|
O jaky strom se jedna a jaky muze byt duvod opadavani listu, 26.4.2015 Bobkovišeň, kmínková forma, tipuji kompaktní kutivar Otto Luyken. spodní lístky běžně opadávají, v květináči to může být přeschnutí nebo přelití. Lída |
 |
Zelenina pre prežitie, 26.4.2015 Ten tuřín, co jsem psala, by vám nevyhovoval? Zasyrova i upravený... ...do 16. století byl jednou z hlavních potravin všech vrstev lidstva. Lída |
 |
|
 |
Čím podpořit odnožování josty a rybízu?, 26.4.2015 Přisypejte do keře zeminu, udělejte jí kopeček, slabý růst může být způsobený i tím. Vyrostou tak i nové výhony. Lída |
 |
Regeneracia skalky, ale vhodne rastliny?, 26.4.2015 Doporučuji se nejdřív podívat, jak má vypadat skalka a jak se zakládá. Není to hromada hlíny a sem tam šutr... Pokud ji uděláte stejným způsobem jako tu původní, tak vám tam porostou spíš normální kytky, pravé skalničky vyžadující drenáž a škvíry... celý příspěvek > |
 |
Pivoňka, 25.4.2015 ;-)) tomu "mládí" jsem se tedy musela zasmát... Nejsem žádný odborník, jen dlouholetá zahrádkářka odchovaná tátou zahrádkářem... Lída |
 |
Pivoňka, 25.4.2015 Nevím, u mne střed trsu ani u pivoňky přes třicet let staré neodchází, na druhé polovině zahrady jsou ještě o dvacet let starší a rostou celá kola včetně středů... Kromě cereritu zjara dostávají jen na podzim po ostříhání listů trochu kompostu - tak... celý příspěvek > |
 |
Zelenina pre prežitie, 25.4.2015 V minulosti se hodně používal tuřín. Lída
|
 |
Jak ostřihat tuto třešeň?, 24.4.2015 Jak koukám na obrázek, tak bych při tom snížení koruny zatím ponechala ty dvě označené spodní větve. Na jejich odřezání je i v budoucnosti času dost.Navíc obě rostou z jedné poloviny stromu - pro další vyvážený růst stromu by asi bylo lepší z každé... celý příspěvek > |
 |
Pivoňka, 24.4.2015 Pivoňky přesazování moc nemilují... Asi bych se bála ji celou vytáhnout. Spíš bych zkusila odrýt kus (třeba třetinu), tu zasadit někam jinam, zbytkem zatím nehýbat a v případě úspěšného růstu přesazené části vykopat a znovu zasadit zbytek příští rok.... celý příspěvek > |
 |
Dostupné barvy tulipánů, 24.4.2015 Zkuste podzimní katalog LukonBulbs, loni měli v katalogu 67 stránek, na každé 8 odrůd tulipánů... Lída |
 |
|
 |
K jakému postřikovači lze použít prodlužující nástavec?, 24.4.2015 http://www.postrikovac.cz/mosazna-teleskopicka-prodluzovaci-trubka-2m ;-)) L. |
 |
K jakému postřikovači lze použít prodlužující nástavec?, 24.4.2015 Tak to to zítra na zahradě schválně změřím ;-)) Lída |
 |
K jakému postřikovači lze použít prodlužující nástavec?, 23.4.2015 Já od něj zase "odložila" ventil do kompostu a nevěděla o tom, marně jsem ho hledala. V opravně mi nový objednávali podle katalogu z Německa. A pak při přehazování kompostu se objevil i ten původní... celý příspěvek > |
 |
Dřín květnatý má problémy s kvetením, 23.4.2015 Jinak mu zkuste přidat trochu fosforečného hnojiva, aby příště více kvetl. L. |
 |
Dřín květnatý má problémy s kvetením, 23.4.2015 Květní pupeny mohl při rašení ožehnout mrazík, u mne tahle letos chytil květy a poupata Rhododendronu praecox. Lída |
 |