|
Hrušeň písečná, 19.8.2017 Kuky: Najviac pestovanou skorou odrodou je Nijisseiki, túto odrodu mám a tým Vašim plodom sa dosť podobá (najmä na Vašej 2.fotke). Ale tie ázijky sú si tak podobné a ja ich dopodrobna nepoznám, takže tento tip berte s rezervou. Pripájam ešte fotky s... celý příspěvek > |
 |
Slivoně 2017, 19.8.2017  Pán Jano, tu ide o nasledovnú záležitosť: Napísať o Gabrovskej (jednej z najkvalitnejších - nie najplodnejších - odrôd sliviek) že je podrazom na pestovateľov a je neúrodná lebo má "genetickú vadu", je bohapustý a donebavolajúci hoax. Ak tento z... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Merkur, 19.8.2017 Merkur sa začína vyfarbovať, zatiaľ ešte nesmelo a pomaly, ale onedlho sa rozbehne a oberačka bude zrejme ešte v prvej polovici septembra. Merkur je na 1.fotke. Pre porovnanie pridám fotky niektorých ďalších odrôd, z nich napr. Bohemia je už dosť... celý příspěvek > |
 |
Puchrovitost 2017, 12.6.2017 Ja som mal puchrovitosť v roku 2015 na odrode STANLEY. Jano |
 |
Ryngle - snížení koruny, 21.2.2017 Bunny: Určite nemá zmysel nechať tam obe "poschodia", ak to berieme tak že ich oddeľuje tá pomyselná čierna čiara. To spodné poschodie by v raste zaostávalo (pyramídu by Ste nedocielili), už teraz vidíte o čo sú hrubšie tie konáriky ktoré sú v tom... celý příspěvek > |
 |
Jak provést řez této jabloně, 21.2.2017 Máte tie kostrové konáre hrozne dlhé. Nespravili Ste zrejme správne povýsadbový rez. Ja by som sa vrátil na začiatok a spravil by som to tak ako je na fotke (aj za cenu straty jedného roka). Ak môžete, napíšte prosím aká je to odroda a na akom... celý příspěvek > |
 |
Vylamování vlků během léta, 21.2.2017 "...mezi vlkem a terminálem žádný rozdíl není, protože každý vlk můžete přeměnit na terminál a obráceně...". Takže dokážete premeniť terminál stromu na vlka. Toto myslíte vážne? (Možno dokážete premeniť aj letiskový terminál na vlka z Karkulky). ... celý příspěvek > |
 |
TreeGuard, 19.1.2017  Myself-Tree-Guard: Ja to robím takto (viď foto). Ale nikomu to neodporúčam - je to prácne, je to time-consumpting, bolia potom ramená a kríže. A nie je to ani žiadna novinka. IH |
 |
TreeGuard, 19.1.2017 Pán Fiala, pýtali Ste sa na názor. Mohli Ste potom aj hneď napísať aký očakávate... Zopakujem len poslednú vetu svojho príspevku: "...nikoho nechcem odrádzať...". IH |
 |
Červené marhulky, 17.12.2016 Potom by to zámena podnoží nemala byť keď má všetky broskyne a marhule na GF 677.Kedysi som jedol hypermarketový dovozový Pincot. Bol výrazne lepší ako Pincot vypestovaný u nás.Mal výrazne sladkú a aromatickú chuť.Jeho chuť bola naozaj výborná.Možno... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 17.12.2016 Není miskovitý květ jako miskovitý květ. Záleží na odrůdě. Odolnost falešné Dixired, Favority Morettini 3, Royalvee, Symphonie, ale i Envoy nebo Suncrest se zdá mnohem vyšší než u jmenovaných zmrzlíků Royal Glory, Royal Gem, Springbelle, Spring Lady,... celý příspěvek > |
 |
Odolná pološvestka Tophit, 2.11.2016 Tak to je pán Petr naozaj hodne neskorá-pozdní slivka, dozrieva viac ako mesiac po Presente.Ako je odolná na moníliu plodov? Jano |
 |
Odolná pološvestka Tophit, 2.11.2016 O minulém víkendu jsem na zahradě sbíral švestky a doma jsme za ně byli rádi.
Čo to bola za neskorá-pozdní odroda sliviek ktorú ste zbieral? Jano |
 |
Co je to za nemoc ořešáku?, 26.7.2016 Prejavy na listoch sú pravdepodobne spôsobené roztočom Aceria tristriata (syn. Eriophyes tristriatus) z čeľade vlnovníkovitých. Prejavy na plode ale vyzerajú skôr na antraknózu orechov, ktorú spôsobuje huba Gnomonia leptostyla. Takže zrejme ide o... celý příspěvek > |
 |
Jak pěstovat slivoně v 21 století? Lze se něčeho dopěstovat?, 13.1.2016 KATINKA je asi najvydarenejšia slivka, je odolná voči šarke, monílii a nenáročná na podne podmienky.
HANITA je ešte chutnejšia ako KATINKA nie je náročná na podne podmienky ale trpí šarkou a aj moniliou.Pokiaľ ju ochránite pred šarkou tak budete... celý příspěvek > |
 |