Příspěvky uživatele - 130.20

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ořezání ovocných stromů na podzim, 29.10.2008
Občas mám také chuť nečekat na předjaří, skoro mne bere cukání, mám pocit že teď jasně vím co ven a do jara to zapomenu. Odborníci to však velmi nedoporučují kvůli vniku infekce či omrznutí, čemuž asi ani nejlepším ošetřením nejde zabránit.... celý příspěvek >
hnojení ovocných stromů, 29.10.2008
Na své zahradě si můžete dělat skoro co chcete. Poněkud nezdvořilý úvod , prosím o prominutí, ale myslím, že stačí pročíst toto forum a najdete odpovědi na všechny otázky. Stromu je nejlépe v dobré, odpočaté půdě, strom po stromu - zvláště... celý příspěvek >
Odstranění pařezu, 29.10.2008
Ještě jednou k mému příspěvku ze 24.10., který zde rozvířil slušnou diskusi a hlavně někomu pomohl, což byl účel. Páčení pařezů, či spíše kmenů likvidovaných stromů- zde jde jen o princip. Není-li v blízkosti pevný bod, pak i tahání za lano,... celý příspěvek >
uhličitan vápenatý, 22.10.2008
Určitě ano. Z.E.
zalévání jabloní, 22.10.2008
Pak tedy zalévání tvrdou vodou půdě relativně prospívá - uhličitan vápenatý, čili vápenec se velmi pomalu rozpustí a zmenší kyselost půdy?
zalévání jabloní, 22.10.2008
A co zalévání "tvrdou " studniční vodou. Vím, že se obecně nepovažuje za vhodné, voda je studená. Trochu však nerozumím té tvrdosti. Jde jistě o obsah minerálů. Domníval jsem se, vzhledem ke srážení mýdla, že jde o charakter kyselý,... celý příspěvek >
Kdy a jak prořezávat jabloň?, 22.10.2008
           Člověk asi nejvíce vnímá to, co vidí, pak to co slyší. To je základní princip manipulace s lidmi už po tisíce let i důvod vysokých výdělků plastických chirurgů. Proto jdou na odbyt... celý příspěvek >
vzdálenost jabloní při výsadbě, 21.10.2008
Podnož MM106 je středně vzrůstná, přesněji řečeno na Vámi uvedené vzdálenosti je vzrůstná příliš. Předpokládám, že půjde o zákrsky, ev. o čtvrtkmeny. Velmi doporučuji stromy rozmístit na výrazně větší vzdálenosti, jinak budete mít za pár let houští a... celý příspěvek >
Kdy a jak prořezávat jabloň?, 21.10.2008
Ke své otázce dáváte tak málo údajů, že odpověď může být pouze poněkud obecnější. Kdy: V předjaří, březen - první polovina dubna. Čím později pak budete řezat, tím více síly stromu vezmete. V létě (např. v srpnu) lze zakracovat příliš bujné... celý příspěvek >
Co je příčinou špatného startování?, 20.10.2008
Jedná se o motor se vstřikováním. Pokud je v častém provozu, je bez problémů. Už dvoudenní stání se projeví obtížným startem, po týdnu nenastartuje do vybití baterie, je nutný vnější zdroj. Z.E.
Co je příčinou špatného startování?, 17.10.2008
Můj skoro dvacet let starý benzinový Golf mě sice slouží pro dopravu na zahradu i jinam, ale snad mi někdo poradí. Startuju-li hned druhý den po předcházející jízdě (nebo dříve), je start bez problému. Dvoudenní interval - delší startování. Týden -... celý příspěvek >
Jaké tvary stromů?, 17.10.2008
ad Romila - díky, ale Vy se skutečně nemáte proč omlouvat. Z.E.
Název odrůdy, 17.10.2008
Existuje stará francouzská odrůda Croncelské, mívali jsme ji někdy v padesátých létech, tu vygůglovat lze, zkute, zda je to ana. Z.E.
nové odrůdy jabloní, 17.10.2008
ad tomast: Chtěl jsem jen upozornit, kde lze najít popisy některých nových odrůd - mimo dvou brožur, které vlastním. Sám zkouším Rozelu, Lipno, Orion, Topaz, Rubinolu, Angold a Jonagold Marnica. Už nekupuji jinde, než ve Fytosu, i když vstřícnost... celý příspěvek >
nové odrůdy jabloní, 17.10.2008
Kupovat stromky může každý, kde chce a má možnost. Dost informací o nových odrůdách však najdete na stránkách firmy Fytos, které občas používám místo hledání v pomologiích. Nevím o jiných podobných, uvítal bych informaci. Samozřejmě obsáhlá... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika