|
Čerpadlo Sigma, 31.3.2015 Ja som to vyriešil jednoducho. Do systemu som pridal este jeden tlakovy spinac a pomocne rele VS316/230.
Sucasne s hlavnym tlakovym spinacom som zapojil sekundarny a nastavil na nom spinaci tlak o 0.5bar menší ako je spinaci tlak na hlavnom... celý příspěvek > |
 |
2T vs 4T, 30.3.2015 Zalezi na tom na co by som ten traktorik chcel pouzit. Ci iba zapriahnut vlecku a odvazat odpad alebo nieco viac. 2T sice slape vo vyssich otackach ale je rovnako hlucny ako 4T. Na hlucnosti sa totiz podpisuje typ vzduchoveho privodu a odladenie... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Znáte dlažbu z kamínků a pryskyřice?, 28.3.2015 iba zo zaciatku ked je to nove, neskor to chyti patinu |
 |
Hnědý povlak / sliz na dně a stěnách bazénu po zimě, 25.3.2015 Cely problem vznikol chybnym zazimovanim. Hnede riasy sa vyskytuju vacsinou v tvrdej vode. Pravdepodobne pouzivate na upravu pH komercne pripravky. Tie su bohuzial slabe, vodu sice okyselia ale neznizia jej alkalitu. Alkalita je pufracna schopnost... celý příspěvek > |
 |
Zpenena hladina jazierka, 19.3.2015 V mladosti som mal chovnu akva. ryb tak o probleme co to viem.
Ako uz bolo pisane, vytvaranie peny na hladine je znakom, ze nitrifikacny proces prebieha pomalsie ako znecistovanie vody. Ak vylucime kontaminaciu saponatmi, su pricinou vzniku... celý příspěvek > |
 |
Řez borůvky, 18.3.2015 Jednoročné drevo, tie dlhe zelene pruty vyrastajuce od korena sa v mesiacoch unor-brezen iba mierne zakratia. V tomto roku sa rozkonaria a bud. rok uz nesu prvu urodu.
Kazdorocne so zakracovanim odstranujeme stare drevo. Dobre rezana cucoriedka... celý příspěvek > |
 |
Střih broskvoně po letošní výsadbě, 18.3.2015 vybrat 4 dobre postavene vetve (najlepsie postavenie do kriza) a strihnut na 2-3 ocka, vsetko ostatne prec.
Dalsi strih potom bude nasledovat v lete. Srpen-zari nove vyhony zastipnut o 1/3. |
 |
Travni smes na sluna mista, 17.3.2015 Mam odskúšané:
AROS ZAHRADA, hustý tmavozelený reprezentatívny trávnik, znesie strih aj na 3cm, bez broblémov prežije aj párty s celodenným detským vyvádzaním. Mám ho na plne slnečnom mieste, zavlažovaný automatickou závlahou. Vyžaduje pravidelné... celý příspěvek > |
 |
Řez asi dvouleté broskvoně, 14.3.2015 Spatne ste moj prispevok pochopil. Pokial niekto chce strihat broskyne v tomto období, tak to chápem tak, ze chce vyhadzat vsetko co tam nepatri, resp. je neperspektivne a nie, ze chce zakracovat plodonosne letorasty. V takom pripade nevidim jediny... celý příspěvek > |
 |
Řez asi dvouleté broskvoně, 14.3.2015 Prečo striekať niečo čo v okamžiku zase zo stromu odstránite? Teda len za predpokladu, že sa potrebujete zbaviť postrekovej kvapaliny. Ja by som pekne ostrihal, vačšie rany zatrej voskom a potom urobil postrek. |
 |
|
 |
Suchy travnik, 14.3.2015 Očividne ste odflákli zazimovanie trávnika. Trávnik sa kosí dovtedy, dokým rastie, ja som robil posledné kosenie v 11/2014. V opačnom prípade ako tu už bolo písané, trávnik do prvého snehu narastie, pod snehom začnú odumierať steblá a vytvorí sa... celý příspěvek > |
 |
Jaké zahradní nůžky?, 8.3.2015  S P83 som bol aj ja spokojný, dodnes. Toto je stav po 3 použitiach. Bohužial doklad o nákupe som vyhodil, takže bez reklamácie |
 |
Travni smes na sluna mista, 1.3.2015 Zle položená otázka... resp. moja odpoveď akákolvek tráva bude rásť na slnku pokial jej doprajete čo potrebuje.
Napíšte čo od trávnika očakávate:
1. reprezentatívna alebo po nej budú občas pobehovať aj decká?
2. Ste schopný zapezpečiť... celý příspěvek > |
 |
Maliník, který neodnožuje, 23.2.2015 O takom maliniku neviem ale vas "problem" by mohli vyriesit remontantne odrody POLKA alebo POLANA. Su to vzpriamene rastuce odnoze vysky 1.5-1.8m. Odnoz ktora vam vyrastie od jary, na podzim zaplodi. Potom ju skratite cca o 1/3. Na druhy rok vam... celý příspěvek > |
 |
Azuro 400 - zapouštět či nezapouštět, 19.2.2015 Videl som bazén obdobnej konštrukcie pekne zbortený. Zato sused má podobný, čiastočne zapustený a nič sa mu nebortí. Je ale pravda, že cez zimu necháva zapustenú časť bazéna napustenú.
Sú podľa mňa 2 možnosti:
1. bazén nezapúšťať a po sezóne... celý příspěvek > |
 |