|
Příspěvky uživatele - 75.64
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jakou motorovou pilu?, 10.1.2015 Já si před 10 lety, pravda, 2 roky byla v krabici, koupil za 2750,- Kč v jakémsi "baumaxu" v Brně motorovou pilu. Lišta 35 cm, lehoučká, už jsem s ní pár kubíků pořezal. Sice mně zdejší opravář - kutil říká, že až se pokazí, že asi nepůjde opravit,... celý příspěvek > |  | Špendlíky či ryngle?, 8.1.2015 Také se snažím sehnat si na zahradu kdysi pěstované druhy, samozřejmě mám problém, že bydlím v nadm. výšce 480 m, ale zkouším, co zde půjde. Pravý špendlík jsem kdysi dávno ochutnal na jižní Moravě, ale více jsem ho neviděl. Mohl by mi někdo poslat... celý příspěvek > |  |
|  | Jaká odrůda je vhodná na sušení?, 8.1.2015 Dovoluji si dotaz - jakou máte zkušenost s Granny Smith. |  | Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 8.1.2015 Zkuste na molice saponátovou vodu. Asi 1 čajová lžička saponátu na litr vody a stejné množství stolního oleje - i třebas použitého. A pořádně roztřepat. |  | Destilační přístroj z Polska, 8.1.2015 Přiznávám, že nejsem odborník abych zde mohl adekvátně diskutovat. Ale jezdím do palírny, která má kotel vyhřívaný plynem. A tak pro palírníka není žádný problém udržet teplotu kvasu v požadovaném rozmezí. |  | Destilační přístroj z Polska, 7.1.2015 Jedná se o moderní "papiňák", loni jsem podobný, 6 l, u nás koupil za 1300Kč. Odvodní hadička je upevněna v jedné ze tří tlakových pojistek. vzhledem k tomu, že nemá míchadlo, tak při pálení hustrých kvasů bych doporučil ohřev ve vodní lázni. |  | Japonská slivka, 7.1.2015 Prunus salicina - slivoň vrbová.
Viz také:
profizahrada.cz/a/cz/4310-prunus-salicina-japonska-slivon/ |  | Zakalená slivovice, 7.1.2015 Pálenky by se měly ředit výhradně destilovanou vodou - ale skutečně destilovanou, nejlépe asi z lékárny. Měkká voda má příliš mnoho rozpuštěných látek a "destilovaná" voda z drogerie fakticky destilovaná není, jen přehnaná přes iontoměnič.
|  | Japonská slivka, 6.1.2015 Japonská slivka, bluma... pomologicky to je (asi) co? |  | Pološvestka, 4.1.2015 Děkuji za odpovědi. Ale ještě jeden dotaz. Kdesi jsem četl, že slupka pološvestek je po uvaření kyselá. Máte s tím někdo zkušenosti?
|  |
|  | Pološvestka, 22.12.2014 Pravidelně čtu u slivoňových odrůd, že se jedná o pološvestku. Dokonce jednou do té kategorie byly zařazeny i slívy. Myslím si, že se v pomologické terminologii orientuji dobře, přesto neznám přesnou definici pološvestky. Jak se liší a jak se pozná... celý příspěvek > |  | Chov hus, 21.4.2014 Husy jsou výborné, ale pokud jim trávu budete nosit, tak dost pracné. Jak už bylo psáno, sečenou trávu jim musíte dávat do jeslí, ale udělaných z králičího pletiva s velkými oky, aby trávu mohly vytahovat pracně a po malých soustech. Jinak hodně... celý příspěvek > |  | Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 21.4.2014 Máte i jiné jabloně na A2? A rostou? Já mám na zahradě podobný trávník jako vy, jen mladé stromky trochu obrývám, a proto zásadně všechny stromky si dělám na semenáčích. Dostal jsem několik stromků na M IV, ale hned jsem je přeštěpoval. Sice... celý příspěvek > |  | Čas roubování za kůru, 21.4.2014 Podle mých zkušeností by se rouby peckovin a ořešáků měly nařezat co nejdříve, již v listopadu. Pak vydrží jak ve sklepě, tak i ve stínu v zemi hodně dlouho. Pokud jsem rouby řezal později, osvěčilo se mně zamrazit je v mrazáku. Zabalené ve vlhkém... celý příspěvek > |  | Kvetení kdoulovce, 14.2.2010 Některé druhy (odrůdy?) kdoulovců plody nemají.
Jarda |  |
 |
|
|
|