Příspěvky uživatele - 75.64

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou motorovou pilu?, 10.1.2015
Já si před 10 lety, pravda, 2 roky byla v krabici, koupil za 2750,- Kč v jakémsi "baumaxu" v Brně motorovou pilu. Lišta 35 cm, lehoučká, už jsem s ní pár kubíků pořezal. Sice mně zdejší opravář - kutil říká, že až se pokazí, že asi nepůjde opravit,... celý příspěvek >
Špendlíky či ryngle?, 8.1.2015
Také se snažím sehnat si na zahradu kdysi pěstované druhy, samozřejmě mám problém, že bydlím v nadm. výšce 480 m, ale zkouším, co zde půjde. Pravý špendlík jsem kdysi dávno ochutnal na jižní Moravě, ale více jsem ho neviděl. Mohl by mi někdo poslat... celý příspěvek >
Jaká odrůda je vhodná na sušení?, 8.1.2015
Dovoluji si dotaz - jakou máte zkušenost s Granny Smith.
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 8.1.2015
Zkuste na molice saponátovou vodu. Asi 1 čajová lžička saponátu na litr vody a stejné množství stolního oleje - i třebas použitého. A pořádně roztřepat.
Destilační přístroj z Polska, 8.1.2015
Přiznávám, že nejsem odborník abych zde mohl adekvátně diskutovat. Ale jezdím do palírny, která má kotel vyhřívaný plynem. A tak pro palírníka není žádný problém udržet teplotu kvasu v požadovaném rozmezí.
Destilační přístroj z Polska, 7.1.2015
Jedná se o moderní "papiňák", loni jsem podobný, 6 l, u nás koupil za 1300Kč. Odvodní hadička je upevněna v jedné ze tří tlakových pojistek. vzhledem k tomu, že nemá míchadlo, tak při pálení hustrých kvasů bych doporučil ohřev ve vodní lázni.
Japonská slivka, 7.1.2015
Prunus salicina - slivoň vrbová. Viz také: profizahrada.cz/a/cz/4310-prunus-salicina-japonska-slivon/
Zakalená slivovice, 7.1.2015
Pálenky by se měly ředit výhradně destilovanou vodou - ale skutečně destilovanou, nejlépe asi z lékárny. Měkká voda má příliš mnoho rozpuštěných látek a "destilovaná" voda z drogerie fakticky destilovaná není, jen přehnaná přes iontoměnič.
Japonská slivka, 6.1.2015
Japonská slivka, bluma... pomologicky to je (asi) co?
Pološvestka, 4.1.2015
Děkuji za odpovědi. Ale ještě jeden dotaz. Kdesi jsem četl, že slupka pološvestek je po uvaření kyselá. Máte s tím někdo zkušenosti?
Pološvestka, 22.12.2014
Pravidelně čtu u slivoňových odrůd, že se jedná o pološvestku. Dokonce jednou do té kategorie byly zařazeny i slívy. Myslím si, že se v pomologické terminologii orientuji dobře, přesto neznám přesnou definici pološvestky. Jak se liší a jak se pozná... celý příspěvek >
Chov hus, 21.4.2014
Husy jsou výborné, ale pokud jim trávu budete nosit, tak dost pracné. Jak už bylo psáno, sečenou trávu jim musíte dávat do jeslí, ale udělaných z králičího pletiva s velkými oky, aby trávu mohly vytahovat pracně a po malých soustech. Jinak hodně... celý příspěvek >
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 21.4.2014
Máte i jiné jabloně na A2? A rostou? Já mám na zahradě podobný trávník jako vy, jen mladé stromky trochu obrývám,  a proto zásadně všechny stromky si dělám na semenáčích. Dostal jsem několik stromků na M IV, ale hned jsem je přeštěpoval. Sice... celý příspěvek >
Čas roubování za kůru, 21.4.2014
Podle mých zkušeností by se rouby peckovin a ořešáků měly nařezat co nejdříve, již v listopadu. Pak vydrží jak ve sklepě, tak i ve stínu v zemi hodně dlouho. Pokud jsem rouby řezal později, osvěčilo se mně zamrazit je v mrazáku. Zabalené ve vlhkém... celý příspěvek >
Kvetení kdoulovce, 14.2.2010
Některé druhy (odrůdy?) kdoulovců plody nemají. Jarda
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika