|
Příspěvky uživatele - 228.74
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co je to za chorobu, 17.8.2009 Připadá mi to jako poškození herbicidem, nestříkalo se blízko nějakým? |  | Choroba? Plíseň? Škůdce?, 12.8.2009 Ukázkový příklad napadením padlím révovým. V tomhle stadiu je těžké něco poradit. Pokud ještě není réva zralá, zkuste postřik přípravkem Falcon 460 EC, ochraná lhůta 14 dnů. |  |
|  | Copak je to za odrůdu?, 24.7.2009 Podle mého názoru jsou tečky na bobulích zcela normální (lenticely?). Některá odrůda je má více výrazné, jiná méně. Odrůdu si určit netroufnu. |  | Rodí víno vypěstované ze semínka, nebo se musí roubovat?, 16.7.2009 Jak už jsem psal výše, z 18 semenáčů letos plodí druhý rok po vysetí sedm, což není až tak špatné číslo. Ale není záruka, že hrozny budou kvalitní, spíš to beru jako zkoušku, za jak dlouho se jde dobrat plodů a jaký je podíl bezsemenného potomstva... celý příspěvek > |  | Paprika - sviluška?, 7.7.2009 Podle druhé fotografie je to na 90% sviluška chmelová. Vzhledem k rozsahu napadení je nutné ošetření. |  | Rodí víno vypěstované ze semínka, nebo se musí roubovat?, 19.6.2009 Semenáče révy vinné samozřejmě plodí i bez roubování, sám jich mám od loňska vysazených 18. Udává se, že jakmile v prvním roce dorostou do výšky nad 3m, 90% v následujícím roce plodí. U mě kromě dvou všechny měly loni na podzim víc jak dva metry,... celý příspěvek > |  | Mšice na paprikách, 18.6.2009 Pirimor je na mšice výborný, ale na paprikách bývá často mšice řešetláková, na kterou neúčinkuje. Raději Calypso, Mospilan nebo Talstar(ten ne za horka, účinkuje max do 25°C) |  | Padli nebo plisen revova?, 28.5.2009 Hattrick už nikde nekoupíte, jeho používání bylo zakázáno. Osobně si myslím, že jsou to spíš roztoči.
Kristalon hnědý také nekoupíte v malém balení. Kristalon Hnědý (poměr živin 3+11+38+4) je speciální druh pro hydroponii s nízkým obsahem... celý příspěvek > |  | Kamčatská borůvka, 21.5.2009 Podle mého názoru je hořkost způsobena odrůdou, např. Viola má nahořklé bobule. Ale Modrý Triumf, Altaj, Amur mají bobule sladké. |  | Mrazuvzdornost odrůdy Moldova, 17.5.2009 S největší pravděpodobností to bude odrůda typu Izabela (viz popis), které jsou na Ukrajině velmi rozšířeny. Plodit by tyto odrůdy měly i v našich podmínkách, ale někomu nemusí chutnat jejich specifická chuť. |  |
|  | Řízky s hrozny, 4.5.2009 Hrozny na řízcích vylamuji hned, jak je to možné, abych nepoškodil výhon. |  | Hálčivec, vlnovník - postřik?, 4.5.2009 Pokud réva ještě nekvete, šlo by použít kombinaci Nissorun 10 WP + Omite 570 EW. |  | Jak spravne zastrihnout sazenici, 28.4.2009 Zalamoval jsem koncem srpna. |  | Réva Domaščenko, 20.4.2009 Myslím si, že o ruských odrůdách mám celkem přehled, ale název Domaščenko mi vůbec nic neříká. Jediný název, co zní trochu podobně je Damasskaja roza. |  | Jak spravne zastrihnout sazenici, 19.4.2009 Mezi zkušené vinaře se nepočítám, ale zkusím napsat, co dělám sám. Na sazenicích nechávám růst maximálně dvě očka (na dva kmínky, pokud chcete jen jeden, druhý výhon při délce 10-15 cm zaštípnout), ostatní očka vylomím, dokud jsou malé. ... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|