|
Slepice - boule na zadku, 3.2.2014 Zřejmě to bude nějaký nezhoubný nádor, který se bude dále zvětšovat. Může to být i absces, naplněný vodnato-rosolovitou hmotou, to nelze takto určit. Každopádně takový útvar zatěžuje organismus a jeho metabolity kolují v krevním oběhu. Na případná... celý příspěvek > |
 |
Náhrada šrotu pšeničnou moukou pro slepice, 31.1.2014 Jestli jsem správně pochopila výše napsané, máte někde cenu šrotu 16 Kč. To mi přijde přehnané, běžná cena je 6 Kč/kg, cena kompletní směsi pro nosnice je mezi 9-12 korunami. Hledejte tedy prodejce s normální cenou, ne blázna. Celé zrno je samozřejmě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Proč slepice vůbec nezačaly snášet?, 18.1.2014 Obávám se, že Vás prodejce, nejspíše překupník, pořádně natáhl ohledně stáří kuřic. Když vezmete, že mohly být staré třeba 12 týdnů, potřebují v zimním období ještě minimálně další 3 nebo více měsíců k zahájení snášky. Jakmile se začne prodlužovat... celý příspěvek > |
 |
Problémy se snáškou, 13.11.2013 Ve 22 týdnech začne snášet nosný hybrid v hale na krmné směsi. Při tradičním způsobu chovu a i vzhledem k chladnějšímu počasí musíte počítat s dalšími minimálně 3 a více týdny navíc. Takže ještě čekejte, navíc roznášení do zkracujícího se dne je... celý příspěvek > |
 |
Úhyn krůt, 4.11.2013 Ovšem hledejte histomoniáza, nikoliv výše uvedenou zkomoleninu. |
 |
Úhyn krůt, 4.11.2013 Pokud krůta nebyla zrovna v léčbě, tak maso je po tepelné úpravě normálně poživatelné. Totéž platí třeba i u králíka s mixomatozou. Otázka je spíš etická, zda na to má někdo chuť. Vnitřní orgány po řádném provaření lze zkrmit psům a kočkám. |
 |
Moření cibulí mečíků, 26.10.2013 Od kdy je systémový fungicid Previcur biologický přípravek? |
 |
Nákup semen pro pěstování zeleniny, 24.10.2013 No prostě bych zájem tazatele více neřešila. Chce zakoupit semena, nechce je z běžného obchodu, nechce žádné hybridy, nechce si v podstatě ani dát poradit. Takže zbývá mu dát do vyhledavače "prodej semen " nebo "prodej osiv" a vybrat z nepřeberného... celý příspěvek > |
 |
Samice zakousla všechny mladé, 15.10.2013 Přídám se se svojí zkušeností. Moje samice zas kastrolek s vodou vzala a na hnízdo poklopila, na něj pak nacpala seno a zašlapala. Ráno jsem našla promočené hnízdo s mokrými mláďaty, která byla zašlapaná až na podlaze. Naštěstí všechna přežila,... celý příspěvek > |
 |
Česnek z hypermarketu k sázení?, 11.10.2013 Plně se připojuji k tomuto příspěvku. Česnek pěstuji již několik desetiletí, z toho snad jen jednou jsem zakoupila sadbu na výstavě v Litoměřicích. Jsem plně přesvědčena, že hlavní je správná agrotechnika a výživa. Pokud tyto podmínky nejsou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Problém se slepicemi, 21.9.2013 Máte jistotu, že vejce opravdu naklovávají slepice? Nám je klovaly a vyžíraly straky, které se poblíž vylíhly. Zpočátku jsem též podezřívala slepice, ale když jsem viděla straku vylítat z hnízda, tak jsem nevěřila vlastním očím. V tom případě je... celý příspěvek > |
 |
Samice, 13.9.2013 Ještě upřesním, té šlehačky menší polovinu, aby to vycházelo na těch 13 %. Vlasta L. |
 |
Samice, 13.9.2013 Králičí mléko je velmi specifické, zejména vysokým obsahem tuku a bílkovin. K dosažení potřebného obsahu tuku namíchejte polotučné mléko cca napůl se šlehačkou, aby bylo dosaženo cca 13% obsahu tuku. K tomuto přidejte trochu syrového rozšlehaného... celý příspěvek > |
 |
Papriky - 2013, 7.9.2013 Opravdu úžasné, připomíná mi to fotku z jistého katalogu, tam se ale pečlivě dbá na směr listů, větviček i plodů. Za dobu desítek let mého pěstování paprik mi na vodorovně rostoucích větvích nikdy nerostly vodorovně i plody. No třeba se toho... celý příspěvek > |
 |
Je tohle okurka?, 25.8.2013 No nevím, nevím, jestli se hnědé až černé semínko melounu vodního podobá okurkovému více, než melounu cukrového, které je barevně vpodstatě shodné a tvarově velmi připomínající okurkové semeno. Vlasta L. |
 |