|
Asi mi něco kouše do bobulí, 7.8.2014 a už jste viděl nadšeného zahradníka/ovocnáře, aby neměl mimo služebních porostů i vlastní zahradu/sad? A že by přidělením důchodu od OSSZ skončil zcela s prací v daném oboru?
Promiňte, ale na netu se najdou i hosté, co dokážou zpochybňovat... celý příspěvek > |
 |
Asi mi něco kouše do bobulí, 7.8.2014 Každý fungicid omezuje i kvasinky, proto si všiměte, že OL pro stolní víno je kratší než OL pro zpracování na mošt.
Měď "vadí" déle než síra (zpravidla). |
 |
|
 |
Asi mi něco kouše do bobulí, 7.8.2014 z několika zdrojů,... např i bývalý pracovník VŠÚO Holovousy, jestli myslíte poškození kosáky.
ad jícha - momentální vybavení si pohledu na šedivý povlak po postřiku bez hlubšího zalovení v paměti, o jakou jíchu jde... |
 |
Asi mi něco kouše do bobulí, 7.8.2014 jj dík za opravu, opravdu jsem myslel jemněji působící BJ a nikoliv ostrý polysulfid.
Pro kosáka je typické, že prasklinky jsou zpravidla jen na vnější straně hroznu, nikdy ne na styku bobulí (vybavte si mechanismus poškození klovnutím). První... celý příspěvek > |
 |
Co to je za kytku?, 7.8.2014 ... bříška prstů a dlaně jsou přirozeně odolnější (za život si kolikrát spálíte záda ale nikdy dlaně) a na rtech funguje očištění olíznutím. Záludnost je v tom, že pokud by se přeci jenom udělal puchýřek na rtu, tak to bude až druhý či třetí den a na... celý příspěvek > |
 |
Asi mi něco kouše do bobulí, 7.8.2014 sírovápená jícha nebyl původně prostředek proti plísni, ale na obranu před zloději, vosami a ptactvem síra nevoní vosám, modrobělavý povrch neláká tolik ptáky a lidský škůdce většinou dal přednost sousední neošetřené vinici...
|
 |
Co to je za kytku?, 7.8.2014 No, viděl jsem manuálně zručné pracovníky tmavého až velmi tmavého fototypu, jak za plného sluníčka likvidovali invazi Bolševníku velkolepého. Pracovali jen v trenýrkách, ale po každé půl hodince práce šup do rybníka, osušit namastit žlutou indulonou... celý příspěvek > |
 |
Pozná někdo druhy kaktusů?, 7.8.2014 mladý Echinocactus grusonii.
Staré exempláře mají lidové označení "Tchýnina stolička" a v mírném pásu evropy (tedy i u nás) nekvetou. Jsou pěstovány hlavně pro svůj poměrně rychlý růst v mládí a pěkné zlaté pravidelné oostnění.
|
 |
Prosím o radu - VARI?, 6.8.2014 .. hrajeme si zásadně na vlastním dvorku... |
 |
Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila), 6.8.2014 ono je lepší dělat menší skleničky v dávce "po otevření spotřebovat", protože řepa rychle ztrácí správnou chuť a není to jako u okurek, kdy i po měsíci jsou ponořené v láku dobré. Používám skleničky 200 ml (jako na dětskou výživu).
|
 |
|
 |
Proč by se měly používat rukavice při práci s motorovou pilou?, 6.8.2014 Návod od návodu je jiný. Ten můj nechci dodržovat, protože odkazuje na konkrétní typ rukavic, které jsou "antivibrační pakčáky s kovovou neprořezovou vložkou na hřbetu ruky (stupeň ochrany 5) a klokaní kůží s kevlarovou podšívkou na dlaních (stupeň... celý příspěvek > |
 |
Co to je za kytku?, 6.8.2014 Alergii se zesílením účinku sluníčkem způsobují víceméně všechny miříkovité. Záleží vždy na citlivosti a kombinaci expozic. Potřísnění šťávou omezíte vhodným úborem (dlouhý rukáv, nohavice, rukavice, holínky) nebo mastným krémem (žlutá indulona,... celý příspěvek > |
 |
Orientacia radov jabloni, 6.8.2014 naprosto přesně pane Zdeňku.
|
 |
Orientacia radov jabloni, 6.8.2014 Pokud jsem to správně pochopil, tak řady jsou V-Z ale výsadba v řadě je provedena vystřídaně a stromy jsou tak bez souseda na kolmici k řadě (trojůhelníkový spon). Pokud by byl soused na kolmici, jednalo by se o čtverový spon. Takhle jsou stromy na... celý příspěvek > |
 |
Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila), 6.8.2014 ..viny nebo... voviny?
Lák napíšu večer, případně jestli budou nějaké ručně psané poznámky vložené jako záložka u používaného receptu.
Mám dojem, že místo fenyklu a anýzu používám semínka kopru a koriandru, jinak v láku tradičně voda, bílý... celý příspěvek > |
 |