|
Příspěvky uživatele - 130.20
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ořezání ovocných stromů na podzim, 29.10.2008 Občas mám také chuť nečekat na předjaří, skoro mne bere cukání, mám pocit že teď jasně vím co ven a do jara to zapomenu. Odborníci to však velmi nedoporučují kvůli vniku infekce či omrznutí, čemuž asi ani nejlepším ošetřením nejde zabránit.... celý příspěvek > |  | hnojení ovocných stromů, 29.10.2008 Na své zahradě si můžete dělat skoro co chcete. Poněkud nezdvořilý úvod , prosím o prominutí, ale myslím, že stačí pročíst toto forum a najdete odpovědi na všechny otázky. Stromu je nejlépe v dobré, odpočaté půdě, strom po stromu - zvláště... celý příspěvek > |  |
|  | Odstranění pařezu, 29.10.2008 Ještě jednou k mému příspěvku ze 24.10., který zde rozvířil slušnou diskusi a hlavně někomu pomohl, což byl účel.
Páčení pařezů, či spíše kmenů likvidovaných stromů- zde jde jen o princip. Není-li v blízkosti pevný bod, pak i tahání za lano,... celý příspěvek > |  | uhličitan vápenatý, 22.10.2008 Určitě ano. Z.E. |  | zalévání jabloní, 22.10.2008 Pak tedy zalévání tvrdou vodou půdě relativně prospívá - uhličitan vápenatý, čili vápenec se velmi pomalu rozpustí a zmenší kyselost půdy? |  | zalévání jabloní, 22.10.2008 A co zalévání "tvrdou " studniční vodou. Vím, že se obecně nepovažuje za vhodné, voda je studená. Trochu však nerozumím té tvrdosti. Jde jistě o obsah minerálů. Domníval jsem se, vzhledem ke srážení mýdla, že jde o charakter kyselý,... celý příspěvek > |  | Kdy a jak prořezávat jabloň?, 22.10.2008 Člověk asi nejvíce vnímá to, co vidí, pak to co slyší. To je základní princip manipulace s lidmi už po tisíce let i důvod vysokých výdělků plastických chirurgů. Proto jdou na odbyt... celý příspěvek > |  | vzdálenost jabloní při výsadbě, 21.10.2008 Podnož MM106 je středně vzrůstná, přesněji řečeno na Vámi uvedené vzdálenosti je vzrůstná příliš. Předpokládám, že půjde o zákrsky, ev. o čtvrtkmeny. Velmi doporučuji stromy rozmístit na výrazně větší vzdálenosti, jinak budete mít za pár let houští a... celý příspěvek > |  | Kdy a jak prořezávat jabloň?, 21.10.2008 Ke své otázce dáváte tak málo údajů, že odpověď může být pouze poněkud obecnější.
Kdy: V předjaří, březen - první polovina dubna. Čím později pak budete řezat, tím více síly stromu vezmete. V létě (např. v srpnu) lze zakracovat příliš bujné... celý příspěvek > |  | Co je příčinou špatného startování?, 20.10.2008 Jedná se o motor se vstřikováním. Pokud je v častém provozu, je bez problémů. Už dvoudenní stání se projeví obtížným startem, po týdnu nenastartuje do vybití baterie, je nutný vnější zdroj. Z.E. |  |
|  | Co je příčinou špatného startování?, 17.10.2008 Můj skoro dvacet let starý benzinový Golf mě sice slouží pro dopravu na zahradu i jinam, ale snad mi někdo poradí.
Startuju-li hned druhý den po předcházející jízdě (nebo dříve), je start bez problému. Dvoudenní interval - delší startování. Týden -... celý příspěvek > |  | Jaké tvary stromů?, 17.10.2008 ad Romila - díky, ale Vy se skutečně nemáte proč omlouvat. Z.E. |  | Název odrůdy, 17.10.2008 Existuje stará francouzská odrůda Croncelské, mívali jsme ji někdy v padesátých létech, tu vygůglovat lze, zkute, zda je to ana. Z.E. |  | nové odrůdy jabloní, 17.10.2008 ad tomast: Chtěl jsem jen upozornit, kde lze najít popisy některých nových odrůd - mimo dvou brožur, které vlastním. Sám zkouším Rozelu, Lipno, Orion, Topaz, Rubinolu, Angold a Jonagold Marnica. Už nekupuji jinde, než ve Fytosu, i když vstřícnost... celý příspěvek > |  | nové odrůdy jabloní, 17.10.2008 Kupovat stromky může každý, kde chce a má možnost. Dost informací o nových odrůdách však najdete na stránkách firmy Fytos, které občas používám místo hledání v pomologiích. Nevím o jiných podobných, uvítal bych informaci. Samozřejmě obsáhlá... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|