|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 15.4.2015 Veecot "hnědne" každoročně. Harlayne ne. LetosTalent + Zato. Vloni Baycor. Na síru bych vůbec nespoléhal. |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 28.3.2015 Já Goldrich stříknu zítra. Možná, že se už nějaký ten kvítek dnes otevřel. Veecot ještě určitě ne. A Petře, nemohl jsi udělat lépe. Stříkni ještě jednou při rozkvétání a pak při dokvétání. Letos to bude díky počaí drámo... |
 |
|
 |
Jak pohnojit staré stromy trávníku?, 28.3.2015 To je pravda. Ale rozhodil bych a nemudroval. Horší to nebude. |
 |
Kumulus - padlí broskví, 28.3.2015 Kumulusu proti moniliovému bych moc nevěřil, ani proti kadeřavosti. Samotným Syllitem proti kadeřavosti ano, ale už jen jako druhý postřik po nejdůležitější mědi. |
 |
Jak pohnojit staré stromy trávníku?, 28.3.2015 A jen rozhodit NPK nebo Cererit, se nesmí???. |
 |
Jak na pěťoura?, 22.3.2015 Pendigan (=STOMP) má pěťour ve spektru účinku. |
 |
Nejlepší postřik proti kadeřavosti?, 13.3.2015 Změní se chemické složení a pH na povrchu listu. |
 |
Co Vaše réva 2015?, 13.3.2015 Dole se to bude asi lépe hojit a budou se lépe tvořit vodivé cesty. Je tam nejvyšší přísun mízy. |
 |
Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 13.3.2015 No, začnu v létě celým zeleným révím... |
 |
Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 13.3.2015 25 pásů. Stálo to asi 250,- Kč + poštovné. |
 |
|
 |
Co Vaše réva 2015?, 13.3.2015 Zkracuje se na dvě dobře viditelná očka. Jde o to, aby kmen nebyl nastavován, a tím se nekomplikoval proud mízy. |
 |
Rozročík na jahodníku - sanace půdy záhonu?, 13.3.2015 Vloni jsem starý záhon zlikvidoval a nový založil asi o 10 m dále. Koupil jsem novou sadbu, a tu jsem máčel v Sanmite. Napadlo mně zkusit T. pyri. Vloni jsem ho plošně vysadil na ovoce. Tak případné ostříhané výhony budu dávat k jahodám. |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 19.2.2015 Asi to bude jen technologií - menší částice, lepší pokryvnost atd. Tím se dá i méně mědi na jednotku plochy (v ekologické produkci je to vyžadováno). |
 |
Přesazení pokojových květin, 19.2.2015 Substrát pro výsev má málo živin. Asi bych to přesadil. |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 19.2.2015 Já také v HK ještě pár dnů počkám. Zítra okouknu cestou do práce lísky. Ale je lepší stříkat o pár dnů dříve, než propást ten správný termín. |
 |