 |
Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014 To nechte na toho, kdo Vám ji bude přeočkovávat/přeroubovávat. Pokud chcete usnadnit práci při přeroubování, vemte malé nůžky z manikůry a pečlivě vystíhejte zálístky v spodních 2/3 výhonu tak, aby velké listy zůstaly. malé ranky se rychle zacelí a... celý příspěvek > |
 |
Zachráníme ji?, 14.7.2014 Já tam nic zásadního nevidím, ale možná je to mimo záběr...
Připadá mi to jako otázka starostlivé maminky, co přijde s dítětem co má 36,8°C a ptá se doktorky, jestli to není chřipka. |
 |
|
 |
Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014 Meruňka to je, jen se koukněte, jestli to neraší pod místem štěpování. Pak by to byl meruňový semenáč. Jinak toto juvenilní roztřepení listů je typické pro výhony ze spících pupenů. Může to tak být i ta Aurora, ale to poznáte až o rok (či více)... celý příspěvek > |
 |
Hlína z cukrovaru Litovel, 11.7.2014 světlá až bílá hmota bude šáma. I omezené množství plevelů jako je absentující lebeda o tom svědčí. Ověřte octem -mělo by šumět. |
 |
K čemu je dirka u křovinořezu?, 11.7.2014 Operace vrtání díry na obou koncích může být levnější než operace vrtání díry jen na jednom konci a potřeba manipulace s požadavkem na přesnou orientaci. |
 |
Jakou odrůdu, 11.7.2014 Pokud seženete stromek v kontejneru (tj. nevzhledném květníku) tak můžete sázet kdykoliv, kdy budete mít čas po výsadbě zalévat.
Doporučil bych začít s odrůdou Majorita (nová vyšlechtěná v čechách pro cca Vaši nadmořskou výšku), ale obávám se, že... celý příspěvek > |
 |
Hlína z cukrovaru Litovel, 11.7.2014 Podle plevele se poznají kaly z praní - obsahují totiž hodně semen plevelů i humusu, tak je na místě po dlouhé roky krásně zapleveleno. Odplevelení se nejlépe provádělo zapařením v kompostu.
Takže pán nebyl nejapně vtipný, jen měl doplňující... celý příspěvek > |
 |
Hlína z cukrovaru Litovel, 11.7.2014 Jíl a šáma nejsou synonyma. Jíly a kaoliny jsou jemnozrnné materiály s převahou hlinitanů (tj. chemicky s převahou hliníku - aluminia Al). Další věc je, že jste také mohla nabírat kaly z praní... To by pak složením odpovídalo ornici z pole, na kterém... celý příspěvek > |
 |
Venkovní pec Morsø, 10.7.2014 na udržení teploty je tam příliš málo tepelně akumulační hmoty jako je šamot nebo "lávový kámen".
Ve vašem případě bych asi přídil 3-5 cm tlustý tál ze znělce. Opatřil bych jej opásáním s uchy pro vyjmutí a mohl jej tak užívat jako setrvačník v... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit užovky?, 9.7.2014 Jestli měla opravdu měsíčky obojku, tak je to najisto nejedovatá užovka. Nejen že nehrozí riziko ušknutí, ale v podstatě máte v ní známku čistého a zdravého životního prostředí na zahradě.
Vaše obava vypadá asi jako dotaz: "Jak se zbavit sýkorek,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak oddělit 1. dávku deště od zbytku?, 9.7.2014 Normálně v šachtě nebo svodu tak, že odtok je škrcený jako 1/2" hadicí a když to ta hadice nepobere, tak hladina nastoupá až po přepad do nádrže s čistou vodou. Pokud se nádrže 2 a 3 budou plnit přepadem z nádrže předchozí, bude špína (a komáři)... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň ranných brambor, 8.7.2014 Používali jsme tu parafrázi na malé nové už jako děti a věřím že ji budou užívat i moje vnoučata.
Pak ještě jsme měli pojem "kradené". To sice byly brambory z vlastní zahrady, ale místo vykopání celé rostliny se zboku odhrnula zemina a pokud... celý příspěvek > |
 |
Přípravek na rovnání klikovky motorů sekaček, 8.7.2014 ano, je to logické, síla která klikovku rozhodila taky nepůsobila při klikovce mimo motor.
Ještě pro mou představu, má klikovka tvarovou paměť = při rovnání "skočí" do původního tvaru, nebo nemá (či je to dle typů a výrobce různé)?
|
 |
Sklizeň ranných brambor, 8.7.2014 ono nejde o to, že by ty nepoškozené nevydržely fyzicky do podzimu, ale spíše o to, že chuťově je lepší o 3-7 dní později nakopat brambory čerstvé než řešit chuť brambor zavadlých aromatičtějším dresinkem, přisolením,...
Navíc nevykopaná hlíza je... celý příspěvek > |
 |
Přípravek na rovnání klikovky motorů sekaček, 8.7.2014 Takže Vy, milý jmenovče, rovnáte klikovku bez vyndání z karteru a měříte házivost jen na výstupu osy (konci nože)? |
 |