sekačku, 6.11.2015
Ano, za hezkého počasí to hned zasychá a zůstane to přilepené na podkladu. Nejlepší na to je použít nejprve odmáčecí roztok ze saponátu a vody. Na plochy, které chcete umýt nejprve trochu nacákáte a pak na ně položíte tlustý savý hadr namočený v... celý příspěvek >
Vladimíre, nepsal jsem, že mám já osobně malý úložný prostor. Já mám na jedné ze zahrad dokonce stodolu. Ale vím o mnoha lidech, co mají nový hezký domeček a v něm nemají místo na zahradní náčiní. Osobně znám výhody a nevýhody různých typů rýčů... celý příspěvek >
Modré brambory, 6.11.2015 Obsahuje fotku
... ale červená řepa má anthocyaninu více, Tedy pro mne ekonomicky výhodnější je, dát si bramborovou kaši z obyčejných brambor a k tomu salát z červené řepy. Cenový rozdíl je tak velký, že mi to na jedné porci dá na flákotu z mletého masa (sekanou... celý příspěvek >
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 6.11.2015
hmm, u Černčické se šarka v úvodní fázi projevuje zvýšenou tvorbou amygdalinu v plodech. Při zpracování na povidla to nevadí, ale pokud máš na stromě jednu větev "podezřelou" a druhou zdravou, dáš si určitě tu práci obejít strom a utrhnout si... celý příspěvek >
On je to někdy problém i vlastníka matečného stromu. Ne všichni udělají to, že když nemají, tak nedají. Někteří dají "náhradní" blízce příbuznou. No a pak je věcí personálu odběratele, jestli si na dodacím listu všimnou poznámky...  a promítnou... celý příspěvek >
Petře, pojem "Domácí velkoplodá" je stejně široký jako "česnek paličák". Předloni jsme tady řešili klon švestky "domácí velkoplodé" z lokalit u Vysoké nad Labem. Porovnáváním vlastností s již pěstovanými klony v genofondovém sadu se nakonec... celý příspěvek >
Ale většina lidí nemá zahradu tak velkou, aby potřebovala spoustu jednoúčelových nástrojů. Spousta lidí má zahrádku tak malou a kůlnu na nářadí ještě menší, že mají radši méně univerzálních nástrojů. No přiznejte si, že jste se ve svém věku dosud... celý příspěvek >
Krajové odrůdy lísek - víte o nějaké?, 5.11.2015
Nemáte někdo kvalitní lísku, která nebude mít tlustou skořápku jako má Hallská, malé oříšky jako má Contorta a nebude červivá jako Webbova? Dejte mi tip (do SZ) kde sehnat odkopky nebo rouby.
Jak "obnovit" substrát pro rajčata a papriky, 5.11.2015
S ohledem na odsíření elektráren jsou kyselé deště minulostí. Navíc v nádobách proženete více tvrdé studniční vody než té měkké dešťové. Okyselení trávníku většinou je v důsledku použití okyselujících hnojiv jako je síran amonný, síran železnatý... celý příspěvek >
Kopr roste až teď, 5.11.2015
... a do truhlíku dáváte zásadně těžkou hlinitou půdu? To asi ne. Čím lehčí půda, tím mohou být semínka hlouběji. Pole hloubky přisypání uvedené vámi tipuji, že máte v truhlících něco podobného co lze nakoupit jako zeminu na muškáty nebo Zahradnický... celý příspěvek >
Nová databáze ovocných dřevin, 5.11.2015
Vypadá pěkně
Napsal jsem jak to dělám já a nebudu tady řešit, jestli je to tak dobře nebo špatně. Mně kopr roste a klíčí v době, kdy si přeji aby vyklíčil. Pak taky roste spousta kopru mezi "plevelem", protože neustále obnovuji půdní zásobu semen prostým... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 5.11.2015
Takže ještě jednou, jak má vypadat správně nebroušené ostří rýče a je lepší to udělat bruskou (tak jak to má Fiskars) nebo vykováním (tak jak to mívalo Bahco)?
Píšu osobní zkušenost. Vy máte zřejmě lehkou písčitou půdu jako mám na "malé" zahradě. Ano, v lehkých půdách se dá kopr přidávat k semínku petžele jako značkovací příměs a tudíž se vysévá do hloubky cca 2 cm a zde klíčí více než týden před... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika