 |
Plíseň na rybízu?, 1.6.2016  plíseň na rybízu |
 |
Postup roubování, 1.6.2016 Ve školkách se očkuje hodně nízko. Po řezu na ostro totiž potřebujet pěkný rovný špičák. Jen u slabých podnoží se kvůli nebezpečí zpravokořenění a projevení podnože štěpuje cca 20 cm vysoko.
PS: Není to žádná věda. Očkovák ve školce udělá denně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Teleskopické nůžky Gardena vs Fiskars, 22.5.2016 Zatím jsem si vždy vystačil s normálníma nůžkama + pákovkama. On se taky dá použít žebřík. Jestli vám loubinec tvoří souvislou stěnu a dorostl k okapu, je to spíš práce na žebřík + malé nůžky. Stějně musíte odstřižené výhony vyplést a... celý příspěvek > |
 |
Poznáte nějaké z těhle kytiček?, 16.5.2016 Nebo barborka.
V. |
 |
Poznáte nějaké z těhle kytiček?, 16.5.2016 Popenec, zběhovec, řeřišnice, asi ohnice, blatouch
V. |
 |
Jednoduchá pomůcka, která vám zachrání jahody, 15.5.2016 Tibore, nápad dobrý, jen to trochu dopilovat. Ideální by byl podstavec pouze z drátu (bez provázku) do kterého se zaháknou květní stvoly.
V. |
 |
Čím dezinfikujete nůžky?, 13.5.2016 Jodisol spray.
V. |
 |
Skladování zeleniny a ovoce v sezoně, 12.5.2016 Nechci dělat reklamu, ale my máme právě kvůli uchování zeleniny lednici Liebherr s funkcí biofresh. Funguje to dobře. Jistě mají i jiní výrobci podobné vychytávky.
PS: Uplně jsem nepochopil proč chcete zvyšovat zelenině teplotu. Kromě tropického... celý příspěvek > |
 |
Skladování zeleniny a ovoce v sezoně, 12.5.2016 Letní ovoce a zelenina opravdu na skladování nejsou. Nejrozumější je co nerychlejší zpracování (zavařit, zamrazit, usušit a sníst). Princip skladování většinou spočívá v zpomalení metabolizmu, snížení odparu, intenzity dýchání. Bedna na terase mi... celý příspěvek > |
 |
Skladování zeleniny a ovoce v sezoně, 11.5.2016 Dělaly se sklepy, krechty ap. Nejlepší ale je sklízet postupně. Prostě si ty brambory na oběd nakopáte a ostatní hlízy necháte v zemi.
V. |
 |
|
 |
Zatrávnenie sadu, 9.5.2016 Už to rok nesleduju, ale v době kdy se to připravovalo se nejednalo o doporučení.
Neznám větší ovocnářský podnik, který by nebyl "Integrovaný".
Ono jde o to, že pokud chcete konkurovat, musíte si sáhnout na dotace. Pokud chcete dotace, je... celý příspěvek > |
 |
Zatrávnenie sadu, 9.5.2016 Vygooglete si dokument Integrovaná produkce ovoce str. 10.
V. |
 |
Zatrávnenie sadu, 9.5.2016 Meziřadí v sadech se ale mulčuje. Už se ani nesmí vyvážet větve. I ty se drtí v meziřadí.
V. |
 |
Prumer otvoru pro kapkovou zavlahu, 9.5.2016 Jen aby voda dotekla až na konec systému. Normální kapkovací hadice mají tlakovou kompenzaci. Kapkovač je složen z membrány a labirintu. Není to jen díra.
V. |
 |
Jarne mraziky 2016, 7.5.2016 Jak to vypadalo 28.4.2016 v Evropě.
V. |
 |