Příspěvky uživatele - 248.14

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Afinita hrušní - volba odrůdy pro mezištěpování, 15.3.2015
Jj o Konferenci jsem slyšel hlavně jako o kmínkotvorné odrůdě s tím, že pokud si kupující nevystríhá nejnižší obrost ponechaný pod místem roubování (očkování) finální odrůdy, tak má i opylovače (2v1). Obě jsou bez ®, takže není problém s licencí... celý příspěvek >
Afinita hrušní - volba odrůdy pro mezištěpování, 15.3.2015
Z odrůd v sortimentu Sempry by měly na kdouli jít štěpovat přímo Alfa®, Alice, Armida, Bohemica®, Delta®, Dicolor®, Dita®, Erika®, Grosdemange, Hardyho, Jana®, Jizera, Konference, Konvert, Milka®, Morava®, Pařížanka, Vonka®. Výslovně s... celý příspěvek >
Rez hrušňová - vím jak na ní, 15.3.2015
Kde bylo zvoleno místo pro vroubování? Ona často konkurence stávajících větví vede k tomu, že k místu roubování nejde dost mízy. Vroubování v mladším věku je úspěšnější než pozdější, idálně se to dělá při zakládání korunky. Navíc zkuste více odrůd... celý příspěvek >
Řez asi dvouleté broskvoně, 14.3.2015
Jenže v době před kvetením je nutné zatírat i rány nad 5 mm = každý letorost.  Ale vy patříte zřejmě k těm, kterým nečiní problém řezat peckoviny i v první půli ledna.
Jaké hrušně se budou vzájemně opylovat, 14.3.2015
Jestliže jsou hrušně u sousedů, je nejlepší si zjistit co mají za odrůdu. Pak můžete pěstovat stejnou a zejména všechny méně náročné. Hrušeň jako růžovokvětá rostlina je opylována hmyzem (včely, čmeláci,...). To znamená, že někde v okolí máte určitě... celý příspěvek >
Slozeni pudy ve skleniku, 14.3.2015
Máte dobrý odhad, ano rostliny se sází do vrstvy zeminy nad hnojem, pokud se používá hnůj mladý, málo zfermentovaný. On hnůj jako takový rostliny nepálí, ale pálí jen amoniak (čpavek) který se při rozkladu uvolňuje. Další věc je teplo na začátku... celý příspěvek >
Řez rybízu a maliníku, 14.3.2015
Ono to zase tak strašné nebude, ale je jisté, že roztoče šrotovník nezahubí. Proč tedy házet štěpku z větve rybízu, kde jsem přehlídl vlnovníka rybízového, do rybízu. Ale je pravda, že při dodržení většiny zdravotních zásad, toto pravidlo křížové... celý příspěvek >
"Dženzgrív"? James Grieve, 14.3.2015
No, ona jabloň je strom dlouhověký. Největší co jsem kácel měla 80 let stáří a obvod v prsní výšce byl 190 cm. Musela se rozebírat odshora, protože byla vysoká 12 m a pozemek měl k hranici s plotem jen 6 m. To krátkověký u M9 znamená, že vám vydrží... celý příspěvek >
Vy asi větší množství broskvoní nemáte. Na tom voskování by jste utratil více peněz a času než stojí postřik. Navíc nejde stříkat až v období vhodném pro střih. Pokud chce někdo šetřit postřikovou kapalinou je jen jediná cesta a tou je aplikace... celý příspěvek >
Ono jde o to, že až po odkvětu budete vědět, jak stríhnout. Pomrznou-li všechny květy, využijete to k hlubšímu sesazení, aby nové dřevo nabralo na kondici. Pokud nasadí plůdky tak akorát, střihnete tak, aby jste nemusel dělat probírku zazelena.... celý příspěvek >
Jaké hrušně se budou vzájemně opylovat, 14.3.2015
Nejlepšími opylovači jsou Konference, Pařížanka, Clapova a Boscova lahvice, protože mají střední dobu kvetení. Opylují tak částečně (a často dostatečně) odrůdy jak s rannou dobou kvetení, tak i hrušně s pozdní dobou kvetení. Proto jedna z páru by... celý příspěvek >
Ekodotace na motor Vari XP-200, 14.3.2015
No, jisté je, že vyhlášená eko_dotace zvedla cenu motorů v kategorii "na ND" z běžné 999,- na 2999,-Kč, Takže jak jsem loni uvažoval, že možná místo zlomených trubek na klečích koupím celou motorovou jednotku na ND, tak nyní se nevyplatí schánět nic... celý příspěvek >
"Dženzgrív"? James Grieve, 13.3.2015
Já bych to nedělal. Před 34 lety nám zpravokořenil jeden, který jsem předloni kácel jako 7 m vysoký (kdybychom ho nesnižovali na délku žebříku byl by vyšší) a s průměrem kmene 40 cm (lišta 15" byla kratší než průměr v prsní výšce). Radši se koukněte... celý příspěvek >
Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 12.3.2015
20 minut je minimální doba a poskytuje nejlepší produktivitu práce. Pokud má člověk na to čas, namočení na 4 hodinky sazeničkám určitě neublíží. Taky se do toho roztoku dá přidat TM Rovral Aquaflo... Samnite je lepší, protože se dá lépe sehnat v... celý příspěvek >
Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 12.3.2015
a co při nižší poptávce?
Další diskuze:  6789  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika