|
Hnojivo pro Klanoprašku (Schizandru), 26.3.2015 Já jí mám pět let venku u sloupu a krásně plodí. Na jaře Krystalon start a v květu něco na květ. Nic speciálního. Není náročná jen kořeny musí být v létě zastíněny. Hnojivo pro drobné ovoce neuškodí.
Karel |
 |
Špatné Ph pro hrušku?, 20.3.2015 Tradiční pěstitelské oblasti hrušní jsou na bazických půdách. Nejlépe se hrušním daří na čediči (Litoměřicko). pH 6,5 rozhodně není problém.
V. |
 |
|
 |
Napadená hrušeň - prosím o identifikaci choroby, 10.3.2015 Hmm, to vymysleli v Bruselu? Když mám rzivé hrušky, není to choroba, ale vlastnost odrůdy. V zavádění takovýchto termínů nevidím smysl. Hlavně, když termín "rzivost" už v ovocnářství svůj význam má.
V. |
 |
Kdy roubovat hrušku na hloh?, 9.3.2015 V hodně starých knihách se uvádí hloh jako možná podnož pro hrušně. Z nějakého důvodu se ale už dávno nepoužívá. Sám nevím proč, ale nějaký důvod to určitě mít bude. Hloh raší a kvete dost pozdě, takže máte ještě fůru času.
V. |
 |
Staré pomologické příručky, 25.2.2015  Pane Kaněro, jak jste přišel na to, že Říha a Vaněk byli přátelé? Trochu se o tu dobu zajímám a takovéto tvrzení slyším prvně.
Občas sem přihodím nějakou ochutnávku pomologické literatury z 19. století.
V |
 |
Vysokotlaký čistič Parkside PHD 150 A1, 25.2.2015 jenže v Lidlu mají nyní model PHD 150 D3 |
 |
Vysokotlaký čistič Parkside PHD 150 A1, 23.2.2015 přečti si reakce čtenářů na Heurece, samozřejmě ve stejné cenové relaci, moc nadšení nejsou, další věc, když se mě tento za rok rozbije, půjdu ho vrátit, docela to funguje, pokud to nepřejedeš autem |
 |
Vysokotlaký čistič Parkside PHD 150 A1, 23.2.2015 To příslušenství co je u Parkside nestačí?co by bylo ještě potřeba? |
 |
Strupovitost peckovin (Venturia carpophila), 17.2.2015 Je to tím, že Partia Kobylí dělá ekologickou produkci. Pro ekologickou produkci není nic na moniliový úžeh registrováno, proto mají tuto minoritu.
V. |
 |
Strupovitost peckovin (Venturia carpophila), 17.2.2015 Stando, Sulka se dnes distribuuje pod názvem Polysenio. Používá se v jabloních jako plnohodnotný postřik proti strupovitosti. V etiketě je doporučení i do peckovin. Jen v době květu může mít probírkový efekt. Později by to mělo být ok.
V. |
 |
|
 |
Strupovitost peckovin (Venturia carpophila), 17.2.2015 No nedělal bych to. Síra může spálit pestíky. Navíc nemusí proti monilii zabírat. Neriskoval bych a použil Horizon.
Myslímale, že strupovitost peckovin by šla sírou ohlídat.
V. |
 |
Staré pomologické příručky, 13.2.2015 Když už jsme načnuli toto téma, můžeme v něm pokračovat. Kterých ovocnářských knih si nejvíce ceníte. Máte nějakou raritu?
V. |
 |
Staré pomologické příručky, 11.2.2015 Jo, tuhle knihu mám taky. Jsou i starší :)
Doporučuji Ovocný strom a jeho pěstění od F. Dohnálka z roku 1939. Je to opravdu dobrá kniha.
V. |
 |
Kniha o okrasných keřích?, 10.2.2015 Oprava: Vilém Walter |
 |
Kniha o okrasných keřích?, 10.2.2015 Množení:
Andreas Bärtels - Rozmnožování dřevin
Wilém Walter - Rozmnožování okrasných stromů a keřů
Václav Hurych - Sadovnictví 2. 1985 - je tam i školkařina.
Řez
Christopher Brickell: Řez a tvarování dřevin.
V. |
 |