|
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 6.11.2015 Jirko. Já docela pana Vladimíra chápu a v jeho případě bych to udělal stejně = tedy ručně. S parafrází na 23 kapitolu Malého Prince bych v případě, že budu mít 7 hodin ušetřeného času šel na zahradu, vzal rýč a kochal se obracením kypré půdy.
|
 |
Čím umýt bubnovou sekačku, 6.11.2015 Ano, za hezkého počasí to hned zasychá a zůstane to přilepené na podkladu. Nejlepší na to je použít nejprve odmáčecí roztok ze saponátu a vody. Na plochy, které chcete umýt nejprve trochu nacákáte a pak na ně položíte tlustý savý hadr namočený v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 6.11.2015 Vladimíre, nepsal jsem, že mám já osobně malý úložný prostor. Já mám na jedné ze zahrad dokonce stodolu. Ale vím o mnoha lidech, co mají nový hezký domeček a v něm nemají místo na zahradní náčiní. Osobně znám výhody a nevýhody různých typů rýčů... celý příspěvek > |
 |
Modré brambory, 6.11.2015  ... ale červená řepa má anthocyaninu více, Tedy pro mne ekonomicky výhodnější je, dát si bramborovou kaši z obyčejných brambor a k tomu salát z červené řepy. Cenový rozdíl je tak velký, že mi to na jedné porci dá na flákotu z mletého masa (sekanou... celý příspěvek > |
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 6.11.2015 hmm, u Černčické se šarka v úvodní fázi projevuje zvýšenou tvorbou amygdalinu v plodech. Při zpracování na povidla to nevadí, ale pokud máš na stromě jednu větev "podezřelou" a druhou zdravou, dáš si určitě tu práci obejít strom a utrhnout si... celý příspěvek > |
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 6.11.2015 On je to někdy problém i vlastníka matečného stromu. Ne všichni udělají to, že když nemají, tak nedají. Někteří dají "náhradní" blízce příbuznou. No a pak je věcí personálu odběratele, jestli si na dodacím listu všimnou poznámky... a promítnou... celý příspěvek > |
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 6.11.2015 Petře, pojem "Domácí velkoplodá" je stejně široký jako "česnek paličák".
Předloni jsme tady řešili klon švestky "domácí velkoplodé" z lokalit u Vysoké nad Labem. Porovnáváním vlastností s již pěstovanými klony v genofondovém sadu se nakonec... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 6.11.2015 Ale většina lidí nemá zahradu tak velkou, aby potřebovala spoustu jednoúčelových nástrojů. Spousta lidí má zahrádku tak malou a kůlnu na nářadí ještě menší, že mají radši méně univerzálních nástrojů.
No přiznejte si, že jste se ve svém věku dosud... celý příspěvek > |
 |
Krajové odrůdy lísek - víte o nějaké?, 5.11.2015 Nemáte někdo kvalitní lísku, která nebude mít tlustou skořápku jako má Hallská, malé oříšky jako má Contorta a nebude červivá jako Webbova? Dejte mi tip (do SZ) kde sehnat odkopky nebo rouby. |
 |
Jak "obnovit" substrát pro rajčata a papriky, 5.11.2015 S ohledem na odsíření elektráren jsou kyselé deště minulostí. Navíc v nádobách proženete více tvrdé studniční vody než té měkké dešťové.
Okyselení trávníku většinou je v důsledku použití okyselujících hnojiv jako je síran amonný, síran železnatý... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kopr roste až teď, 5.11.2015 ... a do truhlíku dáváte zásadně těžkou hlinitou půdu? To asi ne. Čím lehčí půda, tím mohou být semínka hlouběji. Pole hloubky přisypání uvedené vámi tipuji, že máte v truhlících něco podobného co lze nakoupit jako zeminu na muškáty nebo Zahradnický... celý příspěvek > |
 |
Nová databáze ovocných dřevin, 5.11.2015 Vypadá pěkně |
 |
Kopr roste až teď, 5.11.2015 Napsal jsem jak to dělám já a nebudu tady řešit, jestli je to tak dobře nebo špatně. Mně kopr roste a klíčí v době, kdy si přeji aby vyklíčil.
Pak taky roste spousta kopru mezi "plevelem", protože neustále obnovuji půdní zásobu semen prostým... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 5.11.2015 Takže ještě jednou, jak má vypadat správně nebroušené ostří rýče a je lepší to udělat bruskou (tak jak to má Fiskars) nebo vykováním (tak jak to mívalo Bahco)?
|
 |
Kopr roste až teď, 5.11.2015 Píšu osobní zkušenost.
Vy máte zřejmě lehkou písčitou půdu jako mám na "malé" zahradě. Ano, v lehkých půdách se dá kopr přidávat k semínku petžele jako značkovací příměs a tudíž se vysévá do hloubky cca 2 cm a zde klíčí více než týden před... celý příspěvek > |
 |