|
Rucni nuzky Bahco, 8.2.2016 Jo, závity v duralu jsou pro časté povolování nevhodné. Ještě že existuje závitový tmel.
Kdo vyrábí jednosečné nůžky s odpruženou kovadlinkou?
Pro školkaře, co to neumí s žabkou se na precizní řez vyrábějí dvoubřité nůžky s čepelemi proti... celý příspěvek > |
 |
Rucni nuzky Bahco, 7.2.2016 Nůžek od Bahca jsem měl několik a vždy byly z výroby dobře nabroušeny. Ostré nůžky poznáte tak, že přestřihnou kancelářský papír. Nůžky rozebírám jen zřídka. Tuhost závitů je omezena. častým rozebíráním se vychodí a pak se samovolně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak ořezat třešeň bez terminálu?, 6.2.2016 Neříkejte, že v té rozsoše netrpí klejotokem.
Řez klidně proveďte jak máte nakresleno. Určitě ale za vegetace. Uvědomte si, že třešeň plodí nejlépe na dvouletém dřevě, tak si tam nějaké nechte. Následující rok bude v koruně spousta... celý příspěvek > |
 |
Jsou to rozdílné odrůdy?, 4.2.2016 Pod názvem "Malinové" byla dříve rozšířena i odrůda 'Kalvil červený podzimní'.
V. |
 |
Řez jabloně, 2.2.2016 Ale jo, je to jabloň. Zajímavější by bylo vyfotit ty hniláky pod stromem a pupeny na starším dřevě.
V. |
 |
Cukr jako hnojivo?, 31.1.2016 Cukr je plný energie. Je to dobrá potrava pro rozkladače v kompostu. Kvasinky a jiné organismy ho ochotně skonzumují. Jestli by se dali "nabídnout" přímo rostlinám, aby ho nemusely vyrábět je otázka k diskusi. Rostlina umí přijmat různé složité... celý příspěvek > |
 |
Sáčkování, 28.1.2016 Jo, ta klika byla dobrá. Vůbec bych se nezlobil, kdybych mohl v případě selhání elektriky vytáhnout kliku a natočit motor.
Časová náročnost je srovnatelná s ruční probírkou. Navíc by se to dalo sloučit do jedné operace. S tou strupovitostí to asi... celý příspěvek > |
 |
Sáčkování, 28.1.2016  3 |
 |
Sáčkování, 28.1.2016  2 |
 |
Sáčkování, 28.1.2016  No nechat pod stromem naďobané moniliozní plody aby se vosy napásly mi připadá dost ujeté.
Třešňové sady se zakrývají igelitem z důvodů praskání a krup. Na plody nesmí pršet. Proti vosám to nepomůže. Vinohradnící používají sítě proti špačkům.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sáčkování, 28.1.2016 Časem sem hodím článek od kolegy Vaňka.
Jsem to ale Hňup. Mohl jsem si z toho udělat podnikatelský záměr a místo toho s tím jdu na Zahradu .
V. |
 |
Sáčkování, 27.1.2016 Jasně, že barva je důležitá. Před sklizní se sáčky sundavají. Určitě nepotřebuju nic co by prodlužovalo dobu ovlhčení po dešti. Představuju si to tak, že po červnovém propadu ovoce proberu a osáčkuju. Ve velkých sadech problém není, ale když mi... celý příspěvek > |
 |
Sáčkování, 27.1.2016 Ve staré ovocnářské literatuře se doporučovalo sáčkování "sac de France"jako ochrana před strupovitostí a škůdci. Vzhledem k tonu, že letní a podzimní ovoce za mě sklízejí vosy o tom vážně uvažuji. Asi si vyrobím pár sáčků z voskovaného papíru a... celý příspěvek > |
 |
Řez jabloně, 27.1.2016 Rostou na tom poživatelná jablka? Podobný habitus mají některé podnože.
Odrůdy které ochotně plodí na stojácích při tupějších úhlech odklonu často zdrobňují a babčí. Korunu bych lehce otevřel, vyřízl dvě až tři větve (ten potlačený terminál, ta... celý příspěvek > |
 |
Vliv podnože na chuť, 22.1.2016 Co třeba kouknout do starších análů. Mičurinova metoda sbližování.
V. |
 |