|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řez asi dvouleté meruňky, 16.3.2015 Že jste na podzim zapomněli, je dobře, stromky se na podzim obvykle neřežou. Odstranil bych větve vyrůstající těsně nad zemí (abych se pod stromek dostal sekačkou) a pak - jak píše Standa, můžete zvážit neřezat, nebo ty loňské přírůstky trošku... celý příspěvek > |  | Jarní množení broskvoní, 16.3.2015 To ne, až po ujmutí očka.
Za sebe mohu říci, že ponechávám čípek vždy. Myslím, že ani nejlépe ujmuté očko nedokáže k pahýlu přitáhnout tolik živin a asimilátů, aby se řez na podnoži dobře zahojil. Olistěný výhon z očka to už dokáže... celý příspěvek > |  |
|  | Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 16.3.2015 Já jsem včera nasadila meruňku Bergarouge - bohužel u nás byly +2 st. C a mrholilo, takže zahrádkářský zážitek nic moc, ale k večeru se udělalo nádherně. Jsem na ni moc zvědavá... koupila jsem ještě Farbaly - ta je v kontejneru, tak musí ještě... celý příspěvek > |  | Melodie, 16.3.2015 S maskováním cukrů kyselinami u jablek máte pravdu, ale obsah cukrů je u jablek a hrušek plus minus (dle odrůdy) shodný. Pokud by byla pravda, co píšete, byla by výtěžnost jablkovice dvojnásobná oproti hruškovici. A to není. |  | Ruth Gerstetter, 11.3.2015 Čí fotku? |  | Opatření u težké mokřejší půdy, 10.3.2015 Co se týče okusu, mají-li k dispozici jabloně, jiného dřeva si zvěř moc nevšímá. Proto není na škodu pár jabloní ořezat už začátkem zimy a větve nechat ležet na zemi. A při otloukání paroží srnců, tam se na ovocný druh nedbá a každý kmínek se hodí. |  | Napadená hrušeň - prosím o identifikaci choroby, 10.3.2015 To nevymysleli v Bruselu, to vymyslel host 157 239. Choroba se jmenuje Rez hrušňová. Rzivost (slupky) je něco jiného. Houbových chorob s názvem Rez je mnoho a týkají se nejen ovoce, ale i trav, atd. V botanické terminologii existují podstatně... celý příspěvek > |  | Erika na Kavkazske - maximalni vyska cca 5m?, 10.3.2015 Ufržet hrušeň ve velikosti 5 metrů je možné a to i na semenné podnoži (což asi Kavkazská je) |  | Polokmen ze špičáku, 10.3.2015 Tak, jak psal Ivan. Strom přirůstá na špičkách výhonů, tedy kmen už jenom sílí, ale neprodlouží se ani o píď. |  | Stříhání jabloní, 10.3.2015 Pokud možno vůbec. Z mnoha loňských přírůstků vyberte ty jslabší a nejlépe postavené. Ty už nezkracujte. Ostatní odstraňte úplně. |  |
|  | Opatření u težké mokřejší půdy, 10.3.2015 Myrobalán je pro mě symbolem pro půdy suché, propustné, kamenité a chudé na živiny a do drsnějších poloh.
To je pravda, ostatně všude se to píše. Ale když se podívám, na čem rostou slivoně v těžkých půdách a jaké náletové dřeviny bují... celý příspěvek > |  | Opatření u težké mokřejší půdy, 10.3.2015 Já tedy neznám nikoho, kdo by rigoloval tak, jak se v knihách píše. Ale o jeho správnosti nepochybuju. To, co dělám sám, je jakési "rigolování" při výsadbě stromků. Vykopu jámu, ornici (spolu s drny, draslem a fosforem) dám na dno jámy a jílovitou... celý příspěvek > |  | Na podzim vysazené meruňky a třešeň - řez, 9.3.2015 Já bych asi po výsadbě řezal trochu hlouběji, ale jestli byly kořeny kvalitní nebo stromky v kontejnerech, tak to stačí. Někde mi přijde, že řez je veden všude v jedné rovině, zatímco terminál by měl být o cca 15 cm výš. Ale perspektiva možná trochu... celý příspěvek > |  | Opatření u težké mokřejší půdy, 9.3.2015 S tím, co píše pan 206 210 ne zcela souhlasím. V každé zahradnické literatuře se před založením ovocné zahrady doporučovalo rigolování pozemku, což ve zkratce znamenalo převrstvení ornice a spodiny v profilu min. 60 cm, zejména tam, kde bylo ornice... celý příspěvek > |  | Kdy roubovat hrušku na hloh?, 9.3.2015 Až půjde hlohu odloupnout kůra. |  |
 |
|
|
|