|
pálení z hrušek, 19.10.2008 Ten bílý povlak je křís. Na kvasu z hrušek je to běžná věc. Je tvořený na slabých alkoholických tekutinách, například na méně alkoholických vínech, některými kvasinkami, například Hansenula, Torulopsis, které jsou aerobní a množí se jen za přístupu... celý příspěvek > |
 |
Divní červíci na listech, 9.9.2008  Mám velmi podobný problém. Zde je foto škůdce: |
 |
|
 |
mám špendlík?, 31.8.2008  Zdravím Vás,
před 3 lety jsem objevil v lese strom s podobnými plody. Na tom místě kdysi stávala hájovna, která měla i zahradu. Stáří stromu odhaduji na více jak sedmdesát let. Jde o velmi vysoký strom. Plody jsou velké jako švestka, ale narozdíl... celý příspěvek > |
 |
Medovina, 29.6.2008 Doporučuji koupit dolské kvasnice - jsou přímo určeny pro medovinu a je u nich i návod k požití. |
 |
Nemoc na oskeruši, 26.6.2008 Tak jsem to včera konzultoval se sousedem (v rostlinách se vyzná) a konstatoval, že je to nějáká houba. Listy jsme otrhali aby se to nerozlezlo na ty zdravé. |
 |
Nemoc na oskeruši, 22.6.2008 Tím to asi nebude. Před pořízením fotografií jsem prokypřil půdu a zaléval. |
 |
Nemoc na oskeruši, 21.6.2008  Mám na zahradě vysazené oskeruše. Ty co jsem vysadil loni jsou v dobré kondici, ale ty co jsem vysadil letos na jaře na nejsou v nejlepší kondici. Mají zažloutlé listy, které úplně uschnou. Na jejich povrchu jsou viditelné tečky. Nevím si rady co... celý příspěvek > |
 |
wiliamsova, 6.6.2008 Boskova červná forma existuje. Když jsem ji kupoval tak se mě prodavač ptal, zdali chci červenou nebo normální a já vůl řekl že normální. Pak přišla majitelka a říkala prodavači, že o té červené má mlčet, že je to novinka, mají jen 3 kusy a musí mít... celý příspěvek > |
 |
wiliamsova, 6.6.2008 Boskova červená forma existuje. Když jsem ji kupoval tak se mě prodavač ptal, zdali chci červenou nebo normální a já vůl řekl že normální. Pak přišla majitelka a říkala prodavači, že o té červené má mlčet, že je to novinka, mají jen 3 kusy a musí... celý příspěvek > |
 |
wiliamsova, 4.6.2008 Osobně mám rád Pařížanku (ale strom na který myslím je asi kříženec). Letos na jaře jsem vysadil Wiliamsovu - udajně nejlepší na hruškovici (mrkněte se na web R. Jelínka) a Boskovu. Jen nevím je-li lepší Boskova červená nebo obyč. |
 |
|
 |
Semilon, 8.5.2008 Jsem jen zahrádkář, dostal se mi do rukou řízek odrůdy Semilon.Může mi někdo říci jak je to s rezistencí a chemickou ocranou a co to je vůbec za odrůdu aspon nějakou informaci.Děkuji Pavel |
 |
Vhodná jabloň, 11.3.2008 Pane MUDr. včem jiném byste namáčel kořeny? Někde doporučují Racine, někde stimulanty. Já osobně je raději nechám namočené 1-2 dny ve vodě (z potoka). Kořeny zasypu směsí která je 1/2 místní půdy (hanácká černozem) a 1/2 zahradnického substrátu.... celý příspěvek > |
 |
Metlovitost maliníku, 23.9.2007 Někde jsem četl, že by měl pomoci 1-1.5 procentní postřik kuprikolem. Zatím jsem to nezkoušel, ale budu muset. Taky se mi začíná oběvovat. |
 |