|
Dolmar PS420c opakovaná závada nestartuje, 22.1.2014 Nevím kam bych měl chodit s čínou, ale japonci si dělají elektroniku sami. Když kupujete základní desky například do PC je na top modelech made in japan u pil je to zrovna tak, buď máte kvalitu a nebo shity, cena pily se musí někde promítnout. Stačí... celý příspěvek > |
 |
Dolmar PS420c opakovaná závada nestartuje, 22.1.2014 Obávám se, že tak jednoduché jak to popisujete to není. Elektronika obecně může být vadná nebo dobrá, ale může být vadná jen na půl a taková pak občas funguje a občas blbne, v takovém případě je závada těžko diagnostikovatelná viz. příklad kdy to v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
McCulloch CS 350 alebo niečo iné?, 20.1.2014 U mě je to něco jiného, já si koupím to nejlepší v dané třídě a peníze neřeším a když se nemůžu rozhodnou, koupím pily i konkurence a porovnám, ale zadavatel asi podobný fanda nebude. Jaký zvolit výkon a na jaké řezání tu už padlo, jde vyloženě o to... celý příspěvek > |
 |
McCulloch CS 350 alebo niečo iné?, 20.1.2014 Zbytečnost a pro vás zbytečně utopené peníze a zvednutá váha. Pokud Dolmar PS35C stojí 5200Kč pak je to pro vás lepší volba, váha je jinde a na ty tři stromy bude naprosto stačit. |
 |
Stihl 261, 17.1.2014 Tady si počtete jak Stihláci hromadně přecházejí k Husqvarně a jak jsou spokojení se spolehlivou a bezproblémovou 261.
Jak jsem psal problémy při uvedení na trh mají všichni výrobci, jen na tomto fóru je problémová jedna značka.
|
 |
Echo 610, 16.1.2014 Pak by Huska ztratila duši stejně jako Stihl s novýma modelama 362, sterilní, nudná pila oproti 361. |
 |
Echo 610, 15.1.2014 Je to dvoudobý motor = výbuch+výfuk = cca čtvrt úvratě ziskových, opravě se nebráním. |
 |
Echo 610, 15.1.2014 Neplést si filtraci a předčištění.
Nevím jestli je u evropských značek filtrace vyřešená záležitost co mám doma pily, u každé se špiní filtr jinak. Např. stará Stihl 180 a nová Solo 643 obě mají starý typ filtru (filc případně filc+molitan) u 180... celý příspěvek > |
 |
Echo 610, 15.1.2014 Vyjímečná je právě tím předčištěním respektive provedením předčištění, nízkou cenou a podle ohlasů na ze zahraničí i spolehlivostí. Kdybych si měl vybrat mezi Echem (Shindaiwou) 610,620 a mezi Oleomac 956,962 a novodobým udušeným Solem 656 případně... celý příspěvek > |
 |
Echo 610, 14.1.2014 Když si najedete na ikonu video a pustíte si ho.
Zjistíte, že má Echo důmyslný systém předčištění, dobré tlumení vibrací, průhlednou nádržku benzínu a je to v pohodě pila za dobrou cenu.
Dolmar tyto věci nemá, ale má lepší motor a bude... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Echo 610, 14.1.2014 Ovšem že nemají stejný obsah a ovšem, že mají jiný KM, ale o to tady jde.
F.O se 4 semestry se mě tady snaží přesvědčit, že voda teče do kopce a pily stejného výkonu budou řezat stejně jen tu horší neumí obsluha správně používat, celé to vzniklo... celý příspěvek > |
 |
Echo 610, 14.1.2014 Tak jsem si to promyslel a nemůžu s vámi souhlasit, normálním selským rozumem si odvodím, že pila neřeže pokaždé stejné dřevo a neřeže ideálně na plnou lištu, proto v praxi i kdyby po teoretické stránce to bylo jak říkáte vy nedosáhnete stejného času... celý příspěvek > |
 |
Echo 610, 14.1.2014 To co tady píšete by platilo u elektrického motoru u spalovacího motoru určuje výkon pouze zážeh (výbuch) zbylých 360° je ztrátových a proto tuto ztrátu kompenzuje setrvačník na hřídeli. Pokud jeden motor bude mít vodorovnou křivku kroutícího momentu... celý příspěvek > |
 |
Echo 610, 13.1.2014  Jsou videa kde je rozdíl evidentně zmanipulován ostřím řetězu, ale toto video k něm nepatří, zde měl tester u obou pil nabroušeno, jasně můžeme jen spekulovat, ale podle všeho to vypadá, že na obou pilách byla 3/8 u Dolmaru sice delší lišta místo... celý příspěvek > |
 |
McCulloch CS 350 alebo niečo iné?, 13.1.2014 Možnost volby průtoku oleje je určitě výhoda a pokud pila více maže, je to lepší než kdyby nemazala vůbec, v tomto má Dolmar oproti Husqvarně a Stihl výhodu, jen u D35 toto řešení není 100% skrz mazání i za volnoběhu = nesmíte nechat pilu položenou... celý příspěvek > |
 |