|
Příspěvky uživatele - 248.131
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Keřík z Řecka - co to je?, 18.8.2015 Gardénie? Lída |  | Rychlé usychání smrku bez příznaků škůdce, 18.8.2015  Pokud by to byla jen ta mšice, tak na přiložených fotkách je, jak ji zjistíte a jak vypadá. Stříká se normálně třeba Mospilanem. Hlavně aby to nebyl ten kůrovec - ale že by ho měl zrovna jen tenhle z celého širého okolí? Lída
|  |
|  | Rychlé usychání smrku bez příznaků škůdce, 17.8.2015 Pane Josefe, myslíte, že činnost kůrovce by se projevila jen na cca čtvrtině smrku (spodní polovina jedné strany)? - co jsem zatím viděla, vždycky chřadly a prosychaly celé stromy. Lída |  | Rychlé usychání smrku bez příznaků škůdce, 17.8.2015 Chudák smrk, takový pěkný... Vypadá jak spálený. Nemoc by se projevila na celém stromě, předpokládám, že i škůdce by se nesoustředil jen takto na jednu část stromu. Nepálil tam někdo něco? Neožehlo ho to? Slunce sice u nás letos některým keřům... celý příspěvek > |  | Jaké okrasné rostliny by neměli na zahrádce chybět? Které jsou vaše nejoblíbenější, nejkrásnější?, 16.8.2015 On je s velikostí rostlin udávanou u prodejců jeden problém - udávají totiž výšku a šířku po deseti letech růstu. Málokde i velikost, kterou rostlina dosahuje v dospělosti. Ale i tak - třeba u jilmu Jaqueline Hillier udává Franc výšku v deseti letech... celý příspěvek > |  | Jaké okrasné rostliny by neměli na zahrádce chybět? Které jsou vaše nejoblíbenější, nejkrásnější?, 16.8.2015 To bych sem mohla zrovna dát seznam svých rostlin na zahrádce... Ty nejhezčí: jsou pěkné cypřišek Sungold, tůje Danica, Sunkist, jalovec Andorra, Hibernica, Gold Cone, Wiltonii, dřišťál Rose Glow a buxifolia, sazaník, zmarlika, hroznovec The... celý příspěvek > |  | Prosím o identifikáciu škodcu surfínii, 15.8.2015 Jen letnička, na podzim zlikvidovat. |  | Ještě jednou neznámé rostliny, 14.8.2015 Obyčejná čekanka + kukla nejspíš nějaké můry nebo motýla. Lída |  | Prosím o identifikáciu škodcu surfínii, 14.8.2015 Semeníky otrhat a trochu přihnojit, do konce léta je ještě času dost. Příště je otrhávejte hned, jak květy odkvetou, rostliny budou nasazovat více květů. |  | Jakou odrůdu?, 14.8.2015 Dívala jste se na Databázi odrůd ovocných plodin? Podle popisu tam mají užší vzpřímené koruny Bohemica a Morava. Lída
|  |
|  | Jehličnan (thúje, cypřišek...) s téměř kulovitou korunou - co to může být?, 14.8.2015 Kulatě rostoucí mám jen Thuja occ. Danica a Thuja occ. Tiny Tim. Ale ty dorůstají max. do 0,8-1m. Lída |  | Napadené listy jabloně, 14.8.2015 Discus je na houbové choroby, ne na škůdce, které tam máte. A osobně mi je milejší trochu červivé jablko bez chemie, než "krásné zdravé" 18x stříkané (běžný počet postřiků ve velkovýrobě). ... celý příspěvek > |  | Sloupovité jabloně - svinuté listy, 14.8.2015 Zkuste dát večer ke každému stromku 2 konve a ráno se podívejte, jestli nebudou lepší. To sucho mne také napadlo, ale předpokládala jsem, že sloupovité zaléváte. Ony rostliny v těch parnech toho listy odpaří víc, než stihnou kořeny... celý příspěvek > |  | Sloupovité jabloně - svinuté listy, 13.8.2015 Pokud to je ten hálčivec, tak je to roztoč, čili použít nějaký akaricidní přípravek, případně dravého roztoče. Vím, že třeba u hrušní se na vlnovníka (také roztoč) používá Vertimec 1,8 EC.
ps - ty listy mohlo ožrat něco jiného. ... celý příspěvek > |  | Sloupovité jabloně - svinuté listy, 13.8.2015 Nemohlo by to být tohle - Hálčivec habloňový? Lída
|  |
 |
|
|
|