|
Příspěvky uživatele - 21.143
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Travni smes na sluna mista, 19.3.2015 Dobrý den pane Malý,
fotky Vám pošlu až po víkendu, myslím, že jste vybrali dobrou a vhodnou směs, která pokud bude mít co potřebuje tak Vám vytvoří jemný (tenkolistý) a velice hustý trávník, jsou to kostřavy, tedy v případě používání herbicidů,... celý příspěvek > |  | Travni smes na sluna mista, 18.3.2015 Dobrý den,
klidně Vám nějaké foto udělám, mám oseto směsí VV13/4 (golfová směs pro jamkoviště bez psinečku) - prakticky jen kostřavy, trávník zatěžuji standartně a celkem se o něj starám :-). K této české stanici jsem se dostal na doporučení... celý příspěvek > |  |
|  | Travni smes na sluna mista, 9.3.2015 Dobrý den,
obecně se na slunná místa, která např. nebudou mít dostatečnou zálivku doporučuje směs s vysokým podílem kostřav, které snášejí větší sucho, jako vhodné pro větší zatížení je to doplnit např. lipnicí luční, nebo zcela čisté kostřavy,... celý příspěvek > |  | Založení trávníku, 25.2.2015 Dobrý den,
ve zkratce popsat založení trávníku moc dobře nejde. Pokud to má být okrasný trávník tak je potřeba postupovat systematicky, vyhnete se tak řadě problémů. Doporučuji si na začátek pročíst např. zdejší fórum, něco si z toho vezmete, já... celý příspěvek > |  | Žlutý trávník, 14.1.2015 Dobrý den,
přes zimu nic výjímečného, barvě trávníku zimní období moc neprospívá (sníh, mráz, méně světla a živin) určitý vliv na to má i druhové složení, tedy některé travní druhy více žloutnou jiné zase méně. Mě např. mírně žloutne lipnice... celý příspěvek > |  | Černá houba v trávníku, 24.10.2014 Dobrý den,
není zač, jen bych se přimlouval aby jste nyní alespoň pohnojil podzimním hnojivem. Růst mechů je do značné míry také dán tím, že trávník má celkově málo živin a je slabý. Mech na rozdíl od trávy potřebuje těch živin opravdu málo a boj... celý příspěvek > |  | Černá houba v trávníku, 23.10.2014 nechápu proč se tak chováte a vůbec proč tyto diskuze čtete. Nemám zapotřebí se do Vás navážet tak jak to děláte Vy. Pokud někomu radím, tak se snažím radit tak aby to mělo nějakou úroveň a pomohl jsem. Sekat trávu o max 1/3 má svůj určitý význam a... celý příspěvek > |  | Černá houba v trávníku, 23.10.2014 myslím, že vy to vysvětlovat nepotřebujete a více reagovat nemá smysl. Pro ostatní pak stačí při normálním růstu sekat cca 1x týdně a je to OK. Já seču každých 4-5 dní. |  | Černá houba v trávníku, 23.10.2014 Dobrý den,
děkuji, dle fota se kornatka také podepsala na současném stavu a nyní je navíc hodně vlhko a půda neprosychá, slunce nemá již takovou sílu - tedy ideální pro růst mechu, řas a také zahnívání spodní části trav. Celkově ten trávník podle... celý příspěvek > |  | Černá houba v trávníku, 23.10.2014 Dobrý den,
nejdříve poprosil o doplnění : Jakou máte půdu?, Zkuste změřit její PH zda není kyselá, světová strana. Jak je trávník starý?
dle fota vidím problém ve více faktorech. Trávník není v dobré kondici, je řídký, zahnívá a celkově bude... celý příspěvek > |  |
|  | Hojivo Travin, 20.10.2014 Dobrý den,
osobně bych nyní tímto "hnojivem" v tuto dobu nehnojil. Nyní je zapotřebí již hnojivo podzimní. Pokud chece bojovat s plevelem tak daleko účinější a levnější je selektivní hebicid např. Bofix. Nicméně řešení Vašeho problému to bude jen... celý příspěvek > |  | Kdy začít sekat?, 16.10.2014 samozřejmě, půda do které bylo oseto je základ, nicméně to už my zde neovlivníme. Navíc nároky na kvalitu trávníku má každý zcela jiný, to co je pro někoho super trávníkem jiný považuje za "katastrofu" atd. |  | Kdy začít sekat?, 16.10.2014 Ze zkušeností se dá předpokládat, že tazatel bude mít vysetou bežnou směs, kde bude jistě zastoupen jílek vytrvalý, který klíčí nejdříve, nejrychleji a je také silnější (pevnější) než. např. tenoučké kostřavy, lipnice klíčí za 3 -4 týdny tj. sotva... celý příspěvek > |  | Kdy začít sekat?, 16.10.2014 Dobrý den,
pokud jste zasel před cca měsícem a tráva je již 8 cm vysoká, tak já bych pořádně nabrousil sekačku a první seč udělal při výšce max. 10 cm. Vyšší se moc nedoporučujej. Posečte vždy však max. 1/3 výšky a do zimy bych pak vzhledem k... celý příspěvek > |  | Upraveny teren a co jeste provest pred zimou, 14.10.2014 Dobrý den,
v současné době bych doporučoval provést orbu nebo projet výkonným rotovátorem do hloubky cca 15 cm. Přes zimu půda promrzne, větší hrudky se rozpadnou a celkově bude lépe připravená na jaro. Pokud máte možnost nějakým způsobem půdu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|