|
Příspěvky uživatele - 77.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
kostná múčka, 6.5.2008 Bohaté, to jemožná trochu silné slovo. Nicméně ano, fosfor kostní moučka obsahuje. Navíc zlepšuje strukturu půdy a v drobných úlomcích spongiozních kostí se dobře daří půdním mikrobům. Je to především hnojivo pro pěstitele nepříliš milující... celý příspěvek > |  | ovocní stromy a thůje, 2.5.2008 Tůje mohou škodit ovocným stromům tak, že jim stíní, případně odebírají živiny. To je ze vzdálenosti 10 metrů nepravděpodobné. Že by škodily plodům, jsem neslyšel. |  |
|  | Zahrada je hra, 2.5.2008 Blbne se po každém alkoholu. Čím je kvalitnější, tím se blbne méně. Nejspí záleží na přítomnosti jiných alkholů, aldehydů, alkoholových cukrů a jiných balastů, které vznikají při zpracování, některé ale již při kvašení (např. malé množství... celý příspěvek > |  | mečiky, 2.5.2008 Oloupat před výsadbou se cibule mají - k čemu taky ty zaschlé sukýnky. Pochybuji ovšem že by jejich ponechání mělo výrazně zhoršující vliv na kvalitu květů. Spíš velikost cibulí, výživa, ochrana před třásnnkami, aj. |  | Bubnová kontra lištová sekačka - výhody a nevýhody?, 30.4.2008 Výhodou lištovky bude asi širší pokos, tedy rychlejší posečení velkých rovných ploch. S bubnovkou se lépe manévruje. |  | Bubnová kontra lištová sekačka - výhody a nevýhody?, 30.4.2008 Dřív jsm měl lištovou sekačku a nebyl to šťastný model. Nejvíc mi vadilo, že trávu nekladla na stranu do řádků, takže se po ní šlapalo. S bubnovkou se mi seče líp. Ale uvedený stroj AL-KO jsem neviděl. |  | Kompost - popel z uhlí, 30.4.2008 Příliš mnoho síry v uhelném popelu neprospívá ani okrasným rostlinám |  | Výmladky švestek po celém sadu, 28.4.2008 Dobře, tak 25 let je starý sad, když myslíte.
Žádným herbicidem na své zahradě nestříkám. Výmladky odstraním na jaře jednosečnými nůžkami, v sezóně pak travní sekačkou.
Ve velkovýrobě se dříve používaly na výmladky a obrost na kmínku... celý příspěvek > |  | Sekačka Husqvarna - jaký pojezd?, 28.4.2008 Každý pojezd má své výhody a nevýhody. Zadní lépe sedí a méně prokluzují kola. Přední pohon při otáčení a zastavení netřeba pokaždé vypínat, stačí nazdvihnout.
Oblíbenější a častější je pohon zadních kol |  | Co teď s kadeřavostí?, 28.4.2008 Není to spíš na rybízu? |  |
|  | křemenec ve skalce, 28.4.2008 Myslím, že na skalku je vhodný takový kámen, který se Vám líbí. |  | Motorová sekačka Al-ko BR520 Silver, 28.4.2008 Doporučuji před výměnou oleje vyjet nebo vylít benzín. Při naklánění sekačky a hledání šroubu na dně často vytéká horem. |  | Je už čas na stříkání jabloní - Kumulus/Polygram?, 16.4.2008 Deset až patnáct roků neřezané stromy nemusejí být drasticky zanedbané, pokud se jedná o vyšší tvary jabloní odrůd pomalého vývoje. Znám sad, v němž stromy nebyly řezány od války a vede se jim kupodivu docela dobře.
S... celý příspěvek > |  | Meruňka na minizahradu, 16.4.2008 Zkušenosti s podnožmi nemám, ale empiricky (analogicky podle švestek) by měly mít slabší růst jiné slivoňové podnože - semenáče Durancie, Wangheimovy, Zelené renklódy, špendlíku, St.Julien, Damas C, Marunke, případně moderní meruňkové podnože -... celý příspěvek > |  | Vertikulátor Wolf-Garden, Yard-Man nebo jiný? (vertikutátor) , 16.4.2008 Možná pružiny neumím používat, jejich smyslmi však uniká. Rádsi nechám poradit. Zkusil jsem je jen jednou. Nože jsou super, pružiny mi přijdou zbytečné. |  |
 |
|
|
|