Příspěvky uživatele - 220.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sadba česneku, 2.11.2014
Jj, na písku se to paní Lído dá, počkat si na ochlazení, ale ti co toho mají k sázení nad 2 ary a na těžkých půdách rádi využijí to, že zatím je sucho a mohou sázet bez toho, aby se brodili blátem. No, na celý týden hlásí pěkné počasí, tak zatím také... celý příspěvek >
Očkování / roubování broskvoní, 2.11.2014
Dotaz jako házení hrachu na zeď a kamení do vody. Pokud nedáte polohu s přesností na 20 km, pak dobrovolníkovi zaplatíte jako náhradu cestovních výdajů více než stojí stromek ve školce. Dotaz jste položil navíc v naprosto nevhodnou dobu... Údaj o... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 31.10.2014
Podle toho co píšete by Vám stačil pouze špičatý, tak nejprve kupte ten. Až když budete potřebovat rovný tak nakoupíte druhý...
Nevíte, kde narazit na Moravě na mišpule?, 31.10.2014
Mišpule obsahuje tak vysoké % pektinů, že stačí pasírovat přemrzlé plody (neníli přírodní mráz, pomůže mrazák) a pak zpracovat na marmeládu "za studena". Dřínky se pasírují blbě, je lepší je vypeckovat zasyrova a pak dát předvařit pro pasírování... celý příspěvek >
Jde rozeznat Šárku na dřevě nových sazenic?, 30.10.2014
Nepoznáte to, je potřeba udělat testy ELISA. Standardně se dělají z vyzrálých listů (srpen) před odběrem oček/letních roubů. V Holovousích mi jednou dělali ze zimních letorostů. Platí se jako za dva testy, protože výhony se nechají narašit jako... celý příspěvek >
Malotraktor MKS-60 Kawasaki 6HP 4-00/8´´, 29.10.2014
Každý průměrně zručný zámečník upraví původní poloosy na systém Global..., jen se změnou rozchodu bude trochu problém, asi bude potřeba pro každý rozchod samostatný pár poloos.
Prosím o identifikaci rostlin, 29.10.2014
Nemohla by to být svída či něco z rodu Cornus? A spíše plod než květ?
Skvrny na jahodníku - co to je?, 29.10.2014
Měsíček je plevel, který vezme jahodám potřebný dusík v době růstu plodů.
Cesnekovi skudci, 29.10.2014
No, já vím jak vypadá stroužek napadený vlnovníkem a přesto ho (roztoče) lupou s 6-10× zvětšením nebudu hledat. Pokud česnek smrdí v době pro sázení, buď jej nesázím vůbec nebo jej mořím v Sulce po dobu 2-3 hodiny. Neznámý česnek může mít... celý příspěvek >
Je možné sázet malé stroužky?, 29.10.2014
Česnek nesnáší čpavek, pokud hnůj je zfermentovaný a už nesmrdí čpavkem, lze jej zaorat do záhonu pro česnek tak 14 dní před sázením a je to OK. Příkladem frmentovaného hnoje je hnojivo s ochranou známkou BIOGANIC®  (franšíza) nebo v suchém... celý příspěvek >
z hnojení snad jediná vyjímka a tou je vyzrálý kompost rozhozený do meziřádků a trocha superfosfátu.
K samotnému mrazu přistupují další faktory jako je pocitová teplota, vysoušení, prudké změny teploty při oslunění,... zadržování sněhu a jinovatky na rubu listů, odrážení tepla vyzařovaného zemí,... Takže ve výsledku to může být právě nějakých 2-5°C... celý příspěvek >
no vidíte co udělá abcence jedné desetiné čárky a jedné nuly s desetinnou čárkou. Už léta přemlouvám jednu paní v bance, aby mi vyměnila pár desetinných čárek za nulu před těmi čísly za desetinnou čárkou a ona tomu furt nechce rozumnět...
Nevšimnul jsem si, že by česnek jahodám pomáhal, ale v dobře vyhnojené půdě jako pro jahody se česneku daří narůst do pěkných rozměrů (tedy pokud není jahodovna přestárlá a živiny vyčerpané).
Je možné sázet malé stroužky?, 29.10.2014
Já mám naopak vyzkoušené, že na velikosti tolik nezáleží jako na tom, že když mám drobnější kousky, tak aby se dodržel spon. Podvědomně máme snahu sázet malé stroužky hustějí a ty pak nedorostou takové velikosti. Abych tomu předešel, udělal jsem... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika