|
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 19.2.2015 A tak vzniklo přísloví, potrefená husa nejvíce kejhá a běda vám, kteří jen letmo zmíníte nebo zkřivíte vlásek mé oblíbené značky tím, že pro názornost nakopírujete obrázek jak vypadá katalyzátor, protože nemáte obrázek rozebrané vlastní pily. Další... celý příspěvek > |
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 16.2.2015 První větou: "Já nepotřebuji slyšet nic." jste mi konečně odpověděl. To mi na obrázek o vás stačí, díky. Hlavní je, aby ostatní drželi pusu a budete spokojený.
Jaro díky za tip, toto jsem přesně hledal na svoje Solo a v Mounfieldu nic takového... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 16.2.2015 To FO: Tak já nevím co chcete slyšet, přece píšu jak se výfuk chová, že jak jste napsal žhne více než okolí. Stějně se chová i výfuk na Solu. Taky píšu, že v místě umístění té síťky se výfuk rozpálí tak, až zrudne a svítí a pálí se plasty okolo. Mě... celý příspěvek > |
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 16.2.2015 Díky za radu.
Omlouvám se, že jsem někoho uvedl v omyl a rád bych uvedl vše na pravou míru. Hobby Solo má ve výfuku věc co vypadá jako katalyzátor, chová se to jako katalyzátor, ale není to katalyzátor. Teď už doufám bude i ze strany pana... celý příspěvek > |
 |
Stihl 251 vs HQ 450, 16.2.2015 Ještě to doplním, že do té doby s Husqvarnou spokojenost, na obyčejné řezání měkého i tvrdého naprosto dostatečná. 1,5mm má větší prořez a mnohem lépe se s takovým extrémem popasovala, od té doby už plastovky bez nastavitelného mazání nechci, proto... celý příspěvek > |
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 16.2.2015 To FO:
1. Jak poznám co je sítko ve výfuku a co katalyzátor, když to vypadá podobně stejně se to chová???
2. Máte pravdu.
S tím postřikovačem díky za tip. |
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 16.2.2015 To 11.116 lapač jisker je na povrchu výfuku, já mluvím o sítku uvnitř výfuku. Rozeberte si hobby výfuk od Sola (konkrétně 643) a zjistíte, že je to velmi podobné jako u Dolmaru. Pokud výrobce ošidí materiál tak jak je ošizený na hobby Solu, pak je to... celý příspěvek > |
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 16.2.2015  např. na obrázku pro jistotu jsem okótoval část, která je delší než klasické obyčejné řetězy. |
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 16.2.2015  Vypůjčil jsem si obrázek od pana J.S. snad mu to nebude vadit.
Na obrázku "katalyzátor" Dolmar 420 |
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 16.2.2015 Žádná pila nemá katalyzátor v pravým smyslu slova. Dolmar označuje tyto drátěné síťky jako katalyzátor, proto jsem to tak nazval i u Sola i když to samozřejmě katalyzátor není. Vím to, protože jsem měl výfuk několikrát sundaný, poprvé když mi v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 16.2.2015 To 99.94 také mám zkušennosti s oběma, stejně tak i kolega profesionál z práce který rovněž kupuje tyto modré Oregony. Jak jsem psal nějaký zásadní rozdíl při chování v řezu nepozoruji, při ostření také ne, ale díky delším zubům můžu brousit delší... celý příspěvek > |
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 16.2.2015 To 11.116: Hobby solo mají ve výfuku ve spodní části přední strany umístěný perforovaný plech ve tvaru menší krabičky od sirek a v něm je drátěná síťka. V tomto místě také dochází k extrémnímu zahřívání. Jelikož Dolmar má také síťky ve výfuku a... celý příspěvek > |
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 15.2.2015 Tyto OREGON® řetězy mají několik skvělých funkcí jako jsou antivibrační VIBE-BAN (snižuje stupeň vibrací), pokročilé LUBRILINK (napomáhá lepší přilnavosti oleje, prodlužuje životnost) a LUBRIWELL (jednoduchým otvorem ve spojovacích článcích... celý příspěvek > |
 |
Oleo-Mac GS 410 CX - podělte se se mnou o zkušenosti, 15.2.2015 Vyjádřil bych pochyby k řetězům od Stihl jako lepších, kdo má zkušenost s novým modrým řetězem od Oregonu VXL rozhodně by toto nenapsal. Kolega Stihlák na své MS 362 používá pouze tento Oregon, protože jak sám říkal déle vydrží. Moje zkušenost s... celý příspěvek > |
 |
Stihl 251 vs HQ 450, 15.2.2015 Stando určitě si vážím vašich znalostí, ale v tomto s vámi nesouhlasím. Nevíte za jakých to bylo podmínek a co to bylo za "sviňu" dřevo, extrémě tvrdý 20 let vyschlý dub rostlý na skále, porovnání by snesl s kolejovým pražcem, taky nevíte, že venku... celý příspěvek > |
 |