|
Paprika - nemoc nebo škůdce, 4.5.2015 je to způsobeno nadbytkem vlhkosti-některé odrůdy jsou na to háklivější než jiné.Vyskytuje se to především u přísady-není to nic hrozné. |
 |
Záchrana rajčat, 1.5.2015 no co se dá dělat, co by člověk čekal po takovém dlouhém skladování-ted už si musíme počkat na ta čerstvá... Kateřina Š |
 |
|
 |
Záchrana rajčat, 1.5.2015 to je zajímavé, a jak chutnaly po takovém dlouhém uskladnění?Vypadají dobře. Kateřina Š. |
 |
Papriky 2015, 28.4.2015 já mám plno paprik již s plody, zatím nechám, a pak podle situace bud nechám, nebo odstraním. |
 |
Zelenina pre prežitie, 28.4.2015  Pokud chcete pěstovat dýně na semeno, tak za 1.Všeobecně dýně na semeno musí být izolované od jiných dýní svého rodu aspon 300m, kvůli křížení/ nebo se musí zabezpečit umělé opylení/.Za 2. Je potřeba pěstovat pro dlouhodobé udržení aspon 12... celý příspěvek > |
 |
Zelenina pre prežitie, 26.4.2015 dýně se skladují v teplých a suchých místnostech-já pěstuju hodně druhů třebas pečárky vydrží v teplotě 23 v obýváků vyskládané na parapetech, nebo i kuchyni ve 25st. až do jara.Ještě ted mám dvě na okně.Hokaido se mi osvědčilo zpracovat do vánoc či... celý příspěvek > |
 |
Zelenina pre prežitie, 26.4.2015 hokkaido a podobné dýně, jsou moučnaté, hodí se na polévky, rozmixované na kaše, upečené místo brambor, i kandování.
Goliáš se hodí víceméně jen na kompot a kandování a jako krmná dýně/ já trochu nakanduju, a jinak ji pěstuju pro slepičky. |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 9.4.2015 rajčata je možno v pohodě ještě zasít-také sem včera jednu zapomenutou dala. |
 |
Poprvé sadím rajčata, 5.4.2015 pro.p.Vladimíra-máte ty rajčátka pěkné... mě se část vytahuje, a něco moc neroste/ ale zase se nevytahují/.Slunka tu taky moc nemám.Trochu mne uklidnuje, že spousta sazenic není zas tak o moc menší než ta vaše.No já ty rajské nemám nikdy nic moc.Ale... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2015, 3.4.2015  taky posílám pár fotek
trochu se vytahují,mám to na víc oknech,ale s těch ostatních se mi opíralo slunko tak fotky nevyšly.Ty nejpěknější se nepodařila fotka.Ale vcelku to není velký rozdíl.Mám v bytě spíš stín,ale na tu hrůzu.....horší... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co sadit do skleniku v cervnu, 29.3.2015 já sem vysela ředkvičky Rampouch, ředkev Bílou podlouhlou, pár salátů Maraton a pár kuliček hrášku Ruský. |
 |
Pěstování melounů ze semínek z kupovaného melounu, 26.3.2015 No zřejmě to hybridy byly-velkoproducenti je obyčejně pěstují, jsou výnosnější, ranější... a vy to budete mít ve skleníku? |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 23.3.2015 To Andine cornue, je asi hodně pozdní?Tato odrůda se mi líbí, ale zatím sem ji nepěstovala. Kateřina |
 |
Jaká rajčata na kečup, 19.3.2015 Costoluto Genovese je velmi úrodná a chutná odrůda-a dosti raná.Loni bohužel byla u mne brzy napadená plísní, tak sem rajčata neužila jaksepatří.Na letos tam mám jednu sazenici, snad to dopadne lépe. |
 |
Rajčata v kyblících, 16.3.2015 dejte je po jednom do většího kýble 8-10l, nezapomente přihnojovat-hnojiv na rajčata je k sehnání dost-stačí vybrat.
|
 |